manzel chce dalsie dieta, ja nie

Príspevok v téme: manzel chce dalsie dieta, ja nie
zuzula11

Pomozte niekto, neviem, ako dalej! Mam 35 rokov a dve deti vo veku 5 a 7 rokov, dievcatko a chlapceka. S manzelom sme povodne chceli 4 deti, ale po 5rocnej materskej dovolenke ma to preslo. Dari sa mi v praci, mam cas venovat sa detom ...Neberiem HAK, kombinujeme ratanie plodnych dni a prezervativ. Zatial nam to stale vyslo, pretoze mam pravidelny cyklus. Pred pol rokom sa vsak veci zmenili. Manzel odmieta pouzivat akukolvek ochranu, ze on chce babatko. Uz som dvakrat brala postkoitalnu HAK, lebo sme mali nechraneny styk, ked som bola na silnych liekoch. Velmi sa kvoli tomu hadame - budi ma v noci a ja v polospanku unavena neviem oponovat. Ak sa ohradim, napada ma s tym, ze ved co hrozne sa moze stat, ked vydata zena otehotnie ... Ja uz nechcem dietatko! Tie roky doma s detmi, samota, pribrate kila, k tomu prekonana bulimia ... Pradepodobne mam endometriozu (cakam na vysledky), vazne problemy so zlatou zilou, a neskutocne zle PMS. Jednoducho sa mi uz nechce sediet tri roky doma a vstavat 10x v noci k babatku. Co robit? Vzdy som bola proti HAK, ale zacinam uvazovat o injekcii (lieky by mi asi drahy zobral), no viem, ze ho tym vytocim ... Nejaka rada?

jajka001_

ze naco si sa vydavala ked nechces deti :)))) to hovori za vsetko
- uz ho vidim, ako ide na matersku
- ze ci pracovala niekedy - a co vari zeny nepracuju? a ovela viac ako muzi, ( ok okrem typicky muzskych povolani to sa neda porovnavat - ked tam nepracuju zeny )
- no a co ze kedysi mavali aj 5 deti bodaj by nie ked platil zakon milujte sa a mnozte sa - narobte co najviac deti a nejake snad preziju, boli ine casy
V tejto dobe musis mysliet na buducnost svojich deti, mas moznost volby tak co myslis, preco zeny nemavaju uz po styri pat deti ako kedysi, chcu aj zit

ewush;)

ja by som jednoducho povedala manzelovi ze ked chce babo, tak nech s nim zostane na materskej doma on, a rychlo by to toho mojho preslo:D

:::

:-))) to si mozes mysliet tak akurat ty ze sa o mna niekto stara cely zivot sa staram sama a vsetko je na mne kedze mam manzela ktory je 2 mesiace v zahranici a 1-2 tyzdne doma a to ze svokra vari neznamena ze ja cely den sunky valam ale mam 2 deti a vsetka robota je na mne samej a nie je ziadna sranda mat 5 mesacne a8 rocne dieta a nebyt zdravotnych problemov urcite by som pri cisle 2 neostala takze ja velmi dobre poznam obidve stranky aj problem ktory sa tu riesi ale aj nazor inkubatora ktory ma pravdu!lebo aj ked nevravim ze su muzi svety och ten moj ma dakedy riadne stve ale tiez to namju lahke to by som chcela teba vidiet driet a nemoct byt s detmi a zenou 2 mesiace ale co ja ti tu mozem pisat tebe zivotom skusenej zene len aby si ty nemala 15 a ziadne dieta :-)

Mimi323

Tu svokru by som nezavidela. Aj keď mám veľmi dobrú svokru, tak bývať by som s ňou nechcela, sukromie je sukromie. Navariť ešte zvladnem.

darika

Takze takto-ked budes mat za sebou 2 deti a potom mat 5 mesacne dietatko a nebudes mat svokru,ktora sa bude o teba starat,(s cim by som sa vobec nechvalila),aj ked to mate rozdelene,tak potom sa pridavaj ku prispevku ako pisal inkubator.Je velmi chytre nechat si navarit a sem tam upratat dom.ja byvam vo velkom dome,takze viem,ze to nie je denno-denna zalezitost.Takze,ked budes mat takto isto tretie dieta a nie svokru na krku,tak potom pis.OK?

