Dobry den, mam 6t. syna a za 24h nemal stolicu. Doposial mal stolicu stale (pri kazdom prebaleni). Je kojeny,neviem kde je chyba. Nemyslim, ze je to mojou stravou. Dakujem za kazdu radu,som totiz v zahranici.
Novorodenec a stolica
ahoj, melita,
keď bol môj synček taký maličký, tiež mal takéto problémy, bolo to aj v dôsledku toho, že musel užívať železo a z toho ho trošku zapekalo, nedalo sa mu vykakať,
takže rady, čo som si vtedy vypočula: rektálna trubička do zadočka, len ju trocha naolejuj, netisni natvrdo do zadočku, niekto dáva aj teplomer, je to vec názoru,
čajík - myslím že feniklový, troška by to malo napomôcť tomu, aby sa malému zriedila stolica, ja som dávala tie granulkované, bývajú aj také typy: že "spokojné bruško" - tie sú špeciálne na tieto prípady, len treba zohľadniť vek dieťatka,
lekárka ti môže odporučiť aj kvapky typu espumisan alebo sabsimplex - aj to môže pomôcť,
troška pocvičiť s bábätkom, jemne ohýbať nožičkami, pritláčať ich - jemne!!! - smerom k brušku,
každopádne sa - ak problémy pretrvávajú dlhšie - porad so svojou detskou lekárkou.
Dobrý den mam strašný problem.moja malá ma len 3týždne a zrazu z ničoho nič mi prestala kakat,každá plienka je len očurana už to trva druhy den.mamina mi pomohla a dala jej teplomer tak to pomohlo a vyprazdnila sa ale na druhý den nič nepomohlo.Má neskutočné krče,zvýja sa mi od bolesti.Problem može byt aj v tom že ma brušnú hermiu(pruh nad pupočkom) kojim ju ale aj dokrmujem bebou..neviem si už rady strašne ma to trapi,nechcem aby mi takto strašne trpela,budem nesmierne vdačna za každu radu.Melita
tak uvidime co bude dalej...velmi pekne vam dakujem za kazdu radu. Viac hlav, viac rozumu :)).
no ved uvides ja som malej uz na ten 3-4 den dala teplomer a slo to tak neviem ale niektore deti nemusia kakat stale horsie to je zo zapchou moja berie na brusko probiotika ktore jej kupujem a neviem si vynachvalit kaka si pekne kazdy den a sama ziadne zapchy bolesti bruska jak ked som ju kojila ale ked jej nedam hned na 3 den mi plakala jak sialena takze tak ale ja ju nekojim a tie mlieka sa tazko znasaju tak mi to odporucila na gastre ale ty sa porad s lekarkou co ti povie
neboj sa ako ti už baby písali,ak je kojený tak dieťa môže mať stolicu každý deň ale tak isto nemusí mať aj 5 dní a je to v pohode.Materské mlieko si telíčko dieťatka dokáže spracovať bez odpadu takže nemusí kakať.Ak nemá krče,čo by si videla veď si ho už poznáš tak môžeš byť úplne kludná.A z jedného dňa by som takú paniku určite nerobila,môj malý bol tiež kojený a raz mal raz nie a je v pohode.tak prajem všetko dobré.pa
...prave ze je uplakany, nema krce. Nepanykarim,len mi to je divne zo dna na den. Zajtra ideme k lekarke tak budem mudrejsia. Hoci u nich je vsetko ok.
moja mala kakala tak raz za 4 dni nic mu nedavaj ak je pokojny ziadnu rurku ani teplomer ak by mu trebalo a nemohol to by si videla ten plac mne vysvetlila lekarka ze dieta papa len tolko co stravi potrebuje a nema odpad jednoducho povedane ze to moze byt 12 dni a je to uz strarsia a skusena lekarka a mam to aj na malej odskusane nepanykar ked 1 den nekaka mala ma teraz 5 mesiacov je na nutrilone a kaka kazdy den takze tolko je to v poriadku maly ti place alebo je taky pokojny?
mira, dakujem
Pomarančový džús môže spôsobiť hnačku, ale nie fyziologické vyprázdnenie. ak mu nechceš spôsobiť krče alebo alergie, jedz radšej zeleninku. Tá pôsobí jemne a fyziologicky.
jul, o tej rurke som pocula ale doposial mi stacil teplomer pri st. detoch. Ale jemu to nepomohlo. Tiez vraj nie je dobre aby si na tento sposob vyprazdnenia dieta navyklo. Tak vyckam.Premyslam ci nevypit pomarancovy dzus.