môj 5 ročný syn má zväčšenú nosnú mandľu, ťažko sa mu dýcha na nos, zápal dutín mal však iba raz, ušiek ani raz, v noci chrápe hlavne keď je nachladený, nádcha trvá aj 2-3 týždne, hlavne zatekanie hlienov /dávame Sinupret/. Myslíte, že je potrebné pri každej nádche /ak je takýto priebeh, niekedy sa k zatekaniu hlienov pridruží aj kašeľ-odkašliavanie/ navštíviť lekára a brať antibiotiká. Je riešením vybratie nosnej mandle, dosť sa toho obávam, alebo sú aj iné riešenia. Kto má aké skúseností!
Problémy s nosnými mandľami
myslim, ze nie
Samozrejme, že je nutné. Ja mám syna, ktorý práve pre tieto mandle býval strašne chorý a chrápel v noci. Odkedyx sme mu ich dali vytrhnúť je v perfektnom stave. Veď tým, že má mandle sa mu ucpavajú hlieny a vzniká tam infekčné ložisko. Je tam aj riziko, že deťom 2 krát aj 3krát zvyknú opäť narásť.
stalo sa
Nemam ani sajnu, co je dostat vo Viedni, ale v Bratislave mam obchod a da sa objednavat aj cez internet.Treba tam zavolat,lebo vsetky veci nie su v cenniku na nete.
GSE je vyrobok z extraktu z grapefruitovych semien, ucinna latka citricidal, GSE ho obsahuje 33%.
RNG-prosim vas,kde dostat kupit tie veci co odporucate,pripadne da sa to kupit aj vo Viedni(lebo tu zijem a na slovensko cestujem zriedka).Budem vam nesmierne vdacna za odpoved.A co znamena skratka GSE?Dakujem velmi pekne.
Na streptokoky a stafylokoky a pneumokoky je ucinny roztok GSE(30 kvapiek denne az do 60 kvapiek denne v litri vody). Dokonca aj chlamidie(trachomis alebo niekedy ako pneumoniae)sa s nim daju znicit.
Na plucne problemy(nahromadene vylucky v plucach a v nich zijuce nakazy ako aspergilus pneumoniae) je ucinny oreganovy olej, ktory zaroven posobi ako expectorant=odhlienovac.
ahoj, moja dcéra bola na vyberaní nosnej mandle minulý rok. Zákrok robili v celkovej anestéze, síce som sa bála ako to dopadne, mala vtedy 4 roky, ale dobre to zvládla a teraz po roku môžem len konštatovať, že nám to veľmi pomohlo. Málokedy je chorá, a ak tak to preliečime Solmucol-om na kašeľ. Predtým bola takmer 1-2x za mesiac chorá. Nechcela som ísť s ňou na tie mandle, boli sme na alergológii, u homeopatičky, u nosno-krčnej ( dokonca u dvoch lekároch), na pohotovosti nám tiež odporučili vybrať mandle ( keď bola raz chorá ), aj na kardiologii.
Malá má niekedy v spánku otvorenú pusu, ale nechrápe.
Krčné mandle by som však nedala preč, to by mala potom všetko na prieduškách.
moja dcerka ma problemy s nosnou mandlov stale je chora dokonca sa jej zacali robit uz aj uzliny ma 5 a ma stale zapalene dutiny do nemocnice sme sa este nedostali lebo je stale chora