Ja to nikdy nepochopim...preco sa neda nejaky tovar ako oblecenie neda vratit hoci aj do 3 dni s tym, ze vam vratia peniaze?? Stalo sa mi toto: V sobotu rano som si kupila nohavice za 46 eur a boli mi ok, ale to som neratala s tym, ze mi pocas dna rastie brusko a uz si ich nebudem schopna obliect. Tak som teda dnes sla do butiku aj s nohavicami, boli na nich este nalepky, stitok, mala som aj listok, tasku a vesiak a predavacka, ze oni dokonca ani nezvyknu vymenit tovar, nie to este vratit peniaze. Horko tazko som ju presvedcila, aby zavolala sefovi, a ten "dovolil" aspon vymenu tovaru. Teraz mam v skrini 2 tricka po 25 a 23 eur, som doslova nasrata a chce sa mi revat od zlosti..viem, pomyslite si, co to tu riesim, ale ako to, ze napr. v Rakusku mozte aj po 2 tyzdnoch vratit tovar len tak, predavacka sa vam este podakuje, ze ste u nich vobec boli...ach jaj
Co je to za system v nasich obchodoch??
leerka a ak môžem koľko máš rokov? ja by som nemala takú odvahu. vieš, presne ako píšeš, hneď začnú, že taká mladá a ako sa háda.
este ma napadlo, brat si kupil pred par rokmi v orange novy fon, LG, vyklapacku, a stalo sa mu, ye ked ho vyklopil, tak mu nezasvietil displej, ale asi az po minute...tak prisiel tam, tam taaka mlada pipka, ja som bola s nim a hovori jej aky ma teda problem.... tak ona ho otvorila, a o minutu displej zasvietil a ona cela nadsena zvolala, ale ved mu nic nie je, ved svieti.... tak to do mojho brata sto satanov vtedy vstupilo a hovori jej, ze naco mu je taky telefon, ked nevidi, kto mju vola, lebo sa mu nerozsvieti? a ona ze ale ved musite chvilocku pockat ved po minute to uz ide... no a vtedy spustil uz trosku ine slova, tak slecna dala konecne reklamovat fon...a stalo sa mu to s nim este dvakrat a ptom mu dali novy...konecne....
a ja osm si kupila jedny lodicky na skusky, chodila som v nich iba po koberci a doslova sa mi zodrali opatkz, tak som ich dala reklamovat, ale bohuzial moju reklamaciu nevybavili, tak som s nimi zacala robit bordel a ona ze co sa rozculujem, taka mlada, a taka drza.... tak este viacej som kricala a ona ze tak si zavolaj SOI, ty soplana.... tak som mala akoze dost...a do tvare sa mi normalne smiala... no keby tam nebol priatel tak ju asi zbijem, tak ma vytacala a tak som sa s nou cez celu predajnu hadala...odvtedy tam ani nevkrocim///
tak ako zakaznici maju svoje prava, maju aj svoje povinnosti. Ja som nikdy nemala problem s niecim, neviem kde nakupujete teda. Ked si nieco kupim,poriadne to skontrolujem, uistim sa, za akych podmienok, by bola mozna reklamacia, jednoducho citam a pozeram a potom nemusim vyzerat ako tela
ahojte ja len chcem že mojej sestre puštala farba z čižiem.. a jej to nechceli zreklamovať že to neni problém .. aj mojej mame kupila si fifle a predavačka jej naliala do hlavy aká je v nich sexi a ako jej pristanu prišla domov no strašne jej boli malé a ledva chodila v nich.. samozrejme že jej ich nezreklamovala lebo neni ten typ akoja.. je to len o tom že musite mať svoje slovo doslova nahučať na tú predavačku a stáť si za svojim slovom!! hradiť sa na zakony.. že vy mate zakony. takto som to využila a hned sestre zreklamovali čižmy jednoducho som na nich nakričala že to sú povinný zozákona že ma tak neoblbnu.. a keď nebudú tak pošlem na nich .. právnika ktorý hned povie .. svoje. nemyslím doslovného pravnika ael kamoš sa tým zaobera.. tak mi povedal že podľa toho a toho zákona mi to musia .. len chcem povedať toľko keď budete tak sa držte svojho práva to len tý predavači teda to tak hovoria aby to vám nemuseli vraciať peniaze a samozrejme že peniaze alebo výmena tovaru vam musia oboje čo si zažiadate.. ja so si bola reklamovať mp3 prehravač lebo sa mi 5 x pokazil a na dalšiu reklamaciu mi chceli dať iný prehravač ale ja som si povedala a čo tak vratiť peniaze a nič nemohol robiť musel ich vrátiť! tak ja len toľko
tak ma nasrala, ze som jej nieoc take musela povedat a ja si zase na hlavu srat nedam.... hihi
No baby ako tak citam vase prispevky, dosla som k nazoru, ze prave pri drahych obchodoch je reklamacia paradoxne kamenom urazu. Ked uz Cinania su ochotni vam tovar bez problemov vymenit, je priam zarazajuce, ze sa to nedeje v predajniach, kde by to malo byt samozrejmostou. Uz viackrat sa mi stalo, ze som v nejakej znackovej predajni