Gastroskopia - po vysetreni?

Diduška

Dobrý večer.

Akurát som včera bola na tej gastroskopii. Ďakujem vám za informácie. Nebolo to veľmi príjemné ale zvládla som to. Lekárka a sestrička mi povedali že bola som tá najlepšie ktorú dnes mali. Veľmi som sa bála ako to dopadne. Bolo to celkom v pohode. S pankreasom už nemám problém a ani s pečeňou. Ale mám veľmi veľa nadbýtočné kyseliny. Ale viem už aký mám problém a už ho môžem aj riešiť. A preto mi to útvara bolesti žalúdka. Dala mi lieky. Brala mi 4 krát vzorku. O mesiac by mali prísť výsledky. A tak sa uvidí.

Chcem len vám povedať. Nemusíťe sa báť aj pôjdete na gastroskopiu. Nie je to až také zlé. A ak už budete to mať v ústach hadicu tak musíte len dýchať. Ak vydržalo dieťa tak vydrží aj dospelý človek.

Držím vám palce. A nech to zvládnete tak ako JA.

Prajem vám príjemný zvyšok večera.

S pozdravom 12 ročné dieťa.

maria1113

ahojte, prosím vás robí sa toto vyšetrenie aj pri podozrení na žlčové kamene, alebo tam stačí len sono

bazalka

Ahoj, ja si tiež myslím, že by si tam mala ísť. Veď sa ti tieto problémy ťahajú už riadne dlho a keďže nie je žiadne zlepšenie, tak je čas posunúť sa ďalej. A v tom ti asi najlepšie pomôže gastroskopia. Aspoň ti povedia, v čom je presne tvoj problém a môžeš sa začať riadne liečiť. Držím palce.

cajik

diduska, ja si myslim, ze vysledky z mocu nikdy nestacia, je nutne potvrdit diagnozu, a to sa da jedine tym, ze ti spravia gastroskopiu. neboj, prezijes to, kazdy to prezil :) pekne tam chod,zistia co ti je, daju ti lieky a bude to ok, budes sa moct liecit.

xyxyz

ako nechapem tvojich rodicov...dieta maju chore a oni su proti vysetreniu??moja urcite tam chod, prijemne to urcite nie je ale mala by si to urobit kvoli vlastnemu zdraviu...ked ti tam nic nepotvrdia aspon vylucis jednu moznost, ked ti potvrdia urcitu diagnozu bud len rada ze si na to prisla vcas

Diduška

Dobrý večer.

Zajtra mám ísť na gastroskopiu. Bojím sa. Jedla som do 18:00 hod a piť mám len do 22:00 hod. Ja mám problémy s žalúdkom. Na PN som už skoro tretí mesiac. Bola som u lekára asi 100 krát. Ale stále mi vraví že mám ísť na gastroskopiu. Brali mi krv aj moč. Krv mi brali asi 3 krát a moč 2 krát. Na moči ukázalo že mám problém s pankreasom. Brala som aj lieky aj teraz beriem. Som dieťa. Mám 12 rokov. Vraj že hladina má byť pankreasa 0,1. A mám hladinu 2,7 vraj že to je veľmi veľa na dospelého človeka a ešte nie na dieťa. Neviem či mám ísť na tú gastroskopiu. Mám už zblanú tašku do nemocnice. Včera som bola akurát u lekára čo má na starosti žalúdok a takéto prípady. Som vysipaná už skoro 2 týždne. Akurát mi včera lekárka povedala že to mám z toho lebo že mám psíka a má blchy. Lenže ja som psíka okupalá a stále dávam mu taký sprej proti blchám. Moji súrodenci a rodičia si myslia že to mám z pankreasu. A rodič dal návrh ísť na hospitilizáciu do nemocnice. Lenže lekárka povedala že to nie je taký prípad aby som šla. No že ona musí spraviť tú gastroskopiu stále to hovorí. Inak mi nemôže dať lieky. Ale tomu nechápem prečo mi tú gastroskopiu musí urobiť a už videla výsledky z moču čo sa týkalo na pankreas a mám veľmi vysokú hladinu aká má byť ako som spomínala. A myslím si že ak by som šla na tú hospitilizáciu do nemocnice tak by mi to pomohlo. Príznaky mám: Bolesti žalúdka, Od narodenia som stále chorá, zvyšenú horúčku, hnačky, veľmi rýchlo chudnem, vyrážky ....
Neviem či mám ísť tu na gastroskopiu. Rodina mi povedala že by som nemala ísť. Ale je to len na mne. Do rána je ešte pár hodín. A ocenila by som ak by ste mi odpoveď poslali čo najrýchlejšie.

Ďakujem.
S pozdravom pankreaska.

nene77

ahojte, ja som gastroskopiu absolvovala pred dvoma mesiacmi a od vtedy sa mi strasne a neustale grga... :( neprejedam sa, nejem rychlo, nepijem bublinkove vody. ja uz neviem co mam robit, grga sa mi ked som hladna, aj ked sa najem, aj ked sa len napijem... riadne mi to ztrpcuje zivot :(

delphia

Ferinko rada citam, ze si spokojny :), ale samozrejme vysetrenie zalezi aj od sikovnosti lekara, ale treba povedat, ze aj od spoluprace pacienta. zial, niektori su hystericki a nedychaju ako je im doporucene a potom aj nutkanie na zvracanie je vacsie a celkovy dojem z vysetrenia je horsi. no a ked potom takyto clovek odovzda svoju skusenost inemu , ktoreho vysetrenie este len caka, tak aj ten je potom zbytocne v strese.

mimochodom k spominanemu MUDr. idem na operaciu zlcnika na jar :)

Ferinko8

Dobry den vsetkym na tejto stranke. Tak precital som si tu dost prispevkov pretoze aj ja som bol dnes na gastroskopii. No nechapem to vsetko co tu pisete. Vidim ze je fakt vela lekarov doslova sarlatanov a som velmi rad ze ja som na takeho nemal stastie. Ja som bol na vysetreni v KE v zeleznicnej nemocnici a nebojim sa menovat ani lekara pana Mudr. Čontoš a touto cestou by som sa mu chcel podakovat za to ako sa stara o svojich pacientov a pristupuje on a hlavne aj jeho zdravotne sestry. Beru to naozaj tak, ako keby tam lezali sami. Tiez ma trochu boli brucho a preto som tu ale samotne vysetrenie trvalo cca 3 minutky a pocas celeho vysetrenia so mnou komunikovali a ulahcovali mi to moje male nutne trapenie. Takze asi tolko na margo toho , ze su fakt aj u nas seriozny a starostlivy lekari a sestricky.