Ako mi marihuana zničila zivot...

Príspevok v téme: Ako mi marihuana zničila zivot...
typekZN

Vzdy som bol stastny clovek...Aj ked som nemal dovod usmievat sa, vzdy som mal dobru naladu...Obcas prisla samozrejme depka, tak, ako na kazdeho normalneho cloveka, ale vzdy na to musel byt poriadne znacny dovod..Po par hodinach, vacsinou omnoho skor to preslo a bolo to opat OK.
Tak, ako kazdy mlady clovek som sa chodil vacsinou cez vikendy opit. Po case som skusil marihuanu..Ani neviem preco, ci som chcel skusit nieco nove, ci to bolo len spontanne, neviem...Kupil som to za 10 eur..Bolo to dost slabe, vyhulili sme dokopy s kamosom cely gram a stavy neboli dokopy ziadne.. Ziaden smiech, ani nič...Tak to pokracovalo dalej, namotal som sa na to...Hulil som mozno za dva tyzdne takmer kazdy den...
Jeden den som siel ku kamosovi, ktory sa vratil z Ceska a mal niečo na zahulenie...Sfajcil som sa z toho, pocity take iste ako stale = ziaden smiech, len upriamena "pozornost", pocit hladu a unavy, dusevneho pokoja.. Avsak...Ked som prišiel domov a lahol si na postel a o dva hodiny sa zobudil, bol som cely prepoteny..Prepoteny tak, ze som mal tricko uplne mokre..
Na druhy den som sa siel sfajcit zas..S kamosmi, s ktorymi sme si navzajom rieisli "material" ..
Vtedy to prislo..zlomovy okamih..mozno po piatich minutach na mna prisiel ten stav..vtedy ako keby som sa rozdvojil, mal som pocit, ze som v druhom svete, ako keby vsetko naokolo bolo len namalovany obrazok, hlasy a zvuky celkovo mi zneli tak vzdialene, bolo to hrozne..Nevedel som, co mi je..Siel som to prechodit, kym mi ten "stav" odide..Pomaly to ustupilo..Ale len na mensiu uroven...Teda uz som to nemal AZ take.. Siel som domov a zaspal som...Na druhy den to bolo tiez dost zle..Ked som siel do skoly, mal som pocit, ako keby som sa nadvnasal, zase som vsetko vnimal akosi vzdialene, nerealne.. V ten den som sa zobudil v noci a mal som nenormalny strach, ze mam schizofreniu, ze som sa zblaznil...Bal som sa priznat rodicom, z coho to je a co mi je...
Ano, trpel som problemom zvanym derealizacia/depersonalizacia... Diagnostikovali mi to aj dvaja psychologovia podla mojich pocitov, ktore som im opisal..
Derealizacia postupne odišla...ANo, uz som nemal tie pocity vznasania, atd..Ostala mi este zmenena vnimavost farieb, ale aj to pomaly ustupilo...
Avsak..Ake to je teraz? Som uplne bez zivota, rano vstanem, a nechce sa mi vobec nic, vkuse rozmyslam nad tym, ci nemozem mat schizofreniu, mam nenormalny strach z toho, ze to mam alebo ze to dostanem v blizkej dobe..Neustale sa tym pozorujem, a je to peklo...
Niekedy precitam priznaky schizy alebo nejaky clanok, ktory sto percentne vyvracia, ze ju mam, co ma ukludni..Potom vsak precitam nejaky pribeh o niekom, kto na sebe schizu pozoroval a uz to je o tom istom.. Mam strasny nepokoj na dusi, take vnutorne napatie, som bez nalady, apaticky, nechce sa mi vobnec nič, maločo ma vie potesit...
Ano..Jedno jedine sfajcenie ma zmenilo tak, ze uz to nie som ja..Clovek, ktory sa potesil z kazdej malickosti a bol stale vesely, aj ked by druhy clovek plakal..Uz to nie som ja..Uz je namiesto mna clovek, ktory sa cely den trapi typ, ze ci nema alebo nebude mat schizu, citi sa stale ako bez zivota a uplne nesvoj..
Taketo pocity a takuto zmenu neprajem ani tomu najvacsiemu nepriatelovi... Je to hrozne!

doubledog

dunpeal:

moja chyba, nevyjadril som sa presne. mohlo to zvadzat k tomu, ze myslim vsetkych konzumentov konope.

a preco si myslis, ze ja som na druhej strane barikady?
za to ze odsudzujem neslusnost a hlupost?

lady N

Booožeee preco mi toto robis??? Jake rozpravky...nieco cez 8 rokov hulim, v svojom okolí mam huličov, dalších ktorí len pijú, potom takých ktorí aj pijú aj húlia, aj ludí ktorí berú tvrdšie drogy a dokonca poznám aj ktorí sú závislí ale heh zatial som nemala šťastie na "závislákovi na tráve" heheee
A jnič o tom neviem??? hlavne že ty vieš lebo si chodila s "feťákom" čo ani nevieš čo znemená :) a myslím že viem o tom dosť -pche sa zobuď, povím ti šecko čo budeš chcieť :D...

