Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.
Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
SIGN:
do restauracii chodim pravidelne na obedy, lebo jest treba, ked je clovek v praci. Ale mimo toho NEMAM dovod tam chodit. Poznam par restauracii, ktore mam oblubene a nefajci sa tam. Ale vo vacsine su trochu tak bokom. Proste je mi to proti srsti travit tam viac casu, nez sa clovek naje.
Ked som s priatelkou je to ine, pretoze som v jej spolocnosti, ale inak vazne kopec veci nemusim.
Ako sa hovori, proti gustu ziaden disputat. Nevidim v tom ziaden problem, nemam problemy a netrapim sam.
Mozno mam pri priatelke ruzove okuliare a mozno nie. Byvam pesimista, tak tu to chcem vidiet skor optimisticky a nedat len na podozrenia a domnienky, ale na fakty.
------------
Zda sa, ze vela ludi tu ma problem pochopit rozdiel medzi skupostou, setrnostou a skromnostou. Asi by ste sa dost divili, keby ste vedeli, co som napr. druhemu ako pomohol, tak vsetky vydavky o ktorych tu hovorite, este po 10-20x vynasobeni su uplnym pakatelom. Neviem, kto z nas by bol potom povazovany za skupana ;-)
Proste ked chcem, tak si nieco kupim. Kludne par oblekov, kosiel a inu vybavu naraz, ci hocico ine. Ked chcem.
Nemam proste gebulku pomasirovanu reklamou a romantickymi telenovelami, ze budem rozmyslat ako ovecka... :)
ni:
skus sa naucit najskor pisat. Gebulku mam v poriadku a to co bavi, ci nebavi kazdeho je jeho vec.
UHR:
ako existovat ? Pisal som, ze sameho ma to nebavi, ale povedal som, ze s priatelkou von chodievam. Nemam problem a som spokojny. Mozes to povedat aj o sebe ?
sign:
zle to chapes. Ja ked nieco chcem, tak si to kupim. Ale je rozdiel, chciet toho malo a rozdiel, ak niekto setri, len aby mal. Mna jednoducho nebavi to, co bavi trebars vacsinu ludi a tak na to neminam peniaze. Mam sa silit a platit za nieco, co mi je absolutne proti srsti ? To by bolo na hlavu... Proste tie peniaze iba ostavaju a ja ich neminiem. Neznamena to vsak, ze ked som ich zarobil, tak ich ako blazon budem rozhadzovat na blbosti, len - aby som ich minul....
Ja sa z penazi netesim. Ale proste mam ine priority. Oni sa len nejak same hromadia :) Vsak co, aspon bude na horsie casy... :)
adam
tvoje zaujmy su sice pekne a je fajn že nemínaš vela peňazí ale na druhej strane neprehanaš to trochu?
hovoriš ako keby každý podnik bol zafajčený pajzel,ved daju sa vybrať aj slušne a takisto som nepovedala že tam musíš piť iba alkohol.a že je to drahe (reštiky,podniky),nuž nežijeme v komunizme áno ceny su vysoke (tiež ako sa to vezme ale dajme tomu) ale raz za čas ked si vyjdem a to snad nezabije nikoho ani nezruinuje moj rozpočet.
a to že chodíš von iba s priatelkou tak to teda asi nieje často podla toho čo si písal kolko byvate spolu aj to si mysím že máš pri nej nasadene ružove okuliare (prepač ak to tak nieje).
vieš je fajn šetriť si peniaze ale čo z nich budeš mať ked budeš starý dedo? budeš sedeť doma a tešiť sa jaky si prachaty. ano dnešny dochodcovia su chudobní ale tak tiež ked budeš starý nebudeš potrebovať až tak toho vela si myslim a nebudeš si ich vedeť tak užiť.
