SOM SAMA KVOLI RODICOM !!!

Príspevok v téme: SOM SAMA KVOLI RODICOM !!!
_SMUTNA_

ahoj :(

citim sa strasne sama. ide o to ze ked som mala 14 - 15 tak som chodila von so strasne vela lludmi a mala osm problemi s pitim, travou ta tak, utiekla som z domu, ale vzdy som sa vratila. rodicia mi prestali odvtedy verit. teraz ma 17

nemozem nic. pretoze uz mi absolutne v nicom neveria. 2 roky som nikde nebola. stratila som priatelov, preto lebo nemozem nikam chodit, uz ich ani nenapadne sa opytat ci s nimi niekam nejdem na chatu alebo do niakeho klubu - pretoze vedia ze nemozem. kvoli rodicom neviem dobre komunikovat s ludmi , velmi tazko si hladam novych priatelov, a co sa tycha mojich frajerov, vzdy som to ukoncila prva pretoze uz som sa nemohla pozerat na to aky su znudeny s toho ze mozem byt len u nas v meste a vonku mozem byt do tmy a to pri nasej bytovke.
nepustia ma dokonca ani spat k najlepsej kamoske ktora byva 3 minuty od nas.
alebo ked ma aj niekam pustia mimo mesta tak mam byt O 22:00 doma.

nerozumiem im, preco sa o mna tak strasne boja, uz niesom taka ako predtym - ved kazde decko raz skusi alkohol atd.
ale ved to uz bolo tak davno.

a mojmu bratovi ktory ma 18 dovolia vsetko dokonca ist aj do zahranicia s kamosmi. a pri tom on chlasta, fajci, sexuje, plati pokuty za rusenie nocneho kludy, a ze pitie na verejnosti po 22:00 vecer no chapete vsetko toto.

a mne povedia ze ja som dievca a ze nemam 18. tak nech sa ukludnim.

co mam spravit aby mi zacali verit. ???

12356985

Nie si sama kvoli rodicom, ale kvoli sebe a svojmu spravaniu. Zda sa, ze ta vobec netrapi ako si im ublizila! Partia a kamarati, ktori ta zatiahli do problemov, su ti prednejsi, ako starostlivý otec a mama. hanbi sa.

RNG

deti(a pre mna stareho pana su deti vsetci do 25 rokov, ba aj neskor) si zriedkavo uvedomuje, ake tazke bremeno ulozia na rodicov svojou nerozvaznostou.
A casto rodicia ani nevedia, ako to adresovat, lebo z ich skusenosti z mladosti sa s takou situaciou ani nestretli.
Takze reaguju najprisnejsie, ako vladzu a niektori pocitaju na prstoch dni, dokedy zakonne maju nad dietatom povinnost,hoci pre vacsinu este stale dusevne povinnost zostava, aj v dospelosti dietata.
Zrejme casy sa menia, lebo keby som ja take nieco, co tu citam urobil mojmu otcovi pred patdesiat rokmi, tak by ma bol vytrieskal tak, ze by som si nevedel na zadok sadnut tyzden.
A mozno to je hlavny dovod, preco je dnes situacia ina, lebo rodicia sa to, na skodu deti v konecnom dopade, snazia riesit "moderne" a "humanne". A doplatia na to deti aj rodicia velmi casto.

Faith89

si sama koli sebe nie koli rodicom...a je smutne ze nariekas koli tomu ze ta nepustaju von atd...a nemrzi ta to,ako sa rodicia v tebe sklamali...a bud rada,ze ti rodicia aspon do tej 22:00 umoznuju byt von..ja som takto byvala do 18 tiez...a to som nepila ani nehulila aby som to mala ako "trest"..a o necitim sa byt o nic obrana ..prave naopak...

fialocka

Mila Smutna,
musis svojim rodicom dokazat ze si sa zmenila a ze ti mozu znovu doverovat. Rodicia ta chcu chranit, pretoze v minulosti to ocividne nemali s tebou lahke :)Nerob sceny okolo toho, ze ta nenechaju dlhsie vonku, radsej sa s nimi porozpravaj ako dospela. Navrhni nech ta nechaju vonku dlhsie napr. o 2 hodiny, ale potom prid nacas a v normalnom stave. Hlavne nechci vsetko naraz.
Aj ked podla mojho nazoru si este dost mlada na to, aby si chodila von mimo mesto, alebo sa tarala dlho po nociach...

rukuku

Mutna: Ty sa čuduješ? kebyže zistím, že moje dieťa v 14 pije a fajčí trávu, má do 18 domáce väzenie! A nič také, že frajeri a možnosť byť vonku do tmy: pekne po škole domov! Ty sa teš z toho, že ti aspoň zčasti rodičia vyšli v ústrety!

bodocka

NO tak je urcite pravda ze tvoji rodicia sa o teba boja po tom vsetkom.. je lepsie ked sa o teba zaujimaju ako by kaslali na to , co z teba vyrasstie.. Dva roky sa mi zda prehnane, k naj kamoske by ta mohli pustit ale asi si musela ich doveru naozaj sratit. mozno by si sa ich mala spytat cim ju mozes zisakt spat.no co sa tyka brata, chalani to vzdy mali lahcsie, neboli tak nakratko drzany ako mi baby.. zda sa ze ti dali priucku, ale mozno prave t apriucka ti bude velmi osozna :) aj ked sa ti to zda nespravodlive.. nic ine nezostava, musis to zvladnut.. je krasne ked sa dokaze clovek prekonat:)

sajfina

môžeš si za to sama,buď rada,že máš rodičov,ktorým nie je jedno,čo z ich decka raz vyrastie a keď už majú s tebou takéto zlé skúsenosti,tak čo si čakala??!!

ShaulaThalit

Ja by som pozmenila nadpis, nie ze si sama KVOLI RODICOM, ale KVOLI SVOJEJ NEROZVAZNOSTI.
Teraz si mozes povedat, ze je koniec srandy a zacal sa zivot... za chyby sa plati a ty si prave v tomto stadiu platenia. Ked si ho pekne odpykas a uvedomis si zopar "malickosti" vo svojom zivote, bude to davno za tebou...

happi:-)

rodicia asi vedia,preco ta nepustaju von. Ja som skusila vsetko mozne, ale vzdy ma moj zdravy rozum zastavil, vedela som kedy mam mieru a kedy prestat, aby sa to neskocilo zle. Ty ju asi nemas, resp nemala si. Neviem ci je to vychovou, ale mne rodicia nikdy nic nezakazovali, ziadna vecierka, ziadne domace vazenia. Mam k nim vsak uctu, viem,ze mi veria, tak som ich nechcela skolamat, tak ako si to spravila ty. Ako priklad tu uvadzas spravanie tvojho brata, myslis, ze je spravne, ze prave nanho sa vyhovaras? Ze on moze a ty nie? Rodicia ta chcu len chranit, aby si nedopadla tak ako on. Vybuduj si k nim doveru. Neodvravaj, nepokusaj, nevyhrazaj sa, neslubuj. Jednoducho to nechaj tak ako to je. O chvilu budes mat 18, ak si cenis viac partiu, ktora moze za problemy, kt teraz mas, nech sa paci, budes dospela, mozes za nimi utekat