Gastroskopia - po vysetreni?

Sjuzi123123

Dobrý deň. Ja by som sa iba chcela opýtať tých, ktorí už prekonali gastroskopiu mali ste dni na to problémy so stolicou? Ja som bola včera na tomto zákroku a večer aj dnes nemôžem mať vôbec stolicu a som brutálne nafuknutá z čoho ma boli cele podbruško až to vystupuje do kŕčov. Neviem či je to normálne a prejde to, pretože mi doktorka predpísala aj nejake tabletky na lepšie trávenie tak už vobec nechápem prečo mám takéto tažkosti. Ďakujem vopred za odpovedˇ.

LuckaMajercikova

je to bezboletné vyšetrenie, ale niektorý ľudia sú veľmi citlivý na zavádzanie endoskopu a napr. môže sa pritom poškodiť stena pažeráka a následne vzniká nepríjemné krvácanie vyliec.sk

Deedee12333

Ahojte. Prave som po prvom vyswtreni hadicky. Dala Som si injekciu lebo som sa neskutocne bala a nepamatam si ako to tam fali ani vybrali. 2x som tak trochu zvrackala a teraz to je ok. drazdi ma hrdlo inak fajn :) neni to take ako s apise. Aspon s injekciou

celebrita facebooková

Žiadne ťažkosti a žiadna bolesť, ani nič také. Len ma strašne štvalo, že nemôžem jesť a že musím prísť na lačno, skoro som odpadla od hladu. Vtedy som mala ešte pásomnicu, doktor nezistil, vyliezla po rokoch sama aj bez diagnózy. Veru tak, keď nie je diagnostikovaná, tak nech sa prace! :) Papáya to istí :)

Marina78

Pozdravujem vsetkych, takze dnes som absolvovala tak ,,obavanu,, gastroskopiu. Mala som stastie na milu doktorku, ktora mi starostlivo vsetko vysvetlila :-) a mozem povedat, ze sice to nebolo nic prijemne, ale zvladnut sa to urcite da! Zakrok bolestivy NIE JE! Dolezita je spolupraca pacienta a osetrujuceho lekara. Je potrebne pocuvat co vam hovori, a velmi dolezite je sustredit sa na dychanie :-) Po vysetreni sa nemoze asi 20 minut pit. A komplikacie po vysetreni som nemala vobec ziadne! (ani bolest hrdla, ani bolest brucha - cca hodku po vysetreni som si dala normalne kavu a konzumacia obeda bola uplne v pohode! ) Takze ziadne strachy! :-)

Nikola123123

Ahoj mám 16 a na gastroskopií som bola len pred pár dňami, mala som z toho veľký strach, no nebolo to až také hrozné ako všetci opisujú.,, Samozrejme že osobám mladším ako 19 rokov sa vyšetrenie robí na detskej gastroskopií... Ale ak si myslíte že detské vyšetrenie sa v niečom líši od toho u dospelých mýlite sa. Nastriekajú vám do hrdla sprej na znecitlivenie a dajú nadýchat´ rajského plynu aby ste boli mimo.( na mna ten plyn neúčinkoval takže som bola úplne pri vedomí a vyšetrenie prebiehalo ako u dospelého)... Dĺžka vyšetrenia je tiež u každého iná... Napr. Mne aj mǒjmu otcovi zistili helikobakter pylori čo je baktéria v žalúdku krorá môže spôsobiť veľa problémov ako žalúdočné vredy a podobne... U neho trvalo vyšetrenie necelé 3 minúty ... U mňa to bolo 22 minút... Takže u každého je to inak ... Podľa mňa najhoršie je dostať ten prístroj do vnútra čiže prehltnúť ... U mňa sa to podarilo až na 2 pokus pretože ma začalo hrozne drhnúť a rozdiel medzi detským a dospelým vyšetrením je ešte v tom že z tej hadice fúka vzduch čo u dospelých nieje pretože oni majú viac priechodné orgány. Z toho vzduhu dosť veľa napína ale inak je to v pohode ... Pravdu povediac ked to prejde cez hrdlo tam dole to nieje cítit vôbec takže žiaden strach len sa sústrediť na dýchanie a nepanikáriť ... Občas te totiž nepríjemné keď lekár tou hadicou pohne ale inak v pohode ..... ak vám budú brať vzorku zo žakúdka tak to tiež nebolí možno budete cítiť kúsok drátu ale je to okej... Nebojte sa toho vrtanie a trhanie zubov je oveľa horšie ako toto ... A keď som to zvládla ja v 16 a zvládajú to dvojročné decká , dáte to aj vy .... :-) držím palce

Durika

Takze moja skusenost je des a hroza ALE nie samotne vysetrenie to sa da ako tak zvladnut ,hoci je neprijemne a napina vas neustale no dychanim sa to da zmienit, no horsie su tie bolesti po vysetreni. Uz treti den ma brutalne boli hrdlo ale nizzsie nie ako pri angine alr nizzsie ako konci krk neviem ci to je podrazdene z toho ako to tam pchal a mojim davenim som sa to snazil vytlacit,no dufam ze to prejde.

Nikae

Mna po vysetreni bolelo hrdlo aj pazerak a to poriadne a v ten den ani na dalsi som nemohla jest chlieb ani nic ine co bolo tuhsie. Len polievku som zniesla. Treti den po vysetreni to odoznelo. Ja som vysetrenie znasala dost tazko, hrozne ma napinalo, reflex prehltania bol velmi silny a tazko sa mi pri tom aj dychalo. Kazdy to znasa inak, kazdy sme iny.

LMarika

Ja som uz bola na gastroskopii a vobec som sa toho nebala, u mna skor prevladala zvedavost a nedockavost za vysledkami, lebo som chcela vediet, co mi je. Ziadnu injekciu a ani liek na oblbnutie som nastastie nedostala, ani som si nepytala a keby mi to boli ponukli, tak by som to odmietla uzit. Bolest som necitila absolutne ziadnu, iba som mala chvilami taky mierny pocit na vracanie, ale ten sa dal prezit. A pre porovnanie menstruacna bolest je horsia a neprijemnejsia ako toto. Vyvrtnuty clenok je omnoho neprijemnejsi ako gastroskopia a ekzem na ruke je tiez bolestivejsi a neprijemnejsi a aj popalenina druheho stupna a rozbite koleno su omnoho neprijemnejsie a bolestivejsie a pre mna tazsie znesitelne ako gastroskopia, naozaj sa nemate coho bat a dobru noc, uz nebudem o deviatej vecer pit kavu s kolegynami, nabuduce radsej mineralku :)