Gastroskopia - po vysetreni?

joni_

fajn ze to mas za sebou :) ked clovek musi tak musi, vselico sa da vydrzat, ja som si tiez myslela ze nikdy v zivote! a uz to mam za sebou 5x

drobeeec

...no mám po...čo ja viem...teda strach som mala obrovský a asi preto som to vyšetrenie tak ťažko prežívala, ale čo človek nespraví pre zdravie, že?
Jasné, že sa to dá vydržať...

drobeeec

ahojte, mňa to čaká zajtra, veľmi sa bojím :-( Ale snáď Vám budem zajtra môcť napísať že to bolo v pohode...

loli

ja som bola minulý týžden v utorok a tiež ma po vyšetrení celý deň bolel ten žaludok a hlavne chut na jedlo ma po tom zakroku aj prešla, ale na 2.deň už bolo fajn

patacka

caute vsetci zaludkári,ak je niekto velmi ustráchaný,alebo precitlivelý na bolesť,ja chodim na gastroskopiu len do Novych zamkov,po objednani a poplatko okolo 2500 sk,vas injekciou kratkodobo uspia,urobia gastro,odoberu vzorky,vy spinkate po vetkom vas zobudia a idete domov.musite mať doprovod,keby nieco.je tam super personal vsetci su strašne perfektny stoji to za tie peniaze.doktor je znalec,robia aj hadicku do čreva,proste co potrebujete,dufam ze som potesila bojkov ako som ja sona

Deee

aj ja som mala problemy pri prehltani jedla po gastroskopii, trosku ma bolelo hrdlo, ale odporucali mi nejest nic co treba hryzt, ten den dva papat kasicky a nic horuce

joni_

no naozaj zavisi od konkretneho lekara, ja som bola viackrat, vzdy v pohode, ale tiez sa mi raz stalo vo vojenskej v Ruzomberku ze to slo jak na pase a nechceli mi dat ani ten sprej do krku, ze vraj naco... no ale prezila som :)

yxop

Podla toho co tu citam,je asi naozaj rozdiel, kto robi gastroskopiu...Ja som dnes rano gastroskopiu podstupil a taktiez to trvalo asi 20 minut a lekarka ktora ju robila ju robila ozaj velmi necitlovo a snazila sa to spravit co najrychlejsie ,lebo pred ambulanciou boli dalsi siedmi co cakali na toto vysetrenie..Sestricka mi pred tym nedala ziadne instrukcie ani ten sprej o ktorom tu hovorite do krku som nedostal,iba ze sa mam rychlo vyzliect z bundy rychlo si lahnut a uz mi len dali ten nahubok a uz mi to tam pchali-taktiez velmi rychlo a necitlivo...Bol som kludny,lebo vcsina ludi pise na internete ze je to celkom v pohode,ale po mojej dnesnej skusenosti toto vysetrenie nikdy viac nechcm podstupit...Na biopsiu mi brali 7 vzoriek...

delphia

bojka2 neprehanas trochu- ze 20!!! minut?
samotny fibroskopicky vykon trva cca minutu, takze neviem co by ti v zaludku robil celych dlhych 20 minut....

delphia

anny11111 moze to byt jednak z lokalneho anestetika, ale aj z dezinfekcneho roztoku, ktorym sa dezinfikuje hadica.