Ahojte mamičky, sesternica má malého 6 mesačného chlapčeka, ktorého stále dojčí. Pomaly rozmýšľa nad prikrmovaním, pretože malý si pýta stále viac a viac a jej mlieko mu už nestačí. Nejaká známa jej vravela o umelom mlieku, ktoré má probiotiká a špeciálnym procesom upravené bielkoviny a také zloženie, ktoré kopíruje materské mlieko (je to BEBA). Máte s týmto mliečkom nejaké skúsenosti? Ďakujem :-)
keď nestačí materské mlieko
tinka - co sa tyka varenia zo zeleniny z obchodu, ja som zas citala opacny nazor jednej ceskej pediatricky..sa jej v online poradni vela mamicky pytali, ci varit, ci radsej kupovat hotove..a ona im povedala, ze pokial maju doma dopestovanu, "cistu" zeleninku, tak varit..ale ze ak by mali varit zo zeleniny z obchodu, v ktorej je kadeco, tak ze to radsej kupit to hotove..co sa tyka tych znaciek a roznych vyrobcov - je mi to aj celkom jedno uz, ked mi to dcerka nejedava..tiez tak kazdy druhy den jej varim a takisto nema s nicim problem..ovocne vyzivy papame tak jednu-max.2 za mesiac(aj to je niekedy moc), skor cerstve ovocie..no a granulovane caje - urcitu dobu som dcerke davala hipp na dobru noc, alebo taky nejaky je..ale uz ani ten jej nedavam, v lekarni kupim sypany rumancekovy a osladim jej troska domacim medom..
díky tinka,,,k tvojmu odnaúčaniu od cumlíka,pýtala som sa na to špeciálne mojej sestry a ona odnaučila malú tak,že jej povedala,že ho zjedol psík u babky, niekolko dní ho ešte pýtala,a potom na nho zabudla, malá mala niečo do 2rokov.tak asi tie zvieracie poviedky zaberajú.tak ti držím palce aj tvojmu "závislákovi"ahoj
a zabudla som odzdraviť - ahoj petri
dd - čo sa týka granulovaných čajov (bez rozdielu značky) tak tie pediatri a aj zubári neodporúčajú vôbec lebo sú sladené. my sme ich však pili tiež ale robila som mu ich veľmi slabučké (štvrtinová dávka oproti návodu) a postupne sme prešli na čistú vodu.
gilberto - ja som ten pojem rysula nemyslela ako urážku. mne to príde celkom milé. ale sto ľudí, sto chutí :-)).
a čo sa týka hotových príkrmov z obchodu, tak tiež som radšej za varené doma aj keď nie každý má možnosť mať doma dopestovanú zeleninku. ale môj názor je že radšej doma uvarené aj keď zo zeleninky z obchodu ako hotový príkrm. mne malý nechcel a ani nechce ani ovocnú výživu. nikdy som mu jedlo ani nezmrazovala, vždy som varila aj varím každý (príp. každý druhý deň) a zje mi všetko.
Gilberto - hotové jedlá pre bábätka vyrába viacero výrobcov nielen HIPP a prísne kritéria musia spĺňať všetci výrobcovia detskej stravy. raz som čítala rozbor a porovnanie viacero výživ a práve HIPP obstál najhoršie. ako najkvalitnejšia detská výživa bola OVKO.
čo sa týka kaší, tak mne sa najviac páčili nestlé a sunarka. a to sme sa ich dojedli viac než dosť.
No tak ja som sa prave rozhodla ze rysula nie som aj ked dojcim. A ja ze ake mile slovko :-DD
dd zevral HIPP vyraba tie hotove jedla pre dietatka v biokvalite. Maju aj certifikat..
dd prepáč zdravím tinku