Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako mi marihuana zničila zivot...

Príspevok v téme: Ako mi marihuana zničila zivot...
typekZN

Vzdy som bol stastny clovek...Aj ked som nemal dovod usmievat sa, vzdy som mal dobru naladu...Obcas prisla samozrejme depka, tak, ako na kazdeho normalneho cloveka, ale vzdy na to musel byt poriadne znacny dovod..Po par hodinach, vacsinou omnoho skor to preslo a bolo to opat OK.
Tak, ako kazdy mlady clovek som sa chodil vacsinou cez vikendy opit. Po case som skusil marihuanu..Ani neviem preco, ci som chcel skusit nieco nove, ci to bolo len spontanne, neviem...Kupil som to za 10 eur..Bolo to dost slabe, vyhulili sme dokopy s kamosom cely gram a stavy neboli dokopy ziadne.. Ziaden smiech, ani nič...Tak to pokracovalo dalej, namotal som sa na to...Hulil som mozno za dva tyzdne takmer kazdy den...
Jeden den som siel ku kamosovi, ktory sa vratil z Ceska a mal niečo na zahulenie...Sfajcil som sa z toho, pocity take iste ako stale = ziaden smiech, len upriamena "pozornost", pocit hladu a unavy, dusevneho pokoja.. Avsak...Ked som prišiel domov a lahol si na postel a o dva hodiny sa zobudil, bol som cely prepoteny..Prepoteny tak, ze som mal tricko uplne mokre..
Na druhy den som sa siel sfajcit zas..S kamosmi, s ktorymi sme si navzajom rieisli "material" ..
Vtedy to prislo..zlomovy okamih..mozno po piatich minutach na mna prisiel ten stav..vtedy ako keby som sa rozdvojil, mal som pocit, ze som v druhom svete, ako keby vsetko naokolo bolo len namalovany obrazok, hlasy a zvuky celkovo mi zneli tak vzdialene, bolo to hrozne..Nevedel som, co mi je..Siel som to prechodit, kym mi ten "stav" odide..Pomaly to ustupilo..Ale len na mensiu uroven...Teda uz som to nemal AZ take.. Siel som domov a zaspal som...Na druhy den to bolo tiez dost zle..Ked som siel do skoly, mal som pocit, ako keby som sa nadvnasal, zase som vsetko vnimal akosi vzdialene, nerealne.. V ten den som sa zobudil v noci a mal som nenormalny strach, ze mam schizofreniu, ze som sa zblaznil...Bal som sa priznat rodicom, z coho to je a co mi je...
Ano, trpel som problemom zvanym derealizacia/depersonalizacia... Diagnostikovali mi to aj dvaja psychologovia podla mojich pocitov, ktore som im opisal..
Derealizacia postupne odišla...ANo, uz som nemal tie pocity vznasania, atd..Ostala mi este zmenena vnimavost farieb, ale aj to pomaly ustupilo...
Avsak..Ake to je teraz? Som uplne bez zivota, rano vstanem, a nechce sa mi vobec nic, vkuse rozmyslam nad tym, ci nemozem mat schizofreniu, mam nenormalny strach z toho, ze to mam alebo ze to dostanem v blizkej dobe..Neustale sa tym pozorujem, a je to peklo...
Niekedy precitam priznaky schizy alebo nejaky clanok, ktory sto percentne vyvracia, ze ju mam, co ma ukludni..Potom vsak precitam nejaky pribeh o niekom, kto na sebe schizu pozoroval a uz to je o tom istom.. Mam strasny nepokoj na dusi, take vnutorne napatie, som bez nalady, apaticky, nechce sa mi vobnec nič, maločo ma vie potesit...
Ano..Jedno jedine sfajcenie ma zmenilo tak, ze uz to nie som ja..Clovek, ktory sa potesil z kazdej malickosti a bol stale vesely, aj ked by druhy clovek plakal..Uz to nie som ja..Uz je namiesto mna clovek, ktory sa cely den trapi typ, ze ci nema alebo nebude mat schizu, citi sa stale ako bez zivota a uplne nesvoj..
Taketo pocity a takuto zmenu neprajem ani tomu najvacsiemu nepriatelovi... Je to hrozne!

