Dobry den,
vedel by mi niekto poradit, kde sa da studovat alternativna medicina? Ci uz VS alebo kurzy. Dakujem
Alternativna medicina
...az teraz som si vsimla LOLITTA ze sa pytas na nejake kurzy-tak jedna stranka tu je...mozno ze si ju uz videla...
Genesis, neboj, nas neodradis od alternativnej mediciny za to, ze ty si zrejme zle rozhodol pre cloveka, ktory ti ju prevadzal alebo jednoducho si sa inak popalil :) proste tvoja chyba, ja mam poziticne aj negativne skusenosti, no ovela viac negativnych mam s modernou medicinou. Ale nezatracujem ju.
A NIEKEDY JE TO TELO TAK CHORE ZE MU ANI PSYCHIKA/ZDRAVA DUSA/NEPOMOZE...
...no,mna by zaujimalo ked niekto ma napr.cukrovku a tazku cukrovku a musi drzat prisnu dietu...pomoze mu- ze ma zdravu dusu a nebude dodrziavat dietu?a mozem vela takych pripadov napisat...
ale je pravda ze ak clovek rozmysla pozitivne-vsetko ide hladsie a lepsie...
ALE IBA TO ZE MA ZDRAVU DUSU CLOVEKU NEPOMOZE V MHOHYCH PRIPADOCH...
VACSINOU KED MA CLOVEK SILNE BOLESTI TRPI TYM AJ DUSA
KED NEBUDU BOLESTI NEBUDE TRPIET ANI DUSA/PSYCHIKA/
ale ako pisal GENESIS su ludia vesely a pozitivny a su chory a su ludia zamraceni a maju pevne zdravie-ja tiez takych poznam
JE TO REALITA
ja napr.GENESISA nepokladama za negativneho cloveka-pretoze pise len skusenosti z reality a realita je dnes fakt TVRDA...neznamena ze ked tu napise nieco negativne-hned musi byt aj taky clovek
tiez mam skusenosti zle s alternativou nejakou/ale aj dobre/a teraz mam byt negativna?/podla toho cloveka nemozeme posudzovat...
vies je to tak, ze ja napriklad neverim v jezisa a v svatych, ale mnohy ano a mnohym ta silna viera pomohla, minimalne lepsie zvladat nestastie v rodine ci inak, a kedze odstranili ten velky smutok a stres tak aj psychyka a rozne choroby s tym sa zmiernili ci zmizli. vela chorob suvisi s psychykou, mozno aj vsetky, ved uz len vysoky tlak, ci rozne srdcove prihody alebo ine, mnohe maju spustac zla psychyka atd
genesis to je jedno, s tebou to je tazke, tebe aj tak nikto nepomoze, lebo ty neveris nikomu a nicomu, len sebe, takze pomoct si mozes len ty sam, len neviem kam siahaju tvoje schopnosti a vedomosti
to ale ze pisem svoj nazor to neznamena ze vas odradzam od toho aby ste odisli od svojho alternativneho liecitela :) ... pokial s alternativnou medecinou mate dobre vysledky tak potom super :)
ja by som bol tiez rad keby som s nou mal dobre vysledky :) ale bohuzial ... venoval som sa jej niekolko rokov a vazne som veril tym veciam co sa tam pisali to co tvrdite o dusi a zdravy a podobne :) ... bohuzial ani v case ked som tomuto konceptu slepo veril tak som s nou mal len negativne skusenosti ci uz vlastne alebo skusenosti ludi co poznam.
takze je logicke ze kedze mi alternativna medecina priniesla len sklamanie tak o nej pekne pisat nemozem :)
ale zas suhlasim s tym ze dobra nalada je pri liecbe akehokolvek ochorenia lepsia ako tazka depka :)
s tou zdravou dusou tiez nesuhlasim :) ... v praxi to tvrdenie neobstoji pretoze su ludia veseli optimisticki a predsa nic ine nerobia len behaju po lekaroch. a naopak poznam neprijemnych neustale zamracenych ludi ktori sa tesia pevnemu zdraviu :)
inymi slovami to ze sa budete vyhybat emociam ako smutok hnev zavist atd atd vam zdravie nezaruci v realnom svete :)
Necitala som uplne vsetky prispevky, ale MatoK to napisal velmi dobre a vystizne a davam mu za pravdu. Ja si myslim, ze svoje miesto ma aj konvencna medicina ruka v ruke s metodami alternativnej mediciny. Umenie je tieto veci spravne sklbit tak, aby chory clovek maximalne profitoval z oboch. Su choroby ci stavy, kde vam alternativna medicina nepomoze- ked mate infarkt, cukrovku,náhlu príhodu brušnú, ťažký zápal pľúc, akútnu leukémiu .... a tak by sa dalo menovat. Tu je konvencná medicína nezastupitelna. Je ale mnoho ochorení, kde majú svoje miesto aj jedno aj druhé a potom je celá skupina ochorení, ktoré patria medzi tzv psychosomatické ochorenia, kde liečba "duse" a psychických problémov je tým kľúčom k vyliečeniu ochorenia. Tam si myslím, ze je urcite velký priestror pre alternativnu medicinu. Takze otazka neznie tak, ci je je jedno lepsie ako druhé, ale najst im to spravne miesto a spravne ich kombinovat.
angela85 absolutne s tebou suhlasim. naozaj prioritna je zdrava dusa, az potom sa vylieci telo. opacne to nefunguje. iba ak nakratko. ale prepad do choroby je v takom pripade zakonity.