Vzdy som bol stastny clovek...Aj ked som nemal dovod usmievat sa, vzdy som mal dobru naladu...Obcas prisla samozrejme depka, tak, ako na kazdeho normalneho cloveka, ale vzdy na to musel byt poriadne znacny dovod..Po par hodinach, vacsinou omnoho skor to preslo a bolo to opat OK.
Tak, ako kazdy mlady clovek som sa chodil vacsinou cez vikendy opit. Po case som skusil marihuanu..Ani neviem preco, ci som chcel skusit nieco nove, ci to bolo len spontanne, neviem...Kupil som to za 10 eur..Bolo to dost slabe, vyhulili sme dokopy s kamosom cely gram a stavy neboli dokopy ziadne.. Ziaden smiech, ani nič...Tak to pokracovalo dalej, namotal som sa na to...Hulil som mozno za dva tyzdne takmer kazdy den...
Jeden den som siel ku kamosovi, ktory sa vratil z Ceska a mal niečo na zahulenie...Sfajcil som sa z toho, pocity take iste ako stale = ziaden smiech, len upriamena "pozornost", pocit hladu a unavy, dusevneho pokoja.. Avsak...Ked som prišiel domov a lahol si na postel a o dva hodiny sa zobudil, bol som cely prepoteny..Prepoteny tak, ze som mal tricko uplne mokre..
Na druhy den som sa siel sfajcit zas..S kamosmi, s ktorymi sme si navzajom rieisli "material" ..
Vtedy to prislo..zlomovy okamih..mozno po piatich minutach na mna prisiel ten stav..vtedy ako keby som sa rozdvojil, mal som pocit, ze som v druhom svete, ako keby vsetko naokolo bolo len namalovany obrazok, hlasy a zvuky celkovo mi zneli tak vzdialene, bolo to hrozne..Nevedel som, co mi je..Siel som to prechodit, kym mi ten "stav" odide..Pomaly to ustupilo..Ale len na mensiu uroven...Teda uz som to nemal AZ take.. Siel som domov a zaspal som...Na druhy den to bolo tiez dost zle..Ked som siel do skoly, mal som pocit, ako keby som sa nadvnasal, zase som vsetko vnimal akosi vzdialene, nerealne.. V ten den som sa zobudil v noci a mal som nenormalny strach, ze mam schizofreniu, ze som sa zblaznil...Bal som sa priznat rodicom, z coho to je a co mi je...
Ano, trpel som problemom zvanym derealizacia/depersonalizacia... Diagnostikovali mi to aj dvaja psychologovia podla mojich pocitov, ktore som im opisal..
Derealizacia postupne odišla...ANo, uz som nemal tie pocity vznasania, atd..Ostala mi este zmenena vnimavost farieb, ale aj to pomaly ustupilo...
Avsak..Ake to je teraz? Som uplne bez zivota, rano vstanem, a nechce sa mi vobec nic, vkuse rozmyslam nad tym, ci nemozem mat schizofreniu, mam nenormalny strach z toho, ze to mam alebo ze to dostanem v blizkej dobe..Neustale sa tym pozorujem, a je to peklo...
Niekedy precitam priznaky schizy alebo nejaky clanok, ktory sto percentne vyvracia, ze ju mam, co ma ukludni..Potom vsak precitam nejaky pribeh o niekom, kto na sebe schizu pozoroval a uz to je o tom istom.. Mam strasny nepokoj na dusi, take vnutorne napatie, som bez nalady, apaticky, nechce sa mi vobnec nič, maločo ma vie potesit...
Ano..Jedno jedine sfajcenie ma zmenilo tak, ze uz to nie som ja..Clovek, ktory sa potesil z kazdej malickosti a bol stale vesely, aj ked by druhy clovek plakal..Uz to nie som ja..Uz je namiesto mna clovek, ktory sa cely den trapi typ, ze ci nema alebo nebude mat schizu, citi sa stale ako bez zivota a uplne nesvoj..
Taketo pocity a takuto zmenu neprajem ani tomu najvacsiemu nepriatelovi... Je to hrozne!
Ako mi marihuana zničila zivot...
Pre "help"
1.
"Zatial sa vie,ze fajcenie marihuany podporuje vznik rakoviny,infarktu a sposobuje trvale poskodenie pamate a osobnosti,ze pre pluca je niekolkonasobne skodlivejsie ako fajcenie tabaku....."
A vie sa aj to ze marihuana pomaha pri lieceni rakoviny, infaktovych stavoch, vylepsuje schopnost chapat suvyslosti, a maruhuanu nemusis fajcit ale konzumovat, a vteda ziadne riziko nehrozi
2.
"Ak clovek s hepatitidou C fajci marihuanu,ma ovela vacsie riziko stukovatenia a trvaleho poskodenia pecene."
Taky clovek ma riziko na cokolvek. Alkohol by hozabil. Dost blby argument..
3
"Ak sa fajci casto clovek ma 3 krat vacsie riziko vzniku zapalu dasien ako nefajciar.Steatoza a nasledna cirhoza pecene moze sposobit pomalu smrt a chronicky zapal dasien mozgovu porazku."
tuto sprostost si kde cital? Alebo si si to rovno vymyslel? Opakujem: Marihuanu mozes JEST.
To je ta cinnost kedy pouzivas usta. Nie zapalovac.
