nemôžem spávať, až o 2 - 3 ráno zaspím, nechcem však lieky na spanie, bol som aj u psychyitra, ale ten mi po 3 minútach predpísal lieky na depresiau a na spanie, ani sa na mňa nepozrel, ja lieky brať nechcem, majú vedľajšie účinky a nemyslím si, že mám depresiu ako dôsledok nespavosti.
nespavosť
ja ked som sa rozvadzala, tak som roky trpela depresiami, velmi som schudla, adt. nespavala som asi 3roky. nikdy som sa neliecila z depresie u ziadneho odbornika, nejak som sa z toho sama vymotala. snad kvoli dietatu. ked preslo to zle obdobie, tak uz spavam bez problemov. vsetko je o psychike
Ja lekár síce nie som, ale syn doktorky:)Okrem toho mám skúsenosť s antidepresívami a s depresiami, aj s nespavostou. Všetko sa dá riešiť. Depresia sa prejavuje mnohými, individuálonymi syndromami, jedným z nich je skoro vždy nespavosť. Preto vyhľadaj odborníka čím skor!!!
B.
Bruno333 a ty si lekár ? ako sa depresia prejavuje ?
Ak nemožete spávať, nie je zlé začať aktívny život, zdravú životosprávu, šport apod. Ak to všetko máte a napriek tomu nemožete spať jediná alternatíva sú hypnotiká-lieky na spanie. Je to pre organizmus lepšie byť s liekmi a spať ako nespať vobec.
Ak sú pritomné aj depresívne stavy(na dne), je to dobré vyriešiť antidepresívami.
no ja preto nechce, brať lieky , lebo ak si človek na to zvykne, tak bez toho nezaspí. Mám iba melatonín. Predpísal ti ich lekár ? Koľko máš rokov katzu ? ja má 45 a neviem či to nie je prechod.
no ja preto nechce, brať lieky , lebo ak si človek na to zvykne, tak bez toho nezaspí. Mám iba melatonín. Predpísal ti ich lekár ? Koľko máš rokov katzu ? ja má 45 a neviem či to nie je prechod.
Ja tiež spávať nemôžem a trvá to už skoro dva roky a lieky beriem stále, ale už menšiu dávku, ale inak nezaspím. Viem, čo to je za problém. Už som nevládala v práci a celkovo ma všetko prestalo baviť. Proste bez sily.