U zdraveho cloveka je po najedeni sa a zajedeni este napr pol torty glykemia do 8 mmol cukru v krvi...glykemia by isla vyssie,lebo telo dostalo kopec sacharidov,tukov atd,ale mudre telo to nedopusti a zacne vyrabat inzulin a ten zabezpeci aby glykemia nesla nad 8 mmol...ak zdravy clovek hladuje,teda nema ziviny,sacharidy tuky atd,tak prirodzene cukor v krvi zacina chybat a mudre telo pri hladine 4mmol zacne z pecene zo zasob vyplavovat do tela glukozu a tak vyrovna cukor v krvi,teda normalna hodnota kazdeho cloveka je medzi 4-8 mmol cukru v krvi,zalezi ci na lacno or po najedeni....to su jeho mantinely,vsetko nad je uz cukrovka a vstko pod je uz choroba zvana hypoglykemia,ktorou trpia aj necukrovkari.
...pozri,teraz mas takyto stav aky opisujes....ak by si mal taky stav,ze by si bol na inzuline a teda mal k dispozicii gratis glukomer a 75 pruzkov mesiacne,tak by si tym len ziskal to,ze presne by si si mohol vydedukovat pomocou merania co sa deje z tvojim metabolizmom za dlhe obdobie...furt by to bolo lepsie ako nevediet napr ohladom hladiny cukru nic a ak je ti "sudene",ze este DM nemas mat,alebo nikdy to mat nebudes,tak je to len dobre...dnes vsak sa odhaduje,ze minimalne 10% populacie ma zvyseny cukor ani o tom nevie....takze ja by som to bral tak...kludne obetuj niejaku korunku a daj sa poriadne vysetrit ohladom cukrovky,len tym ziskas...a dost vela to mi ver