Prosím potrebujem radu,dcérka má od narodenia Haemangiom, je to nezhubný nádor krvných ciev. Vraj by to malo do roka zmiznúť samé. Nedá sa to niečim natierať,aby sa to naozaj vyliečilo ? Nemáte stým niekto prosím nejaké skúsenosti. Prosím o radu!
Haemangioma-nezhubný nádor krvných ciev
nička ak som to správne pochopila, ty si sa snažila o odstránenie...zaujíma ma to, lebo sama mám podobný problém
Ja mám haemangioma od narodenia na pravom chodidle..mám 21 rokov a stále sa to len zhoršuje...bola som na 2 operáciach..v laser centre...navštívila som už asi všetkích lekárov...absolvovala som rozne vyšetrenia.. niekedy sa nemoźem ani postaviť na nohu.. a rozšírilo sa mi to od chodidla az po koelno...
operacie utvarov, ktore neohrozuju nic a dokonca po case sami zmiznu(aj ked tento trva mozna do 10teho roku) su zbytocne riziko.
Kazda operacia znamena rezanie tkaniva, pripadne hromady chemickych "liekov" , ktore zamoria a poskodia telo.
bellinka,ďakujem aj my tam asi pôjdeme ,lebo keď sme sa rozprávali u nás na kožnom,tak nám vravel doktor že nás tam pošle.Tam máme ísť konzultovať tú operáciu,ale o takom sone nevedel,že tam ekzistuje. Vravel nám,že také sono majú mať v Martine vraj tam poslal pár ľudí ale boli neuspešný. TAk ďakujem veľmi pekne za informáciu.
Dominika :
vsetkych lekarov som vybavila na jednom mieste na kramaroch u nas v ba
bellinka smiem sa opýtať kde ste boli na sono? doktor na kožnom sa vyjadril,že normálnym sonom sa to nedá zistiť do akej je to hlbky. naša doktorka nás objednala na konzultáciu do BB ideme na druhý týždeň,tak sa uvidí,čo nám povedia tam.
Dominika, tak ked sa tak rozhodli lekari , tak asi to bude lepsie rezat , lebo sa som bola aj na sono aby sme tiez videli ci to je hlboke ale nie je takze ziadne rezanie u nas nehrozi, vdakabohu ,,,skus este obehat lekarov aby si mala istotu a aj tak ti drzim palceky aby vam to dobre dopadlo :o)
bellinka,ďakujem aj tebe, my sme boli teraz na kožnom asi máme ísť na konzultáciu do BA, ale chcú to operovať, a človek keď pôjde na chirurgiu,tak to určite budú chcieť rezať. Ale ajtak to pôjdeme konzulvovať ku viacerým odborníkom. Mne tiež do teraz tvrdili,že to sa strebe okolo 6 roku samé,len kožný teraz povedal,že to rastie a je to hlboké a máme to dať operovať,ešte to má konzultovať s nejakým docentom,na budúci týždeň mu máme volať a potom sa vlastne rozhodne čo stým.
mamia,Ďakujem za radu.
Ahoj Dominika:
moj malicky ma tiez hemangiom od narodenia, teraz ma 16mesiacov a nijak sa to nezvecsilo ani sa to nezhorsilo praveze to pomalicky mizne...ja chodim kazde 3mesiace na kontroly na kozne, ked sme to riesili prvykrat u koznej poslala ma na vyssetrenia:chirurgicke
cievne
ocne
neurologicke
tuna vsade to sleduju , a potom uz sa chodi len na kontroly polrocne alebo rocne..zevraj to zmizne do 4-5rokov zivota same