MOze mat diet krasne mozdre oci ked matka ma zelene a otec hnede?....alebo ked ma dieta modre oci a jeden chlap ma hnede a druhy modre....a neni iste koho to dieta je.....da sa to zistit aj podla oci?
Farba oci - da sa podla toho zistit otcovstvo?
Ja by som tie oči vôbec nepreceňovala, mám kamošku hnedookú, jej mamžel má hnedé oči a ich jediný syn krásne modré. Tu by sa dalo pochybovať o vernosti, lenže, malý má tie modré oči presne ako starý otec, z otcovej strany a také isté farbou aj tvarom aj mihalnicami má otcova sestra. Môj syn ako dieťa mal sivomodré, teraz je dospelý a asi od 14tich má zelené po otcovi, druhý syn hnedé po mne a dcéra sivomodré, možno neskôr bude mať tiež po tatovi zelené, má len 8 rokov. Takže radšej našetri na seriózne testy.
sirius este ze si sa opravil :) chcela som ta ja:) .. jasne, ze dvaja hnedooki mozu mat modrooke:) len je to pravdepodobnost 1:4.. ze? lebo vyslekdy su AA, Aa, Aa, a nakoniec aj aa :)
jaj, zle som precitala a splietla som sa, sorry, rodicia mozu mat hnede oci a je normalne ak dieta ma modre(Aa x Aa, a vznikne modrooke aa). To len pripad ze dvaja modrooki maju iba a vylucne modrooke deti
jaja: Štatistiky hovoria, že približne štyri percentá mužov vychovávajú cudzie deti v presvedčení, že sú to ich vlastné a nikdy ich ani nenapadne, že nie sú ich otcami.
Sirius: tak to asi tazko...pretoze sa podobá na obidvoch rodicov...a hlavne na otca...takze adoptovaná urcite nie je...a ani nic podobnéé....ale príroda je príroda :-)))
jajka: tak je bud adoptovana, alebo ma ineho otca ako si ty myslis, zmurk
jaa by som len chcela povedat...ze mám sestranicu, ktorá je blondínka s modrými ocami....a rodicov má tmavovlasých s hnedými ocami...takzeeee tak :-)))
opia: vies svoje tvrdenie podlozit aj nejakymi dokazmi, alebo sa zmozes len na slaboduche buchanie svojej hlavky o stenu a vykriky mozu a mozu a mozu mat hndedooke dieta?
Skus dat dokaz svojmu tvrdeniu :-)
inak to som ani ja nepocula a to som na genetike pocuvala pozorne, lebo ma to bavilo, ze kazdy z nas je nositelom genu pre hnede oci...podla mna to je blbost.
a odpoved pre lijanaj - ako som uz napisala..podla mojich jednoduchych vypoctov (ale ja v tom nie som odbornik) mi vychadza, ze to moze byt aj modrookeho aj hnedookeho... teda aspon podla mna.. lebo ked ma ten hnede oci, tak moze mat jednu hnedu a jednu modru alelu, ale kedze hneda je dominantna, tak sa prejavila ta..takze podla mna moze to byt aj jeho dieta
oprava: zo zjednoduseneho..