A s tým Kenom som len ukázala že mám zmysel pre humor čo ty asi nie...puritánka

A ostatok chceš tiež okomentovať?? jááj vidno aká si zarytá anti šecko...boha že s tebou niekto vydrží-ani tvoj ex nie :D. Ja sa viem zabaviť aj bez marihuany, aj bez nealka tyy bože bullshity trepeš...preco sa vobec s tebou o tom bavim???? Sak ty len kritizujes a ides ma tu presviedcat ze som zavisla na marihuane oooooch a ved ani nevies co kritizujes co je uuuf velice ubohe ako si cela ty...chalan ta poslal do riti a zvalujes to na to ze si pohulil oooch

Nechcela by som byť tvoje dieťa OMG

Radsej budete alkoholici vsetci ako by ste sa mali uvedomit a otvorit oci...ked je marihuana taka zla preco ju legalizuju po celom svete, haa??? Aaaa asi aby boli vsetci na lieceni - asi doktori nemaju job :D...phce boooze :D :D

Dunpeal

to doubledog: Tak na základe týchto nových skutočností môžme pripustiť že tu prišlo k malému nedorozumeniu :-) Ale tak skúsme na chvílu v teoretickej rovine pripustiť že aj inteligentný jedinec (teda nie jednoduchší) môže v návale emócii napr. nasranosti použiť nejaké to explicitné slovíčko :-)
No ale k téme...ako človeka neskutočne zvedavého ma nesmierne interesujú skúsenosti od ľudí z hypotetickej druhej strany barikády ako som ja t.j. dlhodobý sviatočný požívatel :-)

barbinka

Dunpeal: O čom to hovoríš? Aké bravíčko? Len preto, že používam slovo feťák :-D
Ja nemám 15 rokov, ale 26. Ale to bude ten vplyv marihuany zrejme, že to nevieš odhadnúť. Ale pobavil si ma :-D

doubledog

dunpeal:

oznacil som tak ludi (hulicov), co pisali sem do temy, na zaklade ich hlupych a vulgarnych prispevkov.
nemyslel som vsetkych hulicov.

Dunpeal

to barbinka: Ja napríklad nepijem a mne príde bezprízorný pohlad opiteho človeka potažmo alkoholika neprítomnejší a nevyspytatelnejší a tým pádom nepríjemnejší...mám takého človeka brať ako "feťáka"? A vobec ten pojem feťák..to máš z bravíčka alebo z IN-ka? :-)

barbinka

Dunpeal: nič nevieš o mojich skúsenostiach.
S tým alkoholom máš ale pravdu.

A ja ti vravím, že človek, ktorého som poznala išiel na liečenie zo závislosti na marihuane. A nemysli si, že je jediný.

Dunpeal

to doubledog: Podla čoho usudzuješ že hulič resp. užívatel konope je jednoduchší ako povedzme ty? Toto by ma celkom zaujímalo ak sa nenahneváš že som tak smelý :-) Ešte čo sa týka tých skúseností: Ak by tam v tomto ohlade nejaké boli nemyslím že by si označoval niekoho kto s touto formou relaxu skúsenosti má (pozitívne) za jednoduchšieho...tolko ku konkretizovaniu :-)

barbinka

lady N: s tým kenom si sa len ukázala v tom najlepšom svetle, nič o tom nevieš, ale budeš tu rozprávky rozprávať. také ma veci ma nemôžu uraziť. A tiež si nemyslím, že si zlý človek, ale mám s tým veľmi zlé skúsenosti zo svojho okolia a viem, čo to dokáže s človekom urobiť. Možno si to len ty nepripúšťaš, že to má na teba aj negatívne účinky, nemyslím, že tvoj pohľad je objektívny.
A sorry, ale pre mňa huliči trávy su feťáci.....stačí mi keď vidím nafajčeného človeka a ten jeho bezprízorný pohľad.
A v tom je rozdiel medzi tebou a mnou, že sa ja dokážem zabaviť a zrelaxovať aj bez trávy, ty zrejme nie, keď to k tomu potrebuješ.
A nevravela som, že si schizofrenička, len som to ani nevylúčila.