o koľko rokov máte staršieho partnera? 5ročný rozdiel a viac

crazy33331

No ja som mal priatelku a ja mam 18 a ona ma 13 teraz ... no ale zacal som snou chodit ked mala 11 a ja som mal 16 rokov je to velky rozdiel alebo aspon je v tom problem ked v takom mladom veku som znou zacal chodit a po roku som znou sa rozisiel lebo ma podviedla no ale lubil som ju strasne... hmmm prosiiim crazy

nezmysel2

ja som mala 23, moj partner 46r., boli sme manzelia niekolko rokov, mame dieta, no rozviedli sme sa, paradoxne on -starsi podviedol mna, nasiel si od seba o 10 rokov mladsiu...ale chcem dodat, ze zivot s nim bol nadherny. no teraz ked sa nanho pozeram, tak vidim uz len stareho cloveka, ktoreho aj napriek vsetkemu velmi milujem, ale chcem tym povedat, ze si zrejme uvedomil, ze som velmi mlada, tak pochopil iste suvislosti a nasiel si starsiu....

sob rudolf

Sebapresiahnutie je keď človek presiahne sám seba, keď prekročí vlastnú obmedzenosť natoľko, nakoľko sa to v tomto ohraničenom bytí dá. Je to otvorenie sa vrcholným zážitkom, stav absolútnej zrelosti a sebanaplnenia. Ak človek dosiahne tam, všetko ostatné stráca význam, aj táto definícia. Skrátka a dobre, pre mňa je to stav dokonalosti, ktorý neobťažuje ostatných napriek tomu, že je dokonalý:). Raz tam budem,...

sob rudolf

lonely.rider, vďaka. Vzťahy ako také sú dosť komplikované už medzi vekovo rovnocennými partnermi, nieto ešte medzi párom, kde muž chytá krízu stredného veku a dievča ešte len sníva o hercoch. Mojim krédom je, že aj z takého vzťahu sa dá vyťažiť pomerne veľa, no nie pre každého je to dosť.

crazy33331

No ja som mal priatelku a ja mam 18 a ona ma 13 teraz ... no ale zacal som snou chodit ked mala 11 a ja som mal 16 rokov je to velky rozdiel alebo aspon je v tom problem ked v takom mladom veku som znou zacal chodit a po roku som znou sa rozisiel lebo ma podviedla no ale lubil som ju strasne... hmmm prosiiim crazy

lonely.rider

ja si viem predstavit vztah so starsou, ale max. o 10 rokov. aj to by som dobre zvazil, ci to uz nie je vela a ci to nie je len pociatocny osial. ludia su rozni, kazdemu vyhovuje nieco ine....

sob rudolf

Mám pocit, že vždy je to o spoločných prioritách, treba mať presnú predstavu, čo od daného vzťahu človek očakáva a či sú zmienené predstavy spoločné alebo iba súkromné a naivné. Pre ženu nie je vôbec žiadna veda mať v pätnástich štyridsiatnika, pričom pre muža štyridsiatnika je mať pätnástku problém ešte menší. V prvom rade je treba zbaviť sa naivity a jasne si povedať čo chceme, chceme sex, chceme romantiku a sex, chceme prachy a sex atď. No z vlastnej skúsenosti viem, že žena (dievča) v teen veku nemá dosť rozumu/skúseností/zázemia/samostatnosti na to, aby mohla uvažovať o serióznom vzťahu so starším mužom, jedine ak by bol ten veľmi zhovievavý, trpezlivý a starostlivý, aby sa o ňu postaral, kým dozrie. Alebo potom už len ten sex....

weronika

ale tých 7 rokov je pre mňa už maximum, viac by som už asi nedokázala akceptovať, to by bolo na mňa už moc.....