ako sa odlubit ? prosim o pomoc

Príspevok v téme: ako sa odlubit ? prosim o pomoc
Boris128

Ahojte . V prvom rade nechcem , aby ste si mysleli , že sa tu chcem len vyrozprávať , alebo zavesiť vám na nos svoje problémy... chcel by som požiadať o nejaké rady , typy ...pomoc.

Stalo sa to pred pár rokmi. Bol som na lyžiarskom a zalubil som sa do jedného dievčaťa. Všetko bolo fajn boli sme kamaráti... v tom čase sa o nu zaujímal aj niekto iný, o čom som ja nevedel.. o nejaký čas som sa jej spýtal , či by nechcela so mnou chodiť atd ... ona sa však rozhodla pre toho druhého... velmi ma to zranilo , pretože to bolo prvé dievča , ktorého som sa to kedy opýtal.. bol som velmi smutný a prešlo pár mesiacov... potom som zbadal druhé dievča... bolo velmi pekné a o 3 roky mladšie...(bola to sestra tej prvej) ja som bol vtedy 9iatak a ona 6... tá prvá bola 8ačka. Moj kamarát ma presvedčil, nech sa jej spýtam či by so mnou nechodila , že to určite víde. Ja som to spravil a potom mi jej sestra povedala , že ona ma nechce a či už neviem čo mám so sebou robiť , že najprv ju a potom jej sestru atd... toto ma zlomilo... strašne som bol smutný, ved ja som nechcel nič zlé... odišiel rok odišiel som zo ZS a myslel som , že zíde z očí , zíde z mysle.. avšak nestalo sa tak... stále som na nu myslel , vždy ked som ju stretol , tak som citil , že ju lubim. Neskor som si snou aj písal par krat a tak... s jej sestrou /staršou/ som si to tiež vysvetlil a boli sme zas kamaráti.. a tak plynul čas a ja som odmietal iné dievčatá, ktoré o mna aj mali záujem ale ja o ne nie.. ja som chcel len tú jedinú.. o nejaký čas som ju videl s jej (myslím) prvým chlapcom.. bol som velmi nešťastný , že ním nie som ja.. a tak to išlo... stále som na nu myslel, zbieral jej fotky .. a dnes je to presne tak isto ako to bolo... prešli 3 roky a aj tak lubim iba ju... ked prejde okolo pozdravíme sa všetko ale cítim hned „motýle v bruchu „ , hned ako odíde hned som smutný , melancholický ... ak sa bavím s kamarátmi a zbadám ju hned ma prejde dobrá nálada , a myslím už len na nu... už rok je to stále horšie a horšie... som smutný, každý z rodiny sa ma vždy pýta čo mi je a ja im vravím , že nič že všetko ok... ale neviem už čo mám robiť.. ako na nu zabudnúť , či ako si pomôcť.. neviem , či niekto z vás niečím takým prešiel, ale ja už fakt neviem čo mám robiť.. ja viem , že na svete su milionkrat väčšie problémy a som hlupy a sebecký , ked toto považujem za „ problém „ ale ja si neviem pomoct... stale je to horšie a nechcem takto žiť. Prosím vás o radu.

tamtenony

Ahoj Boris,písal si to už pred 3 rokmi,tak dúfam,že si sa z toho už dostal,veľmi dobre viem,čo si prežíval,mne sa nedalo na svoju bývalú zabudnúť 2 roky,až som musel odísť.Zmeniť prostredie a úplne sa odpútať.Podarilo sa mi to,síce to ešte nejaký čas trvalo,ale myslím si,že všetko je teraz tak,ako má byť.Musíme sa vedieť pohnúť ďalej.A ˝vanok˝,tebe tiež držím palce,aby sa ti podarilo na ňu zabudnúť,lebo je to sebecké,ak si s tým druhým dievčaťom len preto,aby si zabudol na bývalú.Robíš ju nešťastnou a nešťastný si aj ty.Ak to s ňou myslíš vážne,tak sa pokús neobzerať sa do minulosti a skúsiť žiť pre niekoho iného...

