Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Roaccutane test

Príspevok v téme: Roaccutane test
Poncarello

Zdravím!...Všimol som si,že veľa ľudí trpiacich AKNÉ sa bojí absolvovať liečbu ROAVVUTANE-om...
Ja akurát začínam,takže som sa rozhodol,že tu budem postupne písať celý priebeh liečby,aby mali ostatní podrobní prehľad o tom, čo ich viac-menej čaká.
Je pravda, že každý na lieky reaguje inak,ale väčšina známych vedľajších účinkov sa objaví takmer u každého...
Mám 14r. a už takmer rok bojujem s akné...
Na začiatok mi kožná predpísala Zineryt.Myslím,že týmto liekom začína väčšina lekárov.No objavili sa nežiadúce reakcie ako sčervenanie kože a extrámna suchosť.
Prešiel som teda na Skinoren.Ten bol celkom OK,ale každé nanesenie t.j. každé ráno a každý večer som zažíval neznesiteľné svrbenie,akoby vás pichal niekto ihlami...Celkom to pomohlo,ale potom to už účinok nemalo žiadny...Prejavy mi to pomerne zmiernilo a viac-menej vymizli,tak mi kožná predpísala Duac gél.Ten nemal žiadny účinok,a tak po ňom nasledoval tuším Eryfluid...Okrem mastnej a smrdlavej kože takisto nič:D...Ďalej som mal Differine gél,ten nemal vobec žiadny učinok,tak mi kožná predpísala Eclaran 10.Tento mi pleť veľmi vysušoval a sčervenávala mi z neho pleť.Chcel som si ísť pre iný krém,no kožná mala v tom čase dovolenku a ja som vedel,že po prerušení liečby Eclaranom sa akné zhorší...Naordinoval som si teda sám Isotrexin gel...SMola...Bez efektu...Pred niekolkymi dňami som sa teda vybral ku kožnej s tým,že som vyskúšal všetky lokálne antibiotiká so všetkými liečivami,takže posledné východisko,ktoré vidím je ROACCUTANE...No problema! :D...Predpísala mi ho..najprv mi samozrejme spravila krvné testy,ktoré som mal našťastie all right a predpísala mi najnižšiu dávku Roacc. 10mg,keďže nemám ťažkú formu aknú,prevažne papulopustulóznu...Dávkovanie mám 3x1 tbl. denne...Spolu s receptom mi dala balzam na pery,keďže jeden NIE z vedľajších účinkov, ale jeden zo sprevádzujúcich javov liečby je suchosť pier,oluúpovanie...
Prvú dávku som si dal včera a pokračujem...Zatiaľ nemôžem povedať nič.Žiadne vedľajšie účinky...
Viditeĺné výsledke je možné pozorovať až po niečo vyše 2 mesiacoch...Do tejto doby sa akné vo väčšine prípadov zhorší,keďže Roaccutane uzatvára mazové žlazy...Všetok maz sa tým pádom vyplaví na povrch,čoho dôsledkom sú komedá...
No efekt,ktorý sa dostaví to vykompenzuje...
Ak by ste mali akékoĺvek otázky,stačí napísať:)
Za gramatické chyby a preklepy sa ospravedlňujem,ale píšem rýchlo,takže sa mi pletú prsty a sem-tam mi nejaké písmeno ujde...
O ďalších príznakoch budem informovať,veď somlen začal s liečbou...
:)

peter25

Jem celozrnne chleby, aspon raz za tyzden jem strukoviny*naduvanie je naozaj posledny problem co mam*, ako som povedal mliekom nepijem, maso jem pomerne striedmo, cibula na dennom jedalnicku, paradajky nemusim, paprika ani nehovorim, milujem uhorky a hadaj co...akne mam aj tak.

- mira

To je pohľad človeka zvyknutého na dnešnú "racionálnu" stravu. Väčšinu ani nenapadne, ža by sa ich strava mala skladať predovšetkým z obilnín, ktoré nie sú priemyselne upravované, obrusované a bez pridaných chemických aditív.
Zelenina je na tom snáď ešte horšie, ľudia poznajú väščinou len rajčiny, papriky, zavárané uhorky a zemiaky. Všetky tieto zelenny sú nevhodné, prekyseľujúce. Na domáce druhy zelenín ako cibuľa, mrkva, kapusta, kaleráb atď. sa väčšinou zabúda. No a strukoviny sú odmietané pre údajné nafukovania, i keď príčinou nafukovania sú mliečne výrobky a živočíšne tuky, rafinované obilniny.
Keď niekomu poviete, aby nejedol mliečne výrobky, mäso a cukor, nevie si predstaviť, čo by mal jesť, pretože toto je základom jeho jedálnička a zároveň príčinou jeho zdravotných problémov.

peter25

Mlieko nepijem, syry jem maximalne raz za tyzden zhruba 4 platky syra, maso samozrejme jem, vacsinou vsak kuracie, snazim sa vyhybat bravcovemu, najma mastnemu. Maslo kupujem iba drahsie, ziadne margariny, avsak aj maslo jem pomenej. Uznavam, som fajciar a to nepomaha, ale fajciar som tiez taky, ze si dam max 3-4 cigarety denne. Ak by vsak tieto vsetky prostriedky mali burcovat akne, to by ludia uz nemali moc co jest, ze ano?

