Neotigason

Príspevok v téme: Neotigason
jozef ištok

Moja manželka trpí chorobou psoriasis vulgaris a užíva liek Neotigason.Na príbalovom letáku je uvedené,že by nemala otehotniet ešte 2 roky potom ako prestane užívať daný liek.Lenže jej kožná lekárka tvrdí,ze môže otehotnieť už po jednom mesiaci po ukončení liečby Neotigasonom.Tak sa chcem spýtat kto má s tým ešte nejaké skúsenosti,aby sa s nami podelil.

Lukyno 111

Mam psariozu vulgaris kozna mi nasadila liecbu neotigasonom a po druhej davke som skoncil v nemocnici zo vsetkymi vedlajsimi ucinkami a skoro som prisiel o zivot.bacha na tento liek!!!

ivka25

Ahojte, mala som psoriazu len na dlani na prstoch a slapaji na nohe a na nechtoch. V NR som bola u dvoch doktoriek. Jedna mi dala lieky na sennu nadchu vsetko bez vysetreni. Druha mi dala kortikoidne maste a lieky tiez bez vysetreni a vsetko sa to len zhorsilo. Tymto ich chcem obe srdecne pozdravit ;) nakoniec mi znama odporucila doktorku v BA. Ta mi urobila vysetrenia a povedala ze to je jasna psoriaza trapila som sa od augusta s pohlo sa to v januari. Nasadila mi tabletky Neotigason ktorych som sa bala.mam len 18 rokov. Babatko sa nechystam mat zatial a beriem antikoncepciu Sunia pre istotu. Mam takmer vsetky neziaduce ucinky. Hlava ma bolieva co mna nezvykla, suche pri ociach a neskutocne suche usta. Na tie si neviem vynachvalit masticku EOS :-) prehanalo ma dost a dalsie ine...nedavno sa mi psoriaza rozsirila na vnutornu stranu stehien a aj na predlaktia tak mi dala krem Daivobet ktory je super a vsetko to mam bledo cervene a uz to ide pomaly konecne dufam ze na dlho prec :-)

eržik

Čisto teoreticky - ak by ste počas celej doby liečby Neotigasonom nedostali do seba ani kvapku alkoholu, mohli by ste otehotnieť 3 mesiace po ukončení liečby. Prakticky to však nie je možné, lebo alkohol sa môže nachádzať v rôznych potravinách a liekoch, čiže z tohto dôvodu sa neodporúča otehotnieť 2 roky po ukončení liečby Neotigasonom (v Amerike až 3 roky) a to bez ohľadu na to, ako dlho ste liek užívali a či ste pili alebo nepili alkohol.

siola

kostica je v odmlke. asi to bol nejaky čavo z topiek, lebo tam su odbornici typu viem co hovorim, viem co pisem atd...

siola

To:kostica,
takze mi to nedalo a bol som u odborníka a uistil ma, ze medzi hlavne provokacne faktory vzniku psoriazy su vnutorne choroby ako cukrovka a OCHORENIE PECENE !!! cau

siola

No aby si nemyslel(a) ze som strachopud bez argumentov, tak chcem najprv povedat, ze nie som lekar a prezentujem tu len to co mam prezite, alebo nacitane. Na tvoju otazku, to keby som vedel, tak mi daju nobelovku.Ale je tam geneticka predispozicia, zivotosprava a stres, ktory je nemaly problem.Taktiez obezita, fajcenie,alkohol. Takisto moze byt vyvolana streptokokom. Je to individualne.Nikomu nevnucujem moj nazor, je to kazdeho vec ako sa k tomu postavi.A na zaver nie prilis vedecky argument, ale toto mi tvrdili aj liecitelia a ver, ze som nenavstivil len jedneho. cau

kostica

vsak komunikuj :-D
Zaujimalo by ma, preco ma podla teba psoriazu vela ludi s normalnou funkciou pecene a predstav si i obliciek :-D
cakam na argument, ktory nebude chatrny, heh

siola

Kostica,mame intoxikovane organizmy a kto je nachylny na prejavy psoriazy, tak to prepukne. Pečeň, obličky su tiež pričinou týchto prejavov. Tvoj argument-viem čo píšem je chatrny. Ja tu nechcem bojovat, ale komunikovat.Ked sa mi zlepsovala psoriaza, vzdy som mal lepsie hepatalne vysledky. Zaujimave nie? To co sa lieci mastickami su sekundarne prejavy. len tolko.