Farba oci - da sa podla toho zistit otcovstvo?

Sirius

ako som povedala otcovstvo sa takymto sposobom da vyvratit len v pripade ak maju obaja modre oci, v inych pripadoch to nenapoveda absolutne nic. Ludia ale ved to je predsa iba stredoskolska genetika !!!

usiak

Sirius, presne toto som mal na mysli. ale kamosova frajerka ma sestru s tmavymi ocami, hoci ich rodicia vraj maju modre. takze to nebude jeho dcera? :))

Sirius

alela pre modru farbu oci je recesivna, cize dvaja modrooki mozu mat iba modrooke dieta (aa x aa). takze len v tomto pripade to moze nieco napovedat.
Niekde som citala ze podla nejakej sialenej americkej studie si modrooki muzi podvedome vyberaju modrooke partnerky aby si boli isty ze dieta je ich.

danuska123

farba oci je podmienena alelami v genetickej vybave.ak napriklad mas modre oci, a tvoji rodicia maju, ze jeden modre a hruhy ma zelene tak modra alela bola dominantna. da sa vypocitat aj percentualna pravdepodobnost, aku farbu oci bude mat dieta :)proste genetika , dominantnost alebo recesivnost alel , pocitanie a tak :)

usiak

moze mat. ale kdesi som pred casom cital, ze dvaja modrooki nemozu mat hnedooke deti, ale inde zas tvrdili, ze ak stari rodicia mali, tak farbu oci mozu zdedit po nich. modru farbu ma vraj na svedomi nejaky gen.

Najčítanejšie články