Vanok

Nazdar Boris!
v podstate aj ja mam ten isty problem, dokonca na svoju byvalu frajerku myslim tiez uz tri roky, kazdy bozí den!!!! az sa cudujem sam sebe, vlastnej psychike...velmi som ju miloval-ju milujem aj ked s nou niesom aj ked mam teraz uz rok ine dievca, ktorej niesom dokonca schopný povedat ze ju lubim, lebo to nejde.....mame sa fajn, je krásna, rozumieme si, navonok vsetko klape...ale nejde to.......doslova ma v mysli prenasleduje jej tvár, spomienky... 3 ROKY-kazdý den!!! a to s nou vobec nekomunikujem, vídam ju len občas z dialky....samozrejme ze to ma dopad na spravanie,psychiku ...moja mama uz aj predo mnou parkrat plakala.....taktiez nevedia v com je problém....ako sa s niecim takým vyrovnat? hmmm, sam sebe neviem pomoct, ale poviem ti tak, človek vedie v zivote boj a nie vzdy vyhráva....zanechava to ryhy na dlhe obdobia, u niektorých na celý zivot, niektorých to položí aj do hrobu.....ostava cakanie- alebo aj spravne rozhodnutie, tvoj osud,bud sebareflexívny, predvídavý pre správne veci- aj citové, venuj sa svojim zalubam a uvidis, ze ta stretne este vela krasnych chvíl, a tak stavaj na nich a mozno vybudujes most na dalsiu cestu.

lalaxxx2

Podla mna By si mal o nu bojovat vies ja si myslim ze 3 roky je dost dlha doba a mozno je to tvoja prava ..bojuj onu ked ju lubis a stale nanu myslis ...nepocuvaj ostatnich mysli svojou hlavov a svojim srdcom lebo nikto nevidi co sa v nom skriva...ja ta chapem as moc dobre viem co prezivas lebo ja sa trapim ties ...

tibike81

so ženami tvojej generačnej vrstvy sa v spoločnosti stretávaš (môj názor na školské vzťahy poznáš /ale myslím generálnejšie na všeobecné školy/; + intráky alebo proste partie, žúry, disko...).

potom už len pozeraj toto:
www.videojug.com

Boris128

ach ja viem , že máš pravdu... to je normálny štýl , a nie ten , ktorý robím ja... na aký princíp myslíš ? ... len keby som si vedel pomôcť tak by som možno už skúsil aj ten štýl.. len ja mám už asi nejakú poruchu či čo.. posadnutosť.. neviem

tibike81

Počúvaj, tu platí: "loviť, ale nezabiť", "loviť, ale musí sa dať uloviť". Ak to nemá zmysel, treba hľadať iné potenciálne trofeje. Alebo byť stále DonQuichotom. Je to taká symbolika.
"Oni" princíp veľmi dobre poznajú, teda aspoň tie normálne. :-)

tibike81

Si myslím, že aj citovú lásku (na milovanie, nie do počtu) treba "uloviť" - aspoň pre pocit a z dôvodu naplnneia zakódvaných daností. Inak s názorm súhlasím.
Keď sa ti to podarí, dúfam že okúsiš ten pocit.

Boris128

možno máš pravdu , že na SS možno nie je vhodné snažiť sa o nejaký dlhý vzťah... a asi som bol fakt jediný ..

ako si napísal " prirodzenému loveckému pudu " mne tento pud asi chýba , lebo ja nemám potrebu loviť , a ak mám byť úprimný iritujú ma taký chlapci , ktorí považujú za dôležitú kvantitu , ktorí sa chvália ským už každým boli čo robili a ako ich odjeb--i potom a čo ja viem čo... toto fakt nemusím :(... ja by som chcel jeden pekný vzťah.. lásku... nie takéto " lovenia ".. neviem či ma chápeš :(

tibike81

2 Boris128 (za tak dlhý príbeh): nemyslím si, že je dobré na úrovni tej istej ZŠ a SŠ rozvíjať nejaké intenzívne vzťahy. možno si chcel správne viac ("intenzívny cit"), ale jednoducho si bol asi jediný, a určite nebola odozva proťajšku.
a keď už bola, tak si ju využil ako som osobitne "vystrihol". proste, vtedy si mal rozvíjať balenie - čím by si zadosťučinil aj prirodzenému loveckému pudu...
(je druhá vec, že moja škola /SŠ/ bola dosť špeciálna, a decká boli už veľmi dosť osobnostne vyhranené, preto sa tam žiadne medzi-študenstské love nediali.)