Mám opuchnutú uzlinu na pravej strane krku, má asi 3 - 4 cm, je to normálne??mala som streptokoka, ale už je vyliečený a uzliny sú stále také obrovské. Na krčnom si doktorka myslela že to mám z alergie, ale žiadnu alergiu nemám. Ale mám zpálený kĺb hornej čeluste, tiež na pravej strane, môžem mať tú uzlinu takú opuchnutú z toho?? Ďakujem
Zväčšené lymfatické uzliny
llek,ma tak napadlo,asi rok a pol dozadu si s vami tu na fore pisal moj manzel(a.ol -nick),prechadzal chemo kvoli hodgkin.lymfomu,tak som len chcela napisat,ze dnes je v remisii a vase podpora mu velmi pomahala,tak dakujem zanho,mna v tom obdobi velmi pocuvat nechcel:))
Laurina, tak je to v pohode a netreba sa tym znepokojovat
Dobrý den, chcela by som sa opytat, mam uz od mala uzlinu,je cca 1 cm veľka, na lavej strane tvare pri sánke,,neboli ma to ale ked si ju hmatam tak zacne trochu boliet,,bola som s tym u dokkrtora davnejsie ale vraj to je v pohode, dost sa bojim pretoze ma uz zacina bolievat aj ucho a hlava z toho.
Laurina, plati jedna vec a ta plati absolutne ziadne zobrazovacie vysetrenie ti nepovie co je v uzline Histologia je proste nenahraditelna. Takze ak ti niekto na sone povie, ze malignita vylucena, tak je to dost od veci. Iste velmi dolezita je velkost LU, lokalizacia, tvar, dynamika- pribudaju, su v zhlukoch, obajvuju sa aj inde?, zvacsuju sa? Drobne uzlinky do 1 cm na krku su caste, ak sa nemenia, nepribudaju, nerastu,su fazulkovite teda podlhovaste, je jeto v pohode, ale na to nepotrebujem sono krku.
Erula, ak plati, co si napisla 18.11, tak dat vybrat uzlinu, vsetko ostatne je nepodstatne a v tomto momente irelevantne. Len histologia z uzliny povie, co v nej je. Negativny nalez z podozrivej uzliny, ak ho mas v ruke, je lepsi ako neistota a spekulacie okolo zvacenej uzliny, ktora sa pozoruje a co ja viem co.
(llek) Viemm, a práve preto mám obavy , v lete začala chodit aj do solárka a tak 2-3 x do týždna čo sa mne nepáči, teraz sa mi ju podarilo presvedčit tak už dva týždne nebola.Tearz sa mi zda akoby sa jej o niečo zmenšila tá uzlina cca na 2 alebo 2 a pol cm ale aj tak mna hlavne tie jej bolesti znepokojuju teraz ju boli v okolí pupka a celé brucho vraj aj akoby odzadu od obličiek az dopredu pod rebro,teraz na pravej strane , dufam ,že nie pankreas.som zúfalá ,lebo ona ked ma problemy vždy ide k lekarom poposielaju ju na RTG a sono všade plati aj aby nemusela čakat a chvalabohu jej nič nezistili, inak ona je velmi výbušna a nervozny tip.Vela stresuje kvôli svojmu partnerovi je velký záletník a ona je bezmocna nevie sa s malou kam hnut.Toto ju ubíja, boji sa mat s nim aj pohlavny styk lebo vraj nachyta od neho nejake choroby .
Erula, tu uzlinu na krku treba dat vybrat na histologicke vysetrenie. Priznaky ktore popisujes- schudla, obcas sa spoti, stazuje sa na pobolievanie pod ľavym rebrovym oblukom + pises, ze jej uzlina tlaci na klucnu kost- tie priznaky su dost podozrive. Zvacsena uzlina 2 a viac cm v oblasti klucnej kosti je vzdy podozriva, tam nema byt hmatna uzlina. Co najskor treba uzlinu vybrat, nedajte sa odbit. Odbery, zobrazovacie vysetrenia, to je jedna vec, ale histologiu to nikdy nenahradi. Toto je oblast v ktorej pracujem, tak viem preco ti tak radim ako ti radim. Ma 31 rokov, to je vek, kedy sa ochorenia lymfatickeho systemu vyskytuju.
Dobry den .Moja dcéra 31 ročná má na krku velku lymfaticku uzlinu a má ich aj v slabinach tam asi ako menšia fazula a na krku asi 3 cm vraj ju to neboli len ju to tlačí na klúčnu kost.
asi pred pol rokom ju velmi bolelo pod lavým rebrom (podla mna slezina ) mala to aj opuchnute. Išla s tym k lekarovi kde jej povedali , že to ma od toho , že troška po pôrode pribrala (má 4 ročnú dcérku) Bola na sono brucha kde jej tiež nič nezistili. Niekedy z ničoho nič jej bolo strašne zle točila sa jej hlava bola bleda a slaba , potom ju to nejak prešlo. Celé leto bola tak ako v pohode, a teraz sa to zas začalo ma velku tu uzlinu a tlači ju to na klúčnu kost , stažuje sa na bolest pod rebrom v oblasti ako je pečen.žlčník a aj na druhej strane kde je slezina, vraj ju picha v kostiach a nohy ako je píštala a v rukách. teraz ju bolí aj jeden vaječník a v oblasti ladvín.Začala držat dietu a behom dvoch mesiacov schudla 10 kg všetko zje tak isto ako predtym , len vylúčila sladkosti a neje už večer len poobede. Je to možne , že z toho schudla tak rýchlo 10kg ? Vraj sa za posledne tri mesiace parkrat v noci tak spotila , že mala mokru nočnu košelu. teraz zas bola na hematologii kde doktorka povedala , že to má velmi velke a odobrali jej krv , ale vysledky budu až v stredu velmi sa bojim a mám velke obavy o nu nespavam uz tyžden a len plačem a plačem .asi pred dvoma tyždnami mala nadchu ale len taku slabšiu a trvalo to tri dni.žeby tie uzliny z toho ? Inak bola na hematologi na odber krvi tochto roku v marci , vtedy bola chudokrvna a brala lieky .Má niekto podobne skusenosti ????? PROSÍIIIm .....
je mnoho nakaz v tele, mikrobov, ktore lekari ignoruju. Ale tiewto mikroby produkuju toxiny a na to reaguje nas lymfaticky system zvacsenim lymfatickych uzlin.
Nakazy v tele treba vyhubit a spomenul som tu hromady roznych prirodnych antimikrobialnych prostriedkov. Ci uz sa jedna o streptokoky, stafylokoky, rozne virusy, vcitane nasich, ktore nosime neustale v tele, ci sa jedna o plesne a kandidove nakazy, na vsetko su rozne velmi ucinne prirodne antimikrobialne doplnky.
A treba tento problem adresovat,nie vyckavat, lebo z dlhotrvajucich zapalov sa mozu vytvorit bujnejuce poskodene bunky a to sme uz celkom blizko ich zvrhnutia sa na rakovinne....