ahojte, chceme ísť s priateľom začiatkom augusta do Talianska na dovolenku, váhame, či ísť autom a nájsť si niečo priamo tam, alebo cez cestovnú kanceláriu a využiť niaku lastminute, chcem sa spýtať, aká cestovka je podľa vás spolahlivá a vami overená, s dobrými cenami, alebo poradiť niake konkrétne miesto kde by sme sa mohli dostaviť vlastnou dopravou a nájsť si ubytovanie, vopred dakujem za príspevky :)
Dovolenka v Taliansku ?
Lido di Jesolo sa mi nepacilo, ved staci si kuknut obrazky na nete. Cely sever sa mi tiez nepaci ako sa uz pisalo lebo je vsade spina, bordel a velmi husto. MOzno pred sezonou kym to nestihnu zasvinit turisti by sa to dalo absolvovat. S malymi deckami by som urcite nesla taku streku.
aj my sa chystame s rodinou do Talianska,este sme tam neboli, tak sa mi tiez zide rada, mame dve male deti, tak nechceme absolvovat taku dlhu cestu, preto sme hladali nieco v lido di jesolo, ale tam je to vraj ozaj ako v sardinkarni, teraz pozerame cavallino. ma s tym prosim niekto nejaku skusenost? je to trochu blizsie a vraj nie take preplnene, ale ani take moznosti co sa tyka nakupov a restauracii...??
dakujem za kazdu radu.
niaku= nejaku
niake = nejake
vdaka za pozornost.
august je uplne najhorsi na dovolenku lebo taliani maju prazdniny, to je ozaj katastrofa, vsade milion ludi, kolony na dialniciach!
sever urcite nie ako sa uz pisalo, najschodnejsia je asi Kalabria napr. mestecko Scalea. mne sa pacila Sicilia a Sardninia ale to je uz dost drahe. zvyknem chodit radsej cez ck, letecky, tam si uz poziciame auto a chodime. inak je cesta na juh velmi vycerpavajuca a dlha.
Happi, máš pravdu. Ani ja ti neradím ísť do Talianska v auguste. V tom čase je všade veľa ľudí, lebo ako si napísala, aj samotní Taliani vtedy dovolenkujú. Najvhodnejšie obdobie je v mesiacoch júl a na začiatku septembra.
Laurika, presne v tom istom apartmáne sme boli ubytovaní aj my. My sme išli práve cez cestovku FIFO. Aj ja som bola nadmieru spokojná, na nič sa nemôžem sťažovať. Jedine tá cesta bola trošku obtiažna a zdĺhavá, ale i napriek tomu to stálo za to:-)
odporucam Kalabriu alebo Palmovu rivieru, sever Talianska sa ani mne prilis nepacil. A ak mozem poradit, august nieje prilis dobrz cas na Taliansko. Vtedy uz dovolenkuju aj domaci, plaze, restiky, disky su preplnene.
Aj ja doporučujem Taliansko. Veľmi rada sa tam každoročne vraciam, vždy na iné miesto, aby som Taliansko lepšie spoznala. Zvyčajne chodievam do stredu alebo na juh Talianska, sever Talianska nevyhľadávam, podľa môjho názoru je priveľmi rušný, more je dosť špinavé a pláže preplnené. Ako ti napísala Laurika Vieste naozaj stojí za to, jediné negatívum vidím v doprave. Keďže sa toto mestečko nachádza na juhu, cesta je pomerne dlhá. Ja osobne preferujem dovolenky organizované cestovkami, tým pádom mám mnoho vecí dopredu zaistených a nemusím sa o nič starať. Ak by si chcela nejaké bližšie mestečko, kľudne sa na mňa obráť. Napíš mi tvoje kritériá a niečo spolu vymyslíme.
www.fifo.sk - tu si pozri jeden apartmán, ktorý sa nachádza práve vo Vieste:-)
my sme boli v komplexe Vilaggio Arcobaleno. Je to taký velký komplex apartmánov a je tam aj stanová časť. Je tam bazén, hry, a každý večer prázdninové programy. My sme boli v tých apartmánoch- 3 ale bolo to pre 4 a dalo sa aj pre 6 sa mi zdá. Ubytko super, krásna terasa. K pláži cez cestu. Skus dať do googla. Robia to hocijake cestovky, fifo, a vela iných , my sme išli na poslednu chvilu a išli sme cez česku azzurro. vyšlo nás to dosť draho- ubytko do 30 000 Sk, ale myslím že to zato stálo.