nemôžem spávať, až o 2 - 3 ráno zaspím, nechcem však lieky na spanie, bol som aj u psychyitra, ale ten mi po 3 minútach predpísal lieky na depresiau a na spanie, ani sa na mňa nepozrel, ja lieky brať nechcem, majú vedľajšie účinky a nemyslím si, že mám depresiu ako dôsledok nespavosti.
nespavosť
ojka ja nespím vtedy, keď ma na druhý deň niečo dôležité čaká, skúška a tak,a poto msom oťapená , nemám rada nové veci, zmeny,ak neviem čo ma čaká neviem zaspať, chodila som na aerobic večer ale už nechodím, pretože som zistila že neviem vypnúť.
Lea 02 skuste trochu "zaktívniť" svoju činnosť, nejak sa skúsiť unaviť,možno sa bude lepšie zaspavať. Ja mam posledné mesiace tiež tak čudno nespavé, ale to kvoli zdravotným problemom a nejak sa športovo unaviť, to sa u mna nedá. Niekedy sa mi lepšie podarí zaspať, ked si tak potichšie pustím "vážnu" hudbu (;
Ahoj, ked som bol mladsi som mal tiez problemy so zaspavanim a nasledne som bol z toho aj dost frustrovany. Ale zistil som, ze na svedomi to malo moje stale premyslanie o niecom. Nasledne som sa postupne naucil pri zaspavani na nic nemysliet, mat uplne cistu prazdnu hlavu a hned sa mi zaspava o vela lahsie :)
Aj mne sa stane, že občas nemôžem nemôžem zaspať. A tak to robím inak-vstanem , niečo si prečítam, dám si sluchátka a počúvam hudbu alebo si urobím čaj, alebo skladam puzzle, prípadne si umyjem nohy studenou vodou a potom si poviem: spánok, druhy pokus. Podarí sa niekedy až na tretí, ale podarí sa. Zvyknem si aj niečo zobnúť alebo používam čarovné obyčajné magnezium. Len žiadna nervozita z nespania.
Ahoj Lea, poslal som Ti obsiahly mail.
Hypnotika(lieky na spanie) sa možu brať len nejaký čas. Antidepresíva zaberajú individuálne, treba ich vyskúšať veľa a chce to čas, niekomu zaberú prvé a hneď, niekomu desiate po mesiaci brania.
Bruno333 a nepriberá sa od antidepresív ?
Neskusajte lieky na spanie!!!!!!!Dobre sa po nich spi ale iba na urcity cas individualne.Potom pride sok zo dna na den prestanu zaberat.To sa stalo mojmu znamemu.Bral stilnox zopiklon zolpidem a uz mu nezaberali. D.ostal sa do velmi zleho stavu .Nemohol zaspat a tak mu psych. nasadila anxiolityka.Teraz zasa je zvistli na nich.Verte je to zacarovany kruh.Antidepresiva mu nezaberali.
stavam rano o 5, ci chcem ci nechcem. Bez budika, bez vsetkeho, ci idem spat o desiatej alebo o 3 rano, vzdy vstanem okolo piatej sam od seba.
Lea:lieky na spanie som mal len dočasne. Keď si organizmus zvykne zaspávať, tak to kludne vysadíš, závislost na tom nie je, možno psychická.A ad beriem.Napíš na mail...
aliica pila som už mlieko s medom, medovkový čaj a čaje na spanie, nepomáha nič, zaspím až o 3 ráno, vstávať budem musieť však o 6 takže už sa toho odpredu bojím zatiaľ to budem musieť vyriešiť.