Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako mi marihuana zničila zivot...

Príspevok v téme: Ako mi marihuana zničila zivot...
typekZN

Vzdy som bol stastny clovek...Aj ked som nemal dovod usmievat sa, vzdy som mal dobru naladu...Obcas prisla samozrejme depka, tak, ako na kazdeho normalneho cloveka, ale vzdy na to musel byt poriadne znacny dovod..Po par hodinach, vacsinou omnoho skor to preslo a bolo to opat OK.
Tak, ako kazdy mlady clovek som sa chodil vacsinou cez vikendy opit. Po case som skusil marihuanu..Ani neviem preco, ci som chcel skusit nieco nove, ci to bolo len spontanne, neviem...Kupil som to za 10 eur..Bolo to dost slabe, vyhulili sme dokopy s kamosom cely gram a stavy neboli dokopy ziadne.. Ziaden smiech, ani nič...Tak to pokracovalo dalej, namotal som sa na to...Hulil som mozno za dva tyzdne takmer kazdy den...
Jeden den som siel ku kamosovi, ktory sa vratil z Ceska a mal niečo na zahulenie...Sfajcil som sa z toho, pocity take iste ako stale = ziaden smiech, len upriamena "pozornost", pocit hladu a unavy, dusevneho pokoja.. Avsak...Ked som prišiel domov a lahol si na postel a o dva hodiny sa zobudil, bol som cely prepoteny..Prepoteny tak, ze som mal tricko uplne mokre..
Na druhy den som sa siel sfajcit zas..S kamosmi, s ktorymi sme si navzajom rieisli "material" ..
Vtedy to prislo..zlomovy okamih..mozno po piatich minutach na mna prisiel ten stav..vtedy ako keby som sa rozdvojil, mal som pocit, ze som v druhom svete, ako keby vsetko naokolo bolo len namalovany obrazok, hlasy a zvuky celkovo mi zneli tak vzdialene, bolo to hrozne..Nevedel som, co mi je..Siel som to prechodit, kym mi ten "stav" odide..Pomaly to ustupilo..Ale len na mensiu uroven...Teda uz som to nemal AZ take.. Siel som domov a zaspal som...Na druhy den to bolo tiez dost zle..Ked som siel do skoly, mal som pocit, ako keby som sa nadvnasal, zase som vsetko vnimal akosi vzdialene, nerealne.. V ten den som sa zobudil v noci a mal som nenormalny strach, ze mam schizofreniu, ze som sa zblaznil...Bal som sa priznat rodicom, z coho to je a co mi je...
Ano, trpel som problemom zvanym derealizacia/depersonalizacia... Diagnostikovali mi to aj dvaja psychologovia podla mojich pocitov, ktore som im opisal..
Derealizacia postupne odišla...ANo, uz som nemal tie pocity vznasania, atd..Ostala mi este zmenena vnimavost farieb, ale aj to pomaly ustupilo...
Avsak..Ake to je teraz? Som uplne bez zivota, rano vstanem, a nechce sa mi vobec nic, vkuse rozmyslam nad tym, ci nemozem mat schizofreniu, mam nenormalny strach z toho, ze to mam alebo ze to dostanem v blizkej dobe..Neustale sa tym pozorujem, a je to peklo...
Niekedy precitam priznaky schizy alebo nejaky clanok, ktory sto percentne vyvracia, ze ju mam, co ma ukludni..Potom vsak precitam nejaky pribeh o niekom, kto na sebe schizu pozoroval a uz to je o tom istom.. Mam strasny nepokoj na dusi, take vnutorne napatie, som bez nalady, apaticky, nechce sa mi vobnec nič, maločo ma vie potesit...
Ano..Jedno jedine sfajcenie ma zmenilo tak, ze uz to nie som ja..Clovek, ktory sa potesil z kazdej malickosti a bol stale vesely, aj ked by druhy clovek plakal..Uz to nie som ja..Uz je namiesto mna clovek, ktory sa cely den trapi typ, ze ci nema alebo nebude mat schizu, citi sa stale ako bez zivota a uplne nesvoj..
Taketo pocity a takuto zmenu neprajem ani tomu najvacsiemu nepriatelovi... Je to hrozne!

Te

az teraz som si to precital a ponachadzal chyby.. tak ak by chcel niekto vychytavat dava edit:
polemizovat, schizofrenia, psychicky.. a neviem co este :D

Denz

znova---
Zatial sa vie,ze fajcenie marihuany podporuje vznik rakoviny,infarktu a sposobuje trvale poskodenie pamate a osobnosti,ze pre pluca je niekolkonasobne skodlivejsie ako fajcenie tabaku.....

Ak clovek s hepatitidou C fajci marihuanu,ma ovela vacsie riziko stukovatenia a trvaleho poskodenia pecene.

Ak sa fajci casto clovek ma 3 krat vacsie riziko vzniku zapalu dasien ako nefajciar.Steatoza a nasledna cirhoza pecene moze sposobit pomalu smrt a chronicky zapal dasien mozgovu porazku.

