môj 5 ročný syn má zväčšenú nosnú mandľu, ťažko sa mu dýcha na nos, zápal dutín mal však iba raz, ušiek ani raz, v noci chrápe hlavne keď je nachladený, nádcha trvá aj 2-3 týždne, hlavne zatekanie hlienov /dávame Sinupret/. Myslíte, že je potrebné pri každej nádche /ak je takýto priebeh, niekedy sa k zatekaniu hlienov pridruží aj kašeľ-odkašliavanie/ navštíviť lekára a brať antibiotiká. Je riešením vybratie nosnej mandle, dosť sa toho obávam, alebo sú aj iné riešenia. Kto má aké skúseností!
Problémy s nosnými mandľami
Skuste si cez net zohnat koloidne striebro. Je ovela ucinnejsie ako antibiotika a v koloidnej forme nezatazuje organizmus. !!! Pozor, nepouzivat ho v dobe vysetreni na RTG a obdobnych diagnostickych pristrojoch (argyria). Zaroven sa ale treba poriadne venovat zvysovaniu imunity organizmu (colostrum, imunoglobliny, betaglukan a pod.), otuzovaniu a zdravej strave. Ak by sa ale i napriek tomu zapaly opakovali, mandle treba dat prec.
chlapec ma 4,5 roka,ideme s nim na nosne.tiez nam povedali,ze ho neuspia.uz si to viem predstavit,ako ho budeme drzat.
je tu este niekto, kto mi moze poradit?
Dcéra má 5,5 roka a 3/4 roka som s ňou chodila po lekároch : detská lekárka, imunologička-alergologička, pľúce oddelenie, nosno-krčné sme navštevovali pravidelne kvoli pravidelnému obojstrannému zápalu stredného ucha a použ. sme stále antibiot. kt. nepomáhali až teraz jej zistili pneumokoka a dnes je zaočkovaná. Dúfajme pomože,
Ja mam 5 r. dcerku a vyberali jej nosne mandle pred rokom,kvoli castemu zahlieneniu a aj mala z toho zapal uska.Tiez chrapkala v noci,same hlieniky ked ochorela.Robili jej to v lokalke,ale po roku sme boli na tom rovnako,zase jej narastli. Kedze mala krcne mandle velmi velke ze sa jej az dotykali,navrhli mi aby jej ich zmensili laserom a nosne mandle opat vybrali,ale v celkovej anestezii.Odporucili mi inu nemocnicu,kde to robia a tam sa cudovali preco jej pred rokom nevyberali nosne mandle v celkovej anest.,tak to vedia pekne vycistit,,ze dieta sa nemyka,nekrici a nema z toho traumu. Lebo vtedy sedela sestricke na nohach ona ju drzala a doktor stikal nosne mandle,ale vsetko urcite nevybral,tak dosledne. Takze my sme dnes uz po vsetkom,a dcerke sa v nemocnici aj pacilo,len este sa jej musia zahojit krcne mandle,co ju este boli,ale deti to znasaju ovela ovela lepsie ako dospely......nech ti poradi tvoja doktorka co je najlepsie a rozhodnes sa.