Pomozte niekto, neviem, ako dalej! Mam 35 rokov a dve deti vo veku 5 a 7 rokov, dievcatko a chlapceka. S manzelom sme povodne chceli 4 deti, ale po 5rocnej materskej dovolenke ma to preslo. Dari sa mi v praci, mam cas venovat sa detom ...Neberiem HAK, kombinujeme ratanie plodnych dni a prezervativ. Zatial nam to stale vyslo, pretoze mam pravidelny cyklus. Pred pol rokom sa vsak veci zmenili. Manzel odmieta pouzivat akukolvek ochranu, ze on chce babatko. Uz som dvakrat brala postkoitalnu HAK, lebo sme mali nechraneny styk, ked som bola na silnych liekoch. Velmi sa kvoli tomu hadame - budi ma v noci a ja v polospanku unavena neviem oponovat. Ak sa ohradim, napada ma s tym, ze ved co hrozne sa moze stat, ked vydata zena otehotnie ... Ja uz nechcem dietatko! Tie roky doma s detmi, samota, pribrate kila, k tomu prekonana bulimia ... Pradepodobne mam endometriozu (cakam na vysledky), vazne problemy so zlatou zilou, a neskutocne zle PMS. Jednoducho sa mi uz nechce sediet tri roky doma a vstavat 10x v noci k babatku. Co robit? Vzdy som bola proti HAK, ale zacinam uvazovat o injekcii (lieky by mi asi drahy zobral), no viem, ze ho tym vytocim ... Nejaka rada?
manzel chce dalsie dieta, ja nie
zuzula11, co sa tyka tvojej otazky, teliesko zial funguje podobne ako hak - sice vo vascine pripadov zabrani oplodneniu, ale v pripade ze k oplodneniu predsalen dojde, teliesko okrem toho stazuje/znemoznuje uchytenie uz oplodneneho vajicka ...
1. tu nejde len o dalsiu starostlivost o dieta, ale o to, ze ona vobec nechce mat 3. dieta. Pri jej problemoch ani nepotrebuje donosit dalsie.
2. vies..sluby sa slubuju a ........
este existuje jedna moznost. Ak tvoj manzel tak tuzi po dietatku, mozes sa s nim dohodnut, ze dieta donosis, ale on zostane na materskej dovolenke. Potom uvidis, ci s planom velka rodina bude dalej suhlasit.
zabranuje pocatiu.......
Violetta ...
Ja preto neberiem HAK, lebo som veriaca. Len by ma zaujimalo, ci teliesko brani pocatiu alebo nici uz oplodnene vajicko ... No eraz, ked tak nad tym rozmyslam, najradsej by som bola bez akehokolvek zasahu do organizmu ... Skusim sa porozpravta s drahym, ved ked ma lubi, tak to hadam pchopi ... Napisem potom ... Dakujem vsetkym ..:-)
daj si do google dana antikoncepcia a mozes studovat aj pol dna. Podla mna je to najlepsie riesenie. Ak sa rozhodnes predsa len mat dieta, dana sa vyberie.
Tabletky aj po vysadeni dlhu dobu sposobuju hormonalnu nerovnovahu, co by nebolo dobre pre dieta.
danu si mozem predstavit ako kusok drotika ohnuteho asi ako pismenko omega, alebo nejak tak ako slucka s nespojenymi koncami. Zavedie ju lekar, je to otazka par minut, v ambulancii, netreba k tomu ziadne pred vysetrenia. Mozes mat tu istu danu aj niekolko rokov. Ja osobne som nemala ziadneproblemy. Mozno k tomu niekto napise viac. Po par rokoch ti ju moze vymenit, ak budes nadalej chciet.Ale zase to nie je na 100 %. poznam jednu, co otehotnela. Ale pravdepodobnost je celkovo velmi mala.
telieska maju tiez vedlajsie ucinky, a nemusia sadnut - ak nemate problem s kondomami, tak naco davat do seba take veci, len kvoli manzelovi? musi ta akceptovat
bohuzial alebo nastastie , muz ked chce dieta, urobit si ho sam sebe nemoze. :), je to skutocne na rieseni vas oboch. Tu asi pomoze povedat razne nie, ale pripravit sa na malu vojnu, pretoze on sa s tym zrejme nezmieri len tak lahko. A argumentovat zdrav. dovodmi a nedovolit, aby sa Vam nejaky gynekolog miesal do rozhodnuti v rodine. To by stalo zato pri nejakom stretnuti tomu vasmu znamemu razne povedat. a asi som fakt staromodna, ale urcite by som nechodila ku gyn-muzovi, znamemu mojho muza. Niekedy sa potrebuje zena poradit o veciach, ktore by mali zostat za dverami. A takemuto "kamosovi" by som neverila. Odbocim (poznam jedneho gyn, zaroven sport. lekara, ktory pravidelne zabava chlapov historkami z gyn. ambulancie - nechutne, ale je.)