Dunpeal

To barbinka a doubledog: Milí zlatí, z vás neskúsenosť, obmedzenosť a neinformovanosť len tak čiší...pardon skor z vašich príspevkov. Nepoznám vás osobne takže nesúdim. Slovo feťák je neskutočne primitívny archaizmus. Kto to je preboha feťák? Čo to znamená? Čo za chudáka sa môže liečiť zo "závislosti na marihuane"? Podla mňa každý má rovnaké možnosti a každý má rovnakú možnosť si uhendlovať čo zvládne a čo nie...keď je niekto blbec tak nech sa páči dotiahne to na prednú horu...ale skor si myslím že v tomto štáte je vačší problém ten alkoholizmus než dospelý inteligentný človek ktorý vie čo s ním gres spraví, pozná jeho účinky vie si ho patrične vychutnať...veť o tom jedinom to je...deťom do rúk drogy nepatria...a podla niektorých príspevkov v tomto fóre usudzujem že deťom do rúk nepatrí ani internet...P.S. Lady N respect!

Ema132

necitala som vsetky prispevky, je to len moj nazor na danu temu...ak je niekto takto zavisly tak je uz na tom pekne zle..no myslim si, ze kebyze nema nejake osobne psychicke problemy tak by sa mu to nestalo..tak isto je to aj s alkoholom

lady N

Tak ako prve by som sa rada vyjadrila k mojmu vyjadrovaniu.Doslova ma pohorsil tento clanok a tak isto aj cely zaciatok diskusie, preto to vyjadrovanie na vase osoby bolo ake bolo. A na to s tym kenom sa neurazaj.
Po druhe to ze si chodila s fetakom je pekne-si urcite dobra dusa, ale prosim ta je obrovitansky rozdiel medzi fetakom, hulicom, alkoholikom...nebudem menovat dalej.

A tieto tvoje dalsie bla bla bla keci vystrihnute z casopisu si nechaj na pokec s maminou prikavicke.

Pozri bud si sprav vlastny nazor, pohul si a uvidis a ten si presadzuj a bi sa za neho alebo sa nevyjadruj vobec...lebo keci tohto typu si najdem v kazdom trapnom casopise a vobec nie su zalozene na faktoch :D

Ale co sa mi najviac paci je to ako si sa do mna pustila a ides ma urazat ze som hlupa schizofrenicka...hahahahaaa ked ma ani nepoznas - ubohe

A este jedna vec - nenazyvaj hulicov fetakmi - je to urazajuce :D

Aaale viem si inak predstavit kludne aj mesiac bez marihuany aj viac, nemam problem ale nemam preco to robit, kedze marihaunas ucinky maju na mna pozitivny dopad - upokojuje ma to, prijemne sa odrelaxujem a hlavne dobre sa mi po slukoch zaspava :D...

barbinka

Ema: ale ja som nepísala o jednom, dvoch vyskúšaní. V dnešnej dobe je veľa ľudí závislých na tráve, čo ráno rozlepia a oči a ako prvé sa potrebujú nafajčiť.

Ema132

tak to je zaujimave, poznam milion ludi co hulilo travu, ved huli alebo to aspon ochutna kazdy druhy clovek,ale nikto z nich takto nedopadol..ja si tiez myslim ze toto bolo urcite sposobene aj niecim inym ako len marihuanou...ked som bola mlada:) tak som vyskusala aj ja viackrat..ved vikendy....ale k nicomu dobre to nie je...myslim ze dnesna mladez si tym musi prejst a potom sami pochopia, ze im to nic nedavalo:)

barbinka

doubledog: super príspevok, tiež si myslím, že sú to jednoduchší a slabší jedinci, ale nechcela som nikoho uraziť, ale už keď je to vonku .... :-D

barbinka

lady N: stačí už len akým spôsobom sa vyjadruješ a viem o tom viac než dosť. Chodila som s feťákom, ktorý začínal na tráve a poznala som ľudí, ktorí skončili na liečení zo závislosti na marihuane.
Je dokázané, že z marihuany osprostievaš, takže mi je ťa aj ľúto a je mi jasné, že budeš tvrdiť opak, keď si feťáčka a nedokážeš bez toho existovať.
Tiež je dokázané, že marihuana spôsobuje schizofréniu. Lenže neustále nahulený človek, to nedokáže posúdiť a spozorovať, či ju má, že áno?
Milá Lady N, mne je úplne jedno, či si húliš, alebo nie.....len tu nevypisuj, že to nemá žiadne následky...

doubledog

nechapem, preco je v tejto teme tolko osocovania.
mili hulici, ste zjavne trosku jednoduchsi a mate problem so slusnostou.
takto tazko niekoho presvedcite, ze marihuana je v pohode.