Mám 7 ročnú dcéru a už asi 5 rokov má problém poriadne sa najesť.Je schopná dostať do seba naozaj len malé porcie a aj to len sladké jedlá.Bojím sa, že namá dostatočnú výživu aj keď nebýva často chorá.Skúšali sme už všetko možné od vytamínov a čajíkov všetkéhp druhu až po lieky.
Nechuť do jedla
Ja mám 3 ročnú dcérku. Od mala mi nechcela papať dokonca aj prsník odmietala, postupne jedla al len veľmi málo, mlieko do roka a polo odmietala úplne. V jari sme boli na komplétné vyšetreni krvi a výsledku dopadli výborne. Krvný obraz má ako z učebnice. A asi už 3 mesiace si začala pýtať papať sama už ju viac nenútim. Veľa trpezlivosti.
my sme dostali od lekarky sirup na chut do jedla PERITOL...taktiez anemia je pricinou nechutenstva.
mam 19 mesacneho syna ktory vobec nechce papat spapa velmi malo tuhe uplne odmieta a velmi place uz ked ho davam do deckej sedacky a vie ze bude papat,neviem co mam robit zijem v anglicku a doktori sa tu velmi nesnazia vzdy povedia ze to je normalne ale ja si to nemyslim ked je den ze naozaj nieco spapa tak to hned vybeha vazi iba 10kg a je naozaj velmi chuducky poradte mi co mam robit ako ho mam donutit papat dakujem.
ja mám tiež problém s jedením so synom. Má 2,5 roka a zje iba párky, mäso nechce vôbec. Idem nanho hravou formou, ked papa salámu, tak to sú akože kolieska z auta a tak. Jesť mu nosím aj von, lepšie chutí.
Ja by som skusil preliecenie vitaminmi.Nedostatok niektorych vitaminov sposobuje nechut do jedla.
B-15, calcium pangamate(teda naozajstny pangamat, nie len pivovarske kvasnice s tym menom) mozu pomoct. Tiez B-12 pod jazyk(sublingual) pomaha.
to nie,ona bola len takej tenkej kosti,ale ked sme ju odvazili a zmerali nemala podvizivu,ale mlieko pila aj na miesto vody...vodu tusim ani nepila a mlieko si vychutnavala...no jedine ako si pisala,jedine mu kupit nieco na chut do jedla.
mariaa,tvoja dcera nebola chuda ale ten chlapcek je ako slamka.dnes som sa stretla stou znamou,ked kupovala mlieko,a vravela ze mu zacala davat nieco na podporu chuti do jedla,a ze jej zacal trocha viac jest.ale mlieko musi mat.
blanka,ja mam dceru ma 11rokov,ked mala ani nie 3roky,tiez som mala presne ten isty problem z mliekom,vypila denne i 4l mlieka,a tiez keby som jej bola dovolila tak nerobi nic ine len pije mlieko.My sme sa smiali,ze si musime kupit kravu,lebo to boli kartony mlieka, co my sme nakupovali...ale ja som to robila tak,ze kym sa nenajedla mlieko nedostala...stale musela aspon trochu z polievky a aspon trochu z druheho jedla.Ale na druhu stranu jej mlieko aj velmi pomohlo,nebola chuda,ale takej utlej kosti a jak zacala pit mlieko,tak sa jej kosti a kostra poriadne spevnila...ale zase bola nevyhoda ta,ze mlieko zahlienuje,tak bol tam zase ten problem...mala vela hlienova nemohla poriadne vysmrkat,tak boli problemi,ale bola tak zavisla na mlieku,ze sme ju museli postupne pomaly oducovat...a nejak sa az tak oducila,ze teraz zasa vobec nechce mlieko,len obcas kakao...
moja znama,ma 3roc.syna ktory tiez nechce jest.meria 110cm a vahu ma 16kg. nechce tuhe jedlo,staci mu polievka a na den 2-3litre mlieka.bola snim pri lekarke takze vysku ma nad priemer a vahu celkom v norme.bola aj na gastre a tam jej povedala ze si mliekom nahradza stravu.je to normalne pit tolko mlieka na den,nemoze mu to poskodit?o mesiac a pol ma nastup do skolky a mamka ma strach aby stym nebol problem?ked mu nechce dat mlieko,alebo doslo,tak ma poriadnu zlost.poradite jej,ako ho ma oducit,od pitia tolko mlieka,aby to v skolke nemal tazke.mlieko je zdrave pit,ale v norme.co vy nato?dakujem za znamu.