Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Roaccutane test

Príspevok v téme: Roaccutane test
Poncarello

Zdravím!...Všimol som si,že veľa ľudí trpiacich AKNÉ sa bojí absolvovať liečbu ROAVVUTANE-om...
Ja akurát začínam,takže som sa rozhodol,že tu budem postupne písať celý priebeh liečby,aby mali ostatní podrobní prehľad o tom, čo ich viac-menej čaká.
Je pravda, že každý na lieky reaguje inak,ale väčšina známych vedľajších účinkov sa objaví takmer u každého...
Mám 14r. a už takmer rok bojujem s akné...
Na začiatok mi kožná predpísala Zineryt.Myslím,že týmto liekom začína väčšina lekárov.No objavili sa nežiadúce reakcie ako sčervenanie kože a extrámna suchosť.
Prešiel som teda na Skinoren.Ten bol celkom OK,ale každé nanesenie t.j. každé ráno a každý večer som zažíval neznesiteľné svrbenie,akoby vás pichal niekto ihlami...Celkom to pomohlo,ale potom to už účinok nemalo žiadny...Prejavy mi to pomerne zmiernilo a viac-menej vymizli,tak mi kožná predpísala Duac gél.Ten nemal žiadny účinok,a tak po ňom nasledoval tuším Eryfluid...Okrem mastnej a smrdlavej kože takisto nič:D...Ďalej som mal Differine gél,ten nemal vobec žiadny učinok,tak mi kožná predpísala Eclaran 10.Tento mi pleť veľmi vysušoval a sčervenávala mi z neho pleť.Chcel som si ísť pre iný krém,no kožná mala v tom čase dovolenku a ja som vedel,že po prerušení liečby Eclaranom sa akné zhorší...Naordinoval som si teda sám Isotrexin gel...SMola...Bez efektu...Pred niekolkymi dňami som sa teda vybral ku kožnej s tým,že som vyskúšal všetky lokálne antibiotiká so všetkými liečivami,takže posledné východisko,ktoré vidím je ROACCUTANE...No problema! :D...Predpísala mi ho..najprv mi samozrejme spravila krvné testy,ktoré som mal našťastie all right a predpísala mi najnižšiu dávku Roacc. 10mg,keďže nemám ťažkú formu aknú,prevažne papulopustulóznu...Dávkovanie mám 3x1 tbl. denne...Spolu s receptom mi dala balzam na pery,keďže jeden NIE z vedľajších účinkov, ale jeden zo sprevádzujúcich javov liečby je suchosť pier,oluúpovanie...
Prvú dávku som si dal včera a pokračujem...Zatiaľ nemôžem povedať nič.Žiadne vedľajšie účinky...
Viditeĺné výsledke je možné pozorovať až po niečo vyše 2 mesiacoch...Do tejto doby sa akné vo väčšine prípadov zhorší,keďže Roaccutane uzatvára mazové žlazy...Všetok maz sa tým pádom vyplaví na povrch,čoho dôsledkom sú komedá...
No efekt,ktorý sa dostaví to vykompenzuje...
Ak by ste mali akékoĺvek otázky,stačí napísať:)
Za gramatické chyby a preklepy sa ospravedlňujem,ale píšem rýchlo,takže sa mi pletú prsty a sem-tam mi nejaké písmeno ujde...
O ďalších príznakoch budem informovať,veď somlen začal s liečbou...
:)

koralina

Som 6 rokov po dobratí týmto liekom a som stále spokojná, síce sa vyhádžem, keď neberiem antikon., ale to je v pohodke, na ťažké akné mi to rozhodne pomohlo a neľutujem. Ja viem, že to je samá chémia a bla bla, lenže som vďačná, že aspoň niečo mi zabralo po toľkých útrapách.
BTW. berte na pečeň Lipovitan, ten jej dopomáha k regenerácii, je to vitamín, inak si kožu stačí len premasťovať, však to určite viete:)

leushka

Ahojte vsetci bojujuci s akne,chcem trosku prispiet vlastnymi skusenostami a kto ma otazky tak len sa pytajte.Takze ja som z akne bojovala a 8 rokov takze poncarello,ni c si z toho nerob,jeden rok neni nic oproti mpojim osmim a vyskusala som vsetko ako ty samozrejme,vsetky nazvy kremov co si napisal velmi dobre poznam.dokonca ja som neskor aj antikoncepciu uzivala kvoli tomu a ani to nepomohlo a to uz davno niesom v puberte.No ale prejdem k podstate toho co som chcela takze nakoniec som sa rozhodla pre roacutane a je pravda mala som velmi vela vedlajsich ucinkov ale krasne sa mi vycistila plet ako este nikdy,prestala som ju vsak uzivat tento rok v maji a je august a akne sa mi zacalo vracat posledne dni z coho som velmi sklama,takze len chcem tym povedat ze vela stastia vam prajem a drzim palce aby sa vam to uz nikdy nevratilo pretoze velmi dobre poznam ako to cloveka trapi ked ma na tvari akne...

mnamka257

poviem ti za rok si toho vyskusal naozaj vela-podla mna to nie je moc dobre-tolko rozlicnych kremov v tak kratkom obdobi velmi zatazuje plet.ja mam 14r.a uz asi 3 alebo 4 roky mam akne -vyskusala som rozne antibiotika ale nic-kazde 2 tyzdne navstevujem kozmeticku a teraz som isla k druhej koznej ktora mi predpisal Duac gel, Dalacin a taku zarobenu vodicku z lekarne specialne pre mna a zabera to najlepsie zo vsetkych liekov, ktore som doteraz vyskusala-tak dufam ze to tak zostane aj nadalej, pretoze rozbiehym modelingovu karieru, a akne , pokial ste modelka-tak nic moc..

Poncarello

Tak vieš,všetci kožní lekári testujú...ako alergologovia...Tu sa nikdy neda jednoznacne predpisat krem,ktory by zabral,lebo je tazke urcite co je hlavnym problemom akne,ci bakterie ale ine...
Hm,ak si mala po mesiaci cistu plet,tak to si mala fajn..kiež by sa aj mne dostavili výsledky tak rýchlo,lenže ja mám 10mg,slabšiu dávku,taže neviem...Veď uvidíme..:)
Dík za názor:)

Linnhe

Ja som Roaccutane brala pol roka tuším 2Otku a raz za deň... je to liek, ktorý zaťažuje pečeň, čiže pacientovi so zlými pečeňovými testami sa predpísať určite nemôže. Takisto sa nemôže predpísať tehotnej žene a má to aj problém s antikoncepciou... Po mesiaci bratia Roaccutane som mala čistú pleť a polročná kúra ma síce totálne vysušila, ale pomohla mi s peknou pleťou. Neviem, prečo by sa ľudia mali báť tohto lieku, akurát sa treba krémovať stále stále. Dobrý krém je excipial U Lipolotio v lekárni stojí okolo 7eur, keď som ja brala Roaccutane v 13-14tich rokoch tento krém stál 2eurá približne.
Spomínal si aj Diferine, čo je odroda Roaccutane, ale len lokálna, čo znamená že si ju natrieš na tvár a tam ťa lieči. Ale Roaccutane vysušuje celé telo, to znamená, že Diferine sa dáva po liečbe Roaccutanom, aby nevznikol jo-jo efekt. Takže ak ti lekárka dala Diferine predtým, asi to nebolo najlepšie riešenie, aj keď ju určite nechcem podceňovať:)
Každopádne Roaccutane je najlepšie riešenie proti akné, žiaden Zinat ani nič iné nie je také účinné (teda podľa mňa vôbec:))