Od kolkých rokov je vhodné využívať make-up? jasné že ak by som ho nepoužívala vôbec bolo by to fajn ale moja pleť ma mnoho nedokonalosti ktoré by aspoň make-up občas pomohol prekryť. dôkladne sa o pleť staram. Ale aj tak chcem vedieť že do kolykch rokov by mohol make-up viac uškodiť ako pomôcť.
Od kolkých rokov make-up?
alz-bee : niekedy je make-up dobry, pretoze ti zachyti vsetok smog z vonkajsieho prostredia a potom si ho vecer aj spolu s make.upom odlicis.
ale samozrejme, ze plet ti nedycha tak ako keby si ju mala cistu bez makeupu. ale ovela viac upchava pory puder..
takze ja som zastanca toho nazoru, ked vyrazka - tak korektor, a ked nutny make-up - tak vecer podctivo odlicit:)
baby, ja mam 20, a make-up som zacala pouzivat prilezitostne od 16-17 a tak intenzivnejsie od 18-19 ked som to potrebovala kvoli praci..ale dala som si ho aj ked som isla vecer von..inak ked idem len do skoly, tak si zakryjem (ak mam nejaku tu nedokonalost) korektorom.
Je pravda, ze ja som v obdobi puberty akne nemala.
A odporucam vam, ked uz sa zacinate tak skoro malovat, aby ste sa starali o svoju tvaricku aj tak, ze podctivo rano aj vecer pouzivajte odlicovacie mlieko a pletovu vodu. Nivea ma velmi dobre vyrobky pre mladucku plet, od 14rokov su tam taketo vyrobky. Ja som ich pouzivala, tej znacke som verna doteraz. tvar mam vo velmi dobrom stave..
Ale s tym malovanim to neprehanjate:) prirodzena krasa je naj!
a nedusi sa tym plet?...lebo ja uz len ked si nechty nalakujem bezfarebnym lakom, tak mam pocit, ze sa mi dusia :-D..mozno mam nejaku fobiu z malovania a ani o tom neviem :-P :-))
no tak takych nevyhladavam ani ja. tvoj kamarat to dobre vystihol ze natuningovane :P ani mojmu brachovi sa nelubi no ostatnym ano.no mna by kvoli chalanovi ani nehlo sa natierat
podla mna je ta hranica 9.rocnik ZS-cize 14-15 rokov.ja som tiez vtedy zacinala.moj vseobecny pohlad na make-up je taky,ze musim byt rovnaky a ton pleti,aby nebol prilis maskoidny...len taky lahky,jemny..a obcas je dobre urobit si den bez make-upu aby vas videli aj bez neho
ja pouzivam od 14 ...
myslym si ze kazda zena by mala pouzivat aspon trosku make up na special prilezitosti...kazda sme ina a myslim si ze mnohym z nas make up pomaha...ja sa s make up-om citim super sebavedomo je to individualne ale ak sa budes citit lepsie tak preco nie ale spodnu hranicu uznavam 14...
Baby, podla mna kazdy chalan povie, ze je ovela radsej ,ked sa jeho priatelka nemaluje, respektive, ked to neprehana...ja som si napr. vedoma toho, ze mozno by som bola ovela krajsia a hlavne by som vyzerala starsie (lebo nikto mi netipuje 20r.:)), keby som sa malovala...ale radsej budem trosku nedokonala, ale prirodzena, nez dokonala a tak neprirodzena, ze by sa ma priatel rano zlakol, keby ma zabadal nevymalovanu...a ja by som mala hlavne pocit, ze sa mi dusi plet, no a na stuzkovej, ked som vymalovana bola-to bolo hrozne, ze som si nemohla oko pozmolit, ked ma svrbelo :-D :-))
Ja som to tiez myslela tak, ze tie natrete babiky ich skor zhrozia, nie ze sa im pacia :) A normalnym chalanom sa to nepaci, aspon co ja viem. Mojmu priatelovi sa to vobec nepaci, ked vidi prilis namalovanu babu, tak povie, ze aka je "natuningovana", ze to je hrozne :) A nepaci sa to ani mojmu bratovi, svagrovi a ani ocovi :) Takze tolko reprezentativna vzorka z mojej rodiny :) Na druhej strane su chalani, ktori taketo typy priam vyhladavaju, ale tych zas nevyhladavam ja :D
luci ja osobbne si myslim ze tym normalnejsim sa tie natrete babiky az tak nelubia...a myslis ze chalanom /tym normalnym/ sa to lubi?