Zdravím!...Všimol som si,že veľa ľudí trpiacich AKNÉ sa bojí absolvovať liečbu ROAVVUTANE-om...
Ja akurát začínam,takže som sa rozhodol,že tu budem postupne písať celý priebeh liečby,aby mali ostatní podrobní prehľad o tom, čo ich viac-menej čaká.
Je pravda, že každý na lieky reaguje inak,ale väčšina známych vedľajších účinkov sa objaví takmer u každého...
Mám 14r. a už takmer rok bojujem s akné...
Na začiatok mi kožná predpísala Zineryt.Myslím,že týmto liekom začína väčšina lekárov.No objavili sa nežiadúce reakcie ako sčervenanie kože a extrámna suchosť.
Prešiel som teda na Skinoren.Ten bol celkom OK,ale každé nanesenie t.j. každé ráno a každý večer som zažíval neznesiteľné svrbenie,akoby vás pichal niekto ihlami...Celkom to pomohlo,ale potom to už účinok nemalo žiadny...Prejavy mi to pomerne zmiernilo a viac-menej vymizli,tak mi kožná predpísala Duac gél.Ten nemal žiadny účinok,a tak po ňom nasledoval tuším Eryfluid...Okrem mastnej a smrdlavej kože takisto nič:D...Ďalej som mal Differine gél,ten nemal vobec žiadny učinok,tak mi kožná predpísala Eclaran 10.Tento mi pleť veľmi vysušoval a sčervenávala mi z neho pleť.Chcel som si ísť pre iný krém,no kožná mala v tom čase dovolenku a ja som vedel,že po prerušení liečby Eclaranom sa akné zhorší...Naordinoval som si teda sám Isotrexin gel...SMola...Bez efektu...Pred niekolkymi dňami som sa teda vybral ku kožnej s tým,že som vyskúšal všetky lokálne antibiotiká so všetkými liečivami,takže posledné východisko,ktoré vidím je ROACCUTANE...No problema! :D...Predpísala mi ho..najprv mi samozrejme spravila krvné testy,ktoré som mal našťastie all right a predpísala mi najnižšiu dávku Roacc. 10mg,keďže nemám ťažkú formu aknú,prevažne papulopustulóznu...Dávkovanie mám 3x1 tbl. denne...Spolu s receptom mi dala balzam na pery,keďže jeden NIE z vedľajších účinkov, ale jeden zo sprevádzujúcich javov liečby je suchosť pier,oluúpovanie...
Prvú dávku som si dal včera a pokračujem...Zatiaľ nemôžem povedať nič.Žiadne vedľajšie účinky...
Viditeĺné výsledke je možné pozorovať až po niečo vyše 2 mesiacoch...Do tejto doby sa akné vo väčšine prípadov zhorší,keďže Roaccutane uzatvára mazové žlazy...Všetok maz sa tým pádom vyplaví na povrch,čoho dôsledkom sú komedá...
No efekt,ktorý sa dostaví to vykompenzuje...
Ak by ste mali akékoĺvek otázky,stačí napísať:)
Za gramatické chyby a preklepy sa ospravedlňujem,ale píšem rýchlo,takže sa mi pletú prsty a sem-tam mi nejaké písmeno ujde...
O ďalších príznakoch budem informovať,veď somlen začal s liečbou...
:)
Roaccutane test
Ešte stále beriem,teraz "ťahám" tretí mesiac a musím povedať,že len teraz sú bádateľné viditeľné výsledky...
Ešte mám pred sebou 7 mesiacov ale ten výsledok bude stáť za to ;-)
Ponarrelo ako dopadla liecba akne roacutanom?
neberiem :)
Joj pardon, to bolo odo mňa pre 898
Aj berieš HAK, alebo aj tú si vysadila?
...
Teraz neberiem, ale ešte len týždeň, tak očakávam zasa zhoršenie,už aj predtým som vysádzala a dostavilo sa ale až tak za 5 mesiacov:) ale dalo sa to zvládnuť, uvidíme teraz:)
ahoj leushka, môžem sa ťa spytať, či je u teba akné dedičné?...lebo ja som práve teraz dobrala roaccutane, ale brala som ho už po 2x..aj mne sa to vrátilo spať po prvom raze z čoho som bola dosť neštastná, lebo som sa na to dosť spoliehala.
mnamka257-No tak áno,je toho pomerne veľa,ale keď Ti polovica z toho nezabere a polovica z toho Ti nerobí dobre,tak na čo budem zbytočne zaťažovať kožu,keď to nemá žiadny účinok:)
A inak, kožná mi k Roaccutanu doporučila Eucerin créme-gél,ako hydratáciu,keďže Roacc. veľmi vysušuje..Dnes som si to naniesol prvý krát,a je to asi prvý krém,z ktorého nemám mastnú pleť aj keď sa spotiím...
koralina a teraz beries antikoncepciu? ci si bez nej?:)