Koktanie

Kubo11

abecede - chcel by som vedieť, odkiaľ máte tieto informácie ? Máte nejaké osobné skúsenosti alebo ste to čítali v nejakej knihe, na webe alebo niekde počuli ?

abecede

S tou hypnózou pozor, možno to vyzerá nevinne ale skutočnosť je iná, je nebezpečná hlavne čo sa duchovnej roviny týka. Nech skúsi niečo v oblasti logopédie napríklad.

Kubo11

Janko45677 - počuli ste o hypnóze alebo hypnoterapii? Ak je vaše koktanie psychogénne určite vám to pomôže. Niečo o zajakávaní si môžete prečítať tu:
www.hypnotherapy.sk
alebo o hypnoterapii tu:
tranzformacia.sk
Možno neuveríte, ale neohrozený hrdina akčných filmov Bruce Willis kedysi tiež koktal. Hypnóza a celebrity:
hypnos.sk Hypnóza však určite nie je všeliek a účinok hypnoterapie je podmienený viacerými faktormi.

Janko45677

Koktam od 6 mal som dva urazy na hlave
Nikedy je to pre mna tažke vyslovit hlasku alebo jedno slovo
Viem čo chcem povedat no neda sa mi to
Mam 12 rokov niektory ludia sa mi vysmievaju
No nikedy ked som s kamaratmi tak sa zasmejem na sebe
Pri čitani nezakoktam ani pri speve
Väčšinou zakoktam ked som pod natlakom takzvane stresom
Pred mesiacom som mal strach ist do obchodu že zakoktam
No povedal som si že to zvladnem a zvladol som to a nezakotal
Niekedy nezakoktam a zrychli sa mi reč
Neviem či sa to da vyliečit ak mate s tym nejake skusenosti tak mi odpište
☺☺

Blondula

ja si pamätam na jedneho chlapca z nasej dediny,spoluziak mladsieho brata a ten strasne koktal,vsetci sa mu posmievali a vtedy to koktanie bolo este horsie.chodil sa hravat k nam na dvor a moj starsi brat ho tak neskutocne vystrasil,ze som sa sama zlakla,ci sa mu nieco nestalo.odvtedy ale prestal koktat :-)

Nepoznana

AHoj,aj ja by som chcela prispieť mojím názorom. Ked som bola malá koktala som, potom to prešlo a prišlo mi to v 17 nástich lebo ma priatel zbil... Medzitým som bola drzá, nešetrila som slovami a teraz? Všetko je to vo mne, nevypustím to.Som citlivejšia a dokážem pochopiť ludí s chorobami.Všetko čo hovorím,mám dokonale premyslené. Komu dôverujem pri tom nekoktám,naučila som sa používať iné slová, sú dni ked sa stránim ludí. V strese nevyslovím slová,najmä začínajúce na samohlásky.V škole mám ten istý problém,viem niečo ale nepoviem to a potom vyzerám za sporstú. Ale pýtam sa sama seba,či to vastne nie je pre mna lepšie. Naučila som sa byť uplne iná,chápavá,citlivejšia. Snažím a ludom pomôcť,aj ked príde smiech,pretože pred ludmi,nedokážem čítať. Je to ťažké,ale beriem to ako dar... Možno práve takto mi niekto chcel ukázať inú cestu životom....

jonach

Dobry den, mam 21 a stale mam problemy s koktanim. Niekedy mam pocit ako by to uz preslo ale ono sa to znovu vrati a zas ma to zacne stvat a vobec si neverim...ked si mam nieco kupit v obchode tak radsej pojdem do samoobsluhy aj ked to mam dalej ako napriklad diskont...ked mam oslovit niekoho cudzieho tak moj problem nieje ten zeby som opakoval pismenka alebo slova...ja to slovo nemozem ani vysloviť..ako by som stratil dych a nič ine zomna nevyjde aj niekolko sekund...alebo začnem vetu a v polovici je nejake slovičko ktore je tazsie na vyslovnost a sa zaseknem alebo aj na hocijakom slovicku pri ktorom sa mi to casto nestava...najhorsie to je na skuskach lebo ja by som aj chcel vyslovit nejake slovicko ale nemozem a potom posobim ako by som to nevedel ale ja to viem....tak by som vas chcel poprosit o nejaku radu...vopred dakujem

vyliecena

ja mam teraz 49 rokov viem ze ked som mala 4 roky tak som sa zajakavala a pocikavala rodicia sA rozviedli ked som mala 3 roky a chodila som do bytce alebo bytcice neviem pani doktorke a brala som lieky takze k psychiatrovi treba ist este v skole som obcas koktala ale potom to prestalo nikomu som to nepovedala nevie to ani moj manzel ani deti a naco je to takto lepsie asi mi to vsetko preslo z tych liekov neviem ci si dobre pamatam ale bola to pani doktorka surovcova alebo tak nejak ale ta asi neordinuje uz ved to su roky

nikto k

Ja koktam uz od, neviem vlastne od kolkych rokoch. Teraz mam 13 rokov a uz ma nebavy koktat. Neviem v skole odpovedat a na oslavach ani zablahuzelat. Neviem ci mam ist k logopedovi , pretoze oco mi stale hovori ono to casom prejde ,ale nepreslo to. No a chcem sa opytat ci mam ist alebo nie k logopedovi.Za rady dakujem.