zuzu3

akoze inkubator, nic v zlom, lebo pravo na nazor ma kazdy, ale taku debilinu som uz davno nepocula. nemas ty nahodou 15 rokov? si si pomylil forum. ako citam, zaparas vo vsetkych temach do zien, ak neprestanes, mali by ta zablokovat. nie je to normalne. tu su prispevky od ludi, co si chcu navzajom pomoct, lebo vsetky uz mame svoje roky a vieme o com zivot je. takze ty so svojimi nazormi chod na minimax a neplet sa do dospelych.
a zuzulka, tak to mas tazke, ked ti manzel nerozumie. ja viem o com hovoris a asi kazda, ktora zije v manzelste viac ako 7 rokov. aj ked je to troska surove, ale je to fer, ked budes chciet si zaviest teliesko aj bez toho aby o tom vedel. ty nie si jeho poddana, zi samostatne mysliaca zena a bytost, takze prikazovat ti proti vlastnej voli, by si mal rozmysliet. treba trvat na svojom nazore.neochvejne. mne sa to viac krat osvedcilo, aj ked bude burka, to prehrmi. a javi sa to to tak, ze tvoj manzel na teba poriadne ziarli, aj ked to nechce otvorene priznat. proste si ta chce priputat dalsim dietatom k sebe. mozno to robi podvedome, ale to je tiez normalne, ked si zacala zrazu po rokoch robit a si atraktivna a cela ziaris. takze tam bude pes zakopany. rie v prvom rade pricinu jeho spravania a nie nasledok. drzim palce. a ned sa. je to tvoj zivot, nie si matka tereza ale dobra matka.

pisala som do otazky ktoru mas v teme sexuologia tak to tu znovu pisat nebudem ale mas tam vela nazorov ale ine chcem :-)to je usmev ktory vo ne vyvolal inkubator myslim ze ide i muza ale musim mu dat za pravdu akoze fakt to co on tu teraz napisal je v mnohych a mozno vsetkych bodoch pravda aj ja mam 5 mesacne babo a co sa starostlivosti on tyka strasne ma to bavy a mam kopu casu naseba na relax lenosenie ja byvam so svokrou a mame to podekene takze ja nevarim ale mat na starosti poriadok velkeho domu to je riadna makacka ale mam stale cas na seba a na oddych ale zas kazda sme ina ja nepotrebujem kavickovat v meste s kamoskami to som robila ked som bola slobodna ale fakt na to ze si muz si napisal a popisal pekne

inkubator

No myslim, ze az take yle to nie je. Ved sa len pozri na toto forum, kolko casu maju zeny na kvakanie a pisanie o nezmzysloch. Dam ti zopar otazok:
1.Preco sa potom vydavala, ak nechce mat deti?
2. Pocula si uz o tom, ze na matersku mozu aj muzi?
3. Pracovala si niekedy v nejakej firme a zarabala si peniaze hlavou, alebo rukami a zivila z toho rodinu?
4. Vies o tom, ze bolo bezne mat aj 5 deti?

Ak ti poviem, ze poznam mnoho rodin, kde zena povazovala za ovela menej namahave ist na matersku, ako zarabat peniaze pre rodinu, uveris mi? Ja by som matersku prijal a myslim, ze by som mal ovela viac casu a priestoru pre seba, ako ked pracujem.

Netvrdim, ze mat dieta je jednoduche a bol by som radsej, keby uz radsej vymysleli nejaky sposob , jak zenu z toho vynechat, nez tu stale pocuvat staznosti, ake to maju muzi strasne jednoduche a zeny musia uplne vsetko.

darika

Zuzula,
v tej otazke ti neodpoviem,lebo neviem.Ale pokial jeho kamarat je gynekolog,ty by si sa s nim mohla porozpravat a vysvetlit mu ako to citis a vidis ty.On ako doktor musi pochopit,aj ked nemusi suhlasit s tym co mu povies.Povedz mu vsetko.A manzel pokial je ako pises,tak by ta mal pochopit.

zuzula11

Dakujem vsetkym, ktori mi odpisali ... Pravda je taka, zemoj manzel je posadnuty babatkami ... On neozera po mladych mamickach, ale ich ratolestiach. Zboznuje deti a je naozaj dobty otec ... S tym budenim v oci - mne to kedysi nevadilo, verila som mu, no teraz je to ine. On vie, ako na tom som, avsak ma znameho gynekologa a ten ho tak trosku podpichuje co sa tyka dalsieho dietata - ze sa o mna postara, ked bude nejaky problem. Manzel ma miluje a ja jeho. To, ze je sebec, viem ... Snazim sa mu vysvetlit najma psychicku stranku mladych mamiciek - po obidvoch detoch som mala depresie, k tomu neustale chudnutie ... a boj, aby som sa nevratila k bulimii. Zacala som uvazovat aj o tej adopcii, len to by uz bolo nudzove vychodisko. Co sa tyka ochrany ... Ake spolahlive je teliesko? Nici uz plod alebo len zabranuje oplodneniu?