Te

netvrdim ze je marihuana dobra ale taktiez to nie je ovela vecsia metla ludstva jak alkohol alebo cigarety. cigarety nemaju ziadne "liecive" ucinky, alkohol v malom mnozstve a pri vybranych druhoch ma aj priaznivy vply a marihuana? dokazane priaznive ucinky ma (napr. skleroza multiplex) ale samozrejme aj nepriaznive lenze tie nepriaznive nie su len zo samotneho THC obsiahnute v nej ale skor z dymu. dobre dobre thc ma za nasledok napadanie centralnej nervovej sustavy napr, ale z toho clovek neumre (z takeho napadania NCS ako to napada THC) ked to berieme cisto z "fyzickeho" poskodzovania. co sa tyka tej schyzofrenie - ano marihuana moze odstartovat skryte psychycke poruchy cloveka ale nie je to pravidlo resp stava sa to u labilnych jedincov (vid pripad tohoto chlapca z NZ. Takze nie som za ani proti ale tvrdo to odsudzovat alebo zas byt neblomnym zastancom... neviem.. to uz skor pri rieseni marihuana vs moralka vs kriminalita vs legalizacia vs ... tam sa toho da polemyzovat. takze ked mame nejaky nazor tak ho treba poveat ak si myslime ze ma nejaku vypovednu honotu ale osocovat tu niekoho za jeho nazor ?? to uz de zme ?

Kubes

Vlastným machrovaním si si dodrbal život a môžeš si za to sám. Toto ti nespôsobila tráva. Takých ľudí proste nemám rád, ktorí sa hrajú na frajerov, ale ked sa im niečo stane tak už sú najväčší chudáci, ktorých musíme ľutovať a pomáhať im.

V prvom rade sa spamätaj, uvedom si že pomôcť si môžeš iba sám, urči si priority, prestaň chlastať, lebo tým si spôsobuješ ešte horšie veci. Chodievaj von s ľuďmi a nielen v noci po baroch, ale cez deň a prestaň sa doma utápať v depresiách na internete. Uvidíš že budeš mať zo seba lepší pocit.

jajka001_

nejde ani tak o to ze sa vyjadrujete k marihuane ale kolko z vas skutocne vie, co je to schizofrénia? je to urcity dusevny stav ktoreho diagnostika stojí a padá na posúdení lekára. tak ako u jedneho lekara mozes mat silnu depresiu ktoru treba liecit liekmi, u ineho si posudeny ako clovek s problemom ktory treba riesit. u schizofrenie je to podobne. chalan si nieco namysla a vy sa tu hadate

asdasdasd

jasne týpek 1.x skusil poriadny matroš a mysli si ze je to schizofrenia. Trava zvyši tvoje citenie, takže ak maš dobru naladu tak budeš mat este lepšiu :D ak maš depku, bude ešte silnejšia ( nie u každeho) ... a ten "salamisticky" pristup patri k tomu. Ak sa ti to nepači nehul, ale nerozširuj tu take negativne kecy o trave. Ona ma kopu priaznivcov. legalize !

skusenost11

Marihuana moze nastartovat nieco, co v tebe bolo uz davnejsie, teda schizoidnej osobe moze nejakym sposobom rozpumpovat tieto stavy. Pocity depersonalizacie som zazila i ja, ale marihuanu som konzumovala vo forme kolacov, teda THC sa takto intenzivnejsie naviaze, ale cisto z hulenia, hm...zvlastne. Kazdopadne ide o drogu, ktora meni psychiku a vnimanie cloveka a teda chapem, ze je to mozne...Najma ak si depresivne ladeny i bez drog. potom si si mal zvolit prijemnejsie prostredie a podnetnejsich ludi, alebo hulit sam a zameriavat sa na prirodu alebo nieco pekne. Niektori ludia by mali asi ostat pri chlaste alebo mat nad sebou iste vedenie...so mnou by si zle stavy iste nemal:-) ale dost bolo zartov...potrebujes nejae vhodne anxiolitium - lerivon, noveril...mozem poradit z vlastnej skusenosti...

Dunpeal

...jaj teraz mi ešte nedá...dvaja psychológovia mu to diagnostikovali a čo ďalej? Liečil sa nejako? Alebo so spokojným svedomím že tráva je zlá a toto mu spravila (úplný nezmysel inak) si tie stavy pestoval alebo ako? Nerozumiem tomu...príde mi to celé ako úplný výmysel...ak má schizofréniu dá sa to liečiť alebo aspoň odstrániť či zmierniť symptómy tak prečo otravovať ľudí nezmyselným spájaním trávy so schízou? Normálne odporúčam návštevu psychológa potažmo psychiatra, následne papať predpísané liečiky prípadne šup ho do vypolstrovanej cely a na elektrošoky :-) Trochu som to nadniesol ale to čo je za idiotovinu najvyššieho stupňa diagnostikovať ale neliečiť ale radšej sa pozorovať a hútať akú ešte psychickú poruchu z trávy tak može chalanko mať...ej...nerád by som bol explicitný tak radšej len tolko :-)