Ahojte, moja babka má cukrovku. Má okolo 60 rokov. Predvcerom vecer odpadla v posteli a keby sa dedko nezobudil a nedal jej vodu s cukrom tak by umrela. Môže sa to stávať častejšie?
Cukrovka
To:sambablue
Nepíšeš či máš diabetes 1. alebo 2. typu a ani či používaš inzulín, alebo si iba na diéte alebo na diéte a tabletkách...
Glukmeter je dobrý pomocník a treba ho používať aj vtedy keď sa citiš zle a nie až po najedení!!! Pocit hypoglykémie býva totiž aj vtedy, keď máš dlhší čas vyššie hodnoty a rýchlo Ti glykémia klesne na hodnoty normálne, napríklad po podaní inzulínu alebo tabletiek, alebo po určitej fyzickej námahe... Pocit je vec subjektívna, objektívne Ti situáciu objasní zmeranie glykémie v krvi!!!
A keď máš nepravidelný stravovací režim mal by si sa merať oveľa častejšie ako keď je Tvoj režim pravidelný s pravidelným časom príjmu potravy a približne rovnakým množstvom a zložením sacharidov v prijatej potrave...
Dobrý deň, poradí mi niekto? Jem dosť nepravidelne a stáva sa mi, že mi je zle, mám pocit, že mám \"nízky\" cukor, musím sa najesť. Po najedení mám hladinu cukru cca 7,4. Je to v poriadku?
ked odpadla,ako jej dal vodu s cukrom?keby bola v bezvedomi,jedine glukagon alebo infuzia s glukozou by ju dostali naspat do zivota
To: sam
Ďakujem Ti sam.
Pozri sa prosím Ťa ešte raz na portál, včera v noci som tam pridal ešte pripomienku (samozrejme tiež hromadnú, lebo iná nemá zmysel...) k návrhu kategorizácie liekov a v nej navrhujem zrušiť poplatky na inzulínové analógy.
Text tejto pripomienky si môžeš stiahnuť z adresy: www.4shared.com
DiabetikIvo
ano podarilo,prisiel som nakoniec na to,ze portalu vadil moj email,ked som zadal iny ,tak uz si to nastavenia zapametalo (ulozilo) a potom uz podpora hr.pripomienky prebehla ok.
ano, uvedeny protokol dr Berksona je denna davka, treba to rozdelit na niekolko dielov, aby bola pocas dna hladina tychto v krvi co najvyrovnanejsia.
Hlavne sa to tyka alfa lipoickej kyseliny, ktorej zivotnost v krvi je velmi kratka(1/2 hodiny polcas rozpadu)
berksonov protokol, pomaha aj na pankreas. Ale neviem, ake mas problemy s pankreasom. Ked je to zapal, tak za nim je pricina a tu treba adresovat antimikrobialnymi. Samozrejme vtedy treba brat extra enzymi, lebo chory alebo zapaleny pankreas neprodukuje dost a mozes mat kvoli tomu narusene travenia.
Tak isto pri chorom psankrease mozu byt zvysene hladiny cukru v krvi, na to pomaha dieta nizka na sacharidy, podobne ako pri DM2.A tiez snad aj gymnena sylvestris, ktora regeneruje a stabilizuje hladiny cukru v krvi.
RNG, asi som od blbych, ale neviem to najst, nemozes mi, prosim, napisat po lopate, ako to mam hladat. Resp. je toto, co si napisal denna davka a moze sa to pouzit aj na pancreas?
Hore mas uvedene:vyhladavanie v temach. Tak najdes aj toto, pripajam:
Berksonov protokol:
900 mg sylimarin(vytazok z ostropestreca marianskeho)
600 mg alfa lipoicka kyselina
400 mcg organicky viazany selen.
Doba pouzivania zalezi od poskodenia pecene, od dvoch tyzdnoc(udrzba) do niekolko mesiacov(viralne poskodenie)