Zväčšené lymfatické uzliny

Príspevok v téme: Zväčšené lymfatické uzliny
Berusiatko

Mám opuchnutú uzlinu na pravej strane krku, má asi 3 - 4 cm, je to normálne??mala som streptokoka, ale už je vyliečený a uzliny sú stále také obrovské. Na krčnom si doktorka myslela že to mám z alergie, ale žiadnu alergiu nemám. Ale mám zpálený kĺb hornej čeluste, tiež na pravej strane, môžem mať tú uzlinu takú opuchnutú z toho?? Ďakujem

Laurina22

Ako ja nehovorim,ak sa ti nieco nezda,chod k lekarovi,aj ja idem,ale ked mi povie ze to je v poriadku tak to uz dalej nerozmazavam a nepytvem sa v tom

Laurina22

No to mi hovor,na patofyziologii ine veci zazivam:-)Ale tak uz sa snazim od toho nejak odosobnit.

Zivot si predsa len treba uzivat,ja sa uz svoje boliestky a tazke stavy snazim ignorovat:-)))

vystrasená

Laurina ďakujem, si zlatá:-)..ja viem, asi som hypochonder...a skutočne sa mi žilo ľahšie a lepšie kým som toľko negooglila a nečítala rôzne fóra o chorobách.

Podľa mňa ked človek číta o rôznych príznakoch chorôb tak keď sa moc sleduje, tak si na každu chorobu nejaký ten príznak nájde na tele.

Ale je strašne ťažké odolať tomu strachu a prehmatávaniu a sledovaniu svojho tela:-(

Laurina22

Ale ako pise Llek ved uzlinky ti pracuju to je predsa normalne.Ja si napriklad pred ms na prsnikoch vzdy nahmatam uzliny velmi velke ale potom sa daju spat do normalneho tvaru.

Nic sa ani tebe ani mne nezvacsuje tak sa troska skus ukludnit.

Laurina22

Vystrasena ty si taka ista ako ja:-)

NECITAJ a NEGOOGLI prosim ta...Ja este aj medicinu studujem a mozem ti povedat,bola som horsia ako ty teraz sa uz lepsim mam taky subjektivny pocit.

Kocky odtialto mi dali prisne zakazy googlenia a dedukcie.

Si zdrava,co ta tam po uzlinkach?Povedali ti,ze si OK?Ano.Mas v poriadku vysledky?Ano.Tak si to neprivolavaj.

Stranku o lymfome som citala aj ja.Necitaj to.Naozaj si to privolas.

vystrasená

Laurina ja viem, že by som sa mala menej kontrolovať, ale odkedy som mala dlhodobo problémy so zubami a potom som si objavila tie uzliny a ešte ma aj nebolia, tak som sa zľakla a teraz sa priveľmi pozorujem obzvlášť ked som čítala o lymfóme.

Ladida, ďakujem. Tie uzliny mám na krku, nevidno ich voľným okom, dajú sa iba nahmatať. pod ušami mám po jednej - tie sú také tvrdé a dve pod sánkou sú makké a ešte jedna maličká pod bradou taká nie veľmi tvrdá, a nedávno aj pod ľavou pazuchou som si nahmatala takú maličkú asi ako šošovička, ani neviem či je to uzlina.

ladida

vystrasena a kde mas tie uzliny?ja si myslim,ze male uzlinky pod usami a pod sankou su ok,co ja viem,"divne"su take nahodne okolo klucnych kosti,nizsie na krku a tak. a su to vacsinou fakt ze hrce..nepozorujte sa tolko baby:) zdrave ste,nebojte sa:)

Laurina22

Vies z vlastnej skusenosti ti mozem povedat,nekontroluj sa tak.Aj ja ich tam mam.Lekari mi povedali,ze je to v poriadku tak im doverujem.

vystrasená

Lekár na sone mi povedal, že on tam vidí len 1 uzlinu ale ja si ich cítim viac..tak neviem...a môj obvodný to minule uzavrel ako reakciu, lebo sú vraj malé. Ale ešte ma poslal na ORL.

Tak ja neviem, kým ich mám tak som stále vyplašená