Haemangioma-nezhubný nádor krvných ciev

mamia

dominika, moja teraz 5r.dcerka to ma tiez, na chrbatiku, do 2 rokov nam to rastlo a scervenalo, zhrublo, potom sa to zastavilo, zacalo velmi pomali vytracat, tak pomalicky, ze teraz v piatich rokoch to ma uz len slabunko sfarbene, pokozka rovna a miestami uz normalna - takze vytraca sa

nikdy sme na to nic nedavali, akurat v lete som jej to chranila pred priamym slnkom

dala by som na radu detskej lekarky a nezasahovala, chirurg ma podla mna iny pohlad, my chodime s tym na kontroly od zaciatku ku koznemu polrocne a ten je spokojny, hovori ze ak nieco ostane tak sa to da odsat, takze ani nespominal nejaky hlbsi zakrok ako rezanie

na tvojom mieste by som vec (pre tvoj pokoj) konzultovala este s inym lekarom, mozno s koznym, pripadne este jednym pediatrom s dlhorocnou praxou

dominika9

ešte sa chcem opýtať ten hemagion dcérka za tri mesiace narástol asi o 1X1cm, pod tým to má modre.Vraj je to do hlbky. Mali ste niekto aj takéto skúsenosti,že to rástlo pod tým to bolo modré a vyrástlo to samé?
Nám odporučil na kožnom operáciu ,ale naša detská doktorka mi radí vydržať že sa to strebe samé.

aljoska

moj syn sa tiež narodil s hemangiomom na čele,vo veľkosti asi o priemere 1,5 cm.Kožný lekár nám povedal,že nemáme s tým nič robiť,len dávať pozor,aby sa tam neudrel,veľmi by to krvácalo a že to zmizne samo.Občas som mu to prelepila heparoidom,aby to trocha stiahlo farbu.Zmizlo mu to samé asi do 6,alebo 7 rokov.Dnes je z neho už dospelák a po hemangiome ani stopy.

dominika9

zdena003,ďakujem veľmi pekne.Ak som to pochopila správne mala to a už to nemá? zmizlo jej to samé? My máme ísť za mesiac na kontrolu na kožné chce násť poslať na konzultáciu na chirurgiu,ale operovať jej to zatial nedám. pevne verím,že to zmizne samé,lebo sa to už nezväčšuje dokonca mám dojem,že je touž krajšie,že to začína blednúť.

zdena003

hemagiom je v podstate cievny prepletenec, s vekom sa zväčša zmenšuje, ale ak je veľký, celkom zmiznúť nemusí.
Operačne ho odstrániť je vhodné tak vo veku 5-8 rokov. Dovtedy s tým nič netreba robiť, treba to chrániť pred slnkom-ľahko sa to spáli. Mala to moja neter, takže sú to rady zo života.