adam krt mat takeho priatela ako si ty hned ho poslem k vode nemam nejake naroky alebo tak ale to musi byt utrpenie zit s takym clovekom ako si ty si chori asi na hlavu
adam nebud trapny nechaj si svoje mudrosti radsej u seba a nehadz to tu na sklo si sa uplne strapnil ako mozes takto existovat lutujem tvoju priatelku
adamko krtko vyzera to ze by si si mal dat do poriadku skor svoju gebulu a obcas vist von s kamosmi az nejakich mas ale pochybujem tak sa utilujes esujes ze sa ventilujes v svojej hlave lebo ti nic ine asi ani nezostava
sign:
no - v podstate nechodim, ak nepocitam, ked som s priatelkou. Iba koli nej idem vonku, inak mi to nechyba.
Sam nepotrebujem chodit do kina. Radsej sa pozriem na TV, ci skor zaznam z HDD rekordera. Sportujem /posilujem/ sam.
Nebavi ma chodit do zafajcenych pajzlov, platit defakto za nic v restauraciach velke peniaze za male porcie. Dnes hadam fajcia skoro vsade, je problem najst podnik kde vobec nefajcia. Som abstinent, takze alkohol mi nic nehovori. Nechuti mi a ani ked by som si dal nieco, neucinkuje na mna.
Proste mam ine zaujmy. Radsej sa zaujimam o pracu, ktora mi je konickom /pocitace/, pestujem si na okne chilli papricky, obcas nejaka oprava pocitacov, elektroniky, pocitacovych komponentov. Posledne skusam, pomaham vykutit nejaky nabytok. Upeciem si kvalitny celozrnny chlieb, alebo nieco dobre uvarit, ci vytvorit nieco, opravit, naucit sa nieco noveho - uzitocneho. Zaujimam sa trochu o stravovanie, zdravie, trochu o liecive bylinky, citanie zaujimavosti na internete atd. Obcas pomozem rodine, priatelom.
Jednoducho kreativna zabava a v drvivej vacsine nepotrebujem k tomu peniaze.
Iste raz za uhorsky rok mozno zajdem s kamaratom pokecat niekde na veceru, ci salku caju. Ale ozaj raz za uhorsky rok :) Ventilujem sa v svojej hlave... :) Som, kto som - nic viac a nic menej.
Nebudem sa predsa nutit do zabavy, do niecoho, co mi neni prijemne - len preto, ze to robi vacsina. Mam svoj rozum a pouzivam ho.
Adam
ty nechodis nikam von??? občas si sadnuť na kavu alebo drink,sem tam do kina alebo zašportovať. nehovorím že každy deň ale občas sa človeku žiada ísť sadnuť si do baru alebo sa vyventilovať sa.
Ze sa plati 50 - 50 mi dava zmysel. Nevidim dovod preco nie.
Zijeme v dobe, kedy zeny aj muzi maju rovnake sance. Ja zarabam, frajerka zaraba, najom, jedlo, vsetko ide na pol.
To co je opisane hore, je mozno subjektivny pohlad. Alebo je psycho a ma proste taku maniu ako skrecok. To ze je dobre zabezpeceny dolezite nie je.
U nas to je tak, ze platime vsetko na pol. Je to uplne normalne a jedine spravne. Ako by k tomu prisiel muz? Bude vsetko platit a potom kukucka odleti?
Moze byt ina situacia, ked ty este nezarabas. V takej situacii to moze byt ine.
Mne sa zda, mile damy, ze vidite v tych prispevkoch, len co chcete a necitate poriadne. Vidite viac, nez tam je... Ja som nepovedal, kolko miniem na tie zakladne potreby a preco mi mimo toho staci aj cca 3 EUR, ci peniaze ani nejak nemam na co pouzit. A ak aj miniem na nieco menej, neznamena to, ze na ine nemozem minat podstatne viac. Kazdy ma predsa ine priority.
A taktiez uz tie poznamky o jedle za 3 EURA pre 10 porcii zacinaju byt trapne. Ako som uz pisal, nieco take som skusil v minulosti ako experiment, ci sa to da uskutocnit. A dalo, da sa.