- mira

Ako si na tom s mliekom a mliečnymi výrobkami, maslom, cukrom, aromatickými a povzbudzujúcimi jedlami, mäsom a živočíšnymi produktami ?

peter25

RNG, mam skoro 30 rokov, cize o teenageroch je pomerne zvlastne sa vyjadrovat. Nejem rastlinne tuky, vyhybam sa vselijakym priblblym pomazankam, vyhybam sa vsetkym potravinam, ktore mi akne sposobovali: Kecup, pretlaky, kysle uhorky, horcica, cokolady. Jem vacsinou celozrnne peciva, pijem mineralky, rozne caje/zihlavovy, matovy/ a aj tak jedine co pomohlo, bol roaccutane. Ja milujem vsetkych tych ´´ludovych´´ liecitelov ako si ty, taki liecia aj rakovinovych pacientov a potom im tam zgeginaju.

RNG

Acne su z vylucovania roznych skodlivin z tela, kde sa z vysychavych(znicenych rastlinnych) tukov zapchaju mazove kanaliky a vytvoria sa podkozne loziska, ktore sa mozu zapalit a hnisat z vonkajsej nakazy mna kozi.
Roacutane znizi umelo vylucovanie mazu, tj ak mnozstvo acni, ale telo zostava zamorene tymi znicenymi tukmi a hladina zamorenia sa zvysuje a ked prestanes brat tuto skodlivu chemikaliu(isotretinoin) telo sa vrati spat k vyhadzovaniu, alebo aspon pokusu o vyhodenie zamorenia cez kozu.
Ale zda sa mi uz davnejsie, ze vysvetlovat skodlivost teenagerom je zbytocne marnenie casu, kedze na stravu pozor nedavaju, zjedia, co im chuti bez ohladu, ci je to pre nich dobre alebo nie a kvoli acniam su ochotni riskovat svoje zdravie. Takze sa veru nebudem dalej namahat sem pisat.

peter25

Pietro, beriem tento liek 4ty mesiac, este 3 predomnou. Je to striedavo oblacno s tymto liekom. Mozes sa pripravit, ze budes unaveny, furt ospaty, prve tri mesiace to tak bolo, velmi ma bolel chrbat. Suche pery, to je ok, suchy olupany ksicht, zvladam, co nezvladam je, ze nosim sosovky a to je teprve zabavka, ked sa ti lepia na viecka a schnu a rezu. Na druhej strane mam kozu jak nikdy predtym, taku inu, hladku, totalne bez jedineho naznaku akne, sem tam sa daco spravi ale hned aj odide, avsak iba na chrbate, ksicht mam cisty. Na zranenia bacha, hoja sa pomalicky a hlavne sa vyhnut operaciam, mohlo by to dopadnut skaredo, napr. taka plasticka operacia. Co sa tyka stavov psychickych...tak depresie som mal, stavy zlosti, parkrat som vyletel po priatelke takym sposobom, ze sa az hanbim. Vseobecne len dufam, ze to doberiem, a nikdy uz tu sra.ku nebudem musiet brat. Ucinky vsak ma.

pietrooo895

Ahojte,
vsetci tu pisu o depresiach sposobenych Roaccutanom...a inych vedla jsich ucinkoch..
Ja sa chcem spytat, hram futbal aktívne a zacinam s Roaccutanom.. Moze mat tento liek vplyv na moj vykon na ihrisku?
Moze sa mi skor privodit zranenie? Moze to viac boliet ak ma niekto kopne?? Pripadne nieco iné...

saška

ahojte ja trpim akne 2 roky mam aj jazvičky take male a flaky a brala som uz skinoren zynerit duacal gel ci ako sa to vola aj dajake antibiotika neviem si spomenut na nazov ale bolo mi z nich zle ..brala som uz aj mydlo take na akne spolu s 1% liehom neviem taka vodicka plus diferine krem dalej tie take masticky rozne od biodermy a tak.. absolvovala som 2 krat mikrodermabraziu ale efekt som nevidela ziadny aj ked viem ze vysledok vidno az po nejakom 4 sedeni ale ono to nieje take lacne a este k tomu to bolo mimo mojho mesta takze este cestovat ...neskor som sa dala na prirodne liecby ako caje na travenie lebo ma aj bolel zaludok casto tak som mala pocit ze to je urcite z toho to akne lenze snazim sa nejest tazke jedla a cokoladu som videla naposledy ani nepametam ako obcas si dam malicky kusok ale to je mozno raz za 2 tyzdne aj zihlavovy caj som pila a brala zinok aj ine vitaminove doplnky skusala som aj mrkvove štavy ako nemozem povedat ze nic z toho mi nepomohlo aspon zmiernit ale zdy ked som prestala alebo ked som uzivala nieco dlhy cas tak mi to prestalo pomahat a teraz mam stale akne po celej tvari okrem brady a som z toho neskutocne zdeptana ten kto nemal akne nema ani z daleka predstavy o tom co to sposobuje s clovekom ... a neznasam poznamky ludi ze boze spravila sa mi vyrazka apozriem miniaturna ani nevidno a ide sa rozrevat a ja vyzeram ako muchotravka ..preto sa vas pytam ci je vhodne aby som zacala s roacutanne kozna mi to chcela predpisat uz davno lebo som sa snou o tom bavila ale rodicia mi to nechceli dovolit ale etraz po roku liecby tymi cajmi a somarinami a vyhdenymi peniazmi do luftuu mi to pride ako posledne riesenie ... bojim sa ze nezaberie :/

RNG

Zialbohu na rozpustenie stvrdnutych polymerizovanych olejov v poroch kokosovy nie je extra ucinny. Ale je dobry na namastenie koze(hebkost) a s pridavkom citricidalu zabrani infekciam a zapalom spojenym s acniami a inymi koznymi problemami.