Novorodenec a stolica

dad-ka

nam sa tiez stalo, ze prave pri konci "6-nedelia" sme tyzden nemali stolicu, teda dcerka. Moze to byt aj tym. Ale my sme zacali davat bulharske probiotika Biomilk Colon. Ako soom zistila, stiepi aj laktozu, cize je to aj pre tych, co nemozu mlieko. Moze sa davat aj detickam. Ale ja som uzivala a kedze som kojila, probiotika dostava cez mlieko aj dcerka. Maju vybornu chut, zjedla by som celu krabicu naraz.
Co som odporucila mamickam s problemami u deticiek, tak nedaju dopustit na tieto probiotika. Konecne jedny ucinne a prirodne.

Ivka 1

Katy kojené bábätko nemusí mať stolicu každý deň, zvyčajne každý druhý - tretí deň. Stolica nemá tuhú konzistenciu - skôr redšiu. Neboj, je to v poriadku. Chlapčekov viac trápia vetry ako dievčatká. V lekárni dostaneš probiotické kvapky a mastičku na vetry .

katy195

Dobry mam 8 tyzdnove babetko, a od vcera nekakal. Vetri ma ale nekaka,no zato statocne tlaci. Kojim ho. Je to v poriadku??

maricenka

novorodenec nemusi kakat aj viacero dni. pokial je v pohode, neplace, tak sa netreba o to starat. trosku je riziko, aby potom stolica nebola agresivnejsia a nesposobila zapareniny alebo zacervenanie zadocku. je fajn pouzivat preventivne napr. masticku bepanthen. nam to pomohlo.

alena4345

my prave kolikujeme.. uz to trva nejaky ten piatok.. vsimla som si ze prave kvapky COliprev maju vybornu odozvu od mamiciek.. tak som sa rozhodla ich skusit.. a musim povedat ze naozaj po par dnoch sa dcerke ulavilo a viditelne zlepsilo :)

daniela283

nam sa tak zacali prejavovat koliky.. maly mal nafuknute brusko, velky plac... snazili sme sa cvicit, masirovat brusko, ale prva ulava prisla az ked sme zacali pouzivat kvapky Coliprev s enzymom laktazy.. malemu sa konecne troska ulavilo.. konecne sa vykakal a aj brusko a plac ustupilo.. odporucam skusit :)

mischell86

Prosím aj ja o radu. Mám 5 týždňového synčeka, kojila som ho len 2 týždne, mliečko už nemám, tak sme prešli na Nutrilon, ten papal skoro 2 týždne, nevedel sa však vykakať, tak mu dr. zmenila mliečko na sunar ha nutradefense, ale z toho prúdom grckal, tak sme sa opäť vrátili na nutrilon. Už 3 deň sa nevieme vykakať, cvičíme nôžkami, masírujeme bruško Pupíkom, brali sme aj kvapky Sabsimplex, teraz sme od pondelka dostali probiotiká Actilac mimi a stále nič. Už aj popri teplomery sme skúšali, tak čosi z neho vyšlo, ale stále má kŕče, spúča sa, je celý červený a plače tak, že ho len horko-ťažko utíšime. Máme ísť na gastro, ale voľný termín majú len na 16.4 a to je veľmi pozde. Vie niekto nejakú dobrú radu, čo robiť? Ďakujem vopred

RNG

Panikarcit netreba, ale stolica ma byt pravidelna, aby sa telo cistilo nepremnozili sa v tele a da sa pre to urobit vselico prirodne, bez nebezpecia chemickych liekov.
Mikrovlakniny rozneho druhu su asi najlepsia pomoc, ci uz v jedlach, alebo ako extra doplnok

emalea

To ja keď som mala malé bábo a 2 až 3 dni nekakalo, tak som volala na jednu hotlinku nejakému pediatrovi a keď som mu povedala, čo mám za problém: on na to: milá pani...hovienko nie je slniečko, aby vychádzalo každý deň!!... a bolo vybavené...