Pre "ahoj123".
KLAMES
Neviem o co ti ide, ale asi potrebuej profesionalnu pomoc...
Marihuana ma uplne ine ucinky ako opisaujes.
To co si popisal je skor nieco chemicke, co by si vedel ak by si skutocne bol s nim na vysetreni.
Alebo ta klamali lebo ti nechceli povedat pravdu a zvalili to marisku
ganju legalizuju po celom svete preto aby sa im ludia lechsie ovladali a boli sporsti... :)) ale tiez si myslim ze ked je clovek mlady a slobodny a da si raz za cas tak by to nemalo uskodit ;)
marihuana je silna rastlina, urcite nie je dobre ju podcenovat
moze aj pomoct, kedze ma plno dobrych stranok, ale moze aj poskodit, zalezi od zaobchadzania s nou a od cloveka, ktory ju uziva
bohuzial, spolocenska situacia okolo nej veci dost zhorsuje a dostavaju sa k nej vselijaki ludia, najma mladez.
pritom ako kazda ina latka, co meni vedomie, je urcena pre dospelych
ak este len ide na strednu, tak zrejme je velmi mlady. tam uraduje aj puberta. jasne ze uzivanie v tak mladom veku moze mat velmi destruktivny vplyv na psychiku. ste si isti, ze je v tom len marihuana?
ahojte...ja len napisem par riadkov ,ako marihuana zacala nicit zivoty v nasej rodine...moj brat,bol od malicka velmi mudry inteligentny,komunikativny,usilovny a vela inych pozitiv este...v skole vedel take veci,napr. z dejepisu,zemepisu atd. ktore sa este len mali ucit o rok,dva....o vsetko sa zaujimal,o prirodu,turistiku,dejiny...pomahal kde prisiel,staram rodicom,doma....kominukoval na vysokej urovni....pred par mesiacmi sa zacal menit:prestal komunikovat,prestal sa ucit,zauijmat o veci co predtym,doslova nam zacal odchadzat pred ocami..zacal byt nervák,zacal si dovolovat voci rodicom,chodil cely spuchnuty-oci....proste hroza des.....zistili sme,ze na vine je MARIHUANA-hnusna odporrna mariska....nakoniec aj priznal ze zahuli,ajked stale sa snazi kamat,zacal kradnut rodine peniaze,stravne listky...par mesiacov sme sa to snazili riesit dohovaranim,zakazmi,nic nepomaha....tak sme pristupili k radikalnemu rieseniu-odviezli sme ho k psychiatricke,zobrali mu krv,moc...potvrdilo sa uzivanie marihuany...hned si ho tam chceli nechat na 5 mesiacov minimalne! keby moji rodicia boli co len viac bezcitní,nechali by ho tam..ked videli tie deti,ktore tam lezia,nebolo im vsetko jedno...dobre bolo,ze to videl aj brat,dost sa zlakol...ale dokedy? rodicia mu dali sancu,kedze ho cakaju prijimacky na strednu a tak....ale akonahle sa zopakuje nieco z toho,hned ho beru na psychiatriu...som rada ze vie,ze na neho mame páky....myslim si,ze je lepsi rodic,ktory ajked takymto sposobom,radikalnym,sa stara o svoje decko,ako nejaky rodic,ktory na dieta kasle...poznam rovesnikov brata,na ktorych sa rodicia vybodli,a tie decka su v base....a zacalo to MARIHUANOU....takze nieje na mieste tu vypisovat aka je mariska bezpecna a prospesna pre zdravie...
A ja som zas obdrzala takuto odpoved:
to su vsetko vymysly, mariska nic take nesposobuje, to su diela represie proti marihuane. su uz davno a storocia dokazane pozitivne ucinky na ludi, a ludia ju fajcia uz niekolko stoviek generacii. minule bolo aj v tv vypoved jedneho co uz dlho fajci marisku a hovori, ze mu to nic nerobi skor len pomaha psychycy. pritom fajciar vyfajvi niekolkonasobne viac tabaku ako fajciar marihuany susenej marisky. je dokazane, ze je to v pohode a aj ja to mozem potvrdit tie argumenty a "vyskumy" proti marihuane su umelo vytvarane a udrziavane zaujmovymi skupinami. koli obchodu s drogami celkovo. oni vedia, ze keby povolili marisku, vacsina ludi by preslo na nu a este by si ju aj sami lahko dopestovali takze by na nich nemohli zarabat.
Jojky23:02
a aj koli obchodu s alkoholom a tabakom. vacsina ludi by sa uspokojila s mariskou podla mna
znova---
Zatial sa vie,ze fajcenie marihuany podporuje vznik rakoviny,infarktu a sposobuje trvale poskodenie pamate a osobnosti,ze pre pluca je niekolkonasobne skodlivejsie ako fajcenie tabaku.....
Ak clovek s hepatitidou C fajci marihuanu,ma ovela vacsie riziko stukovatenia a trvaleho poskodenia pecene.
Ak sa fajci casto clovek ma 3 krat vacsie riziko vzniku zapalu dasien ako nefajciar.Steatoza a nasledna cirhoza pecene moze sposobit pomalu smrt a chronicky zapal dasien mozgovu porazku.
No hej, tebe znicila. Kazdy ma alergiu na nieco ine. Ini by zas mohli pisat vela o tom, ako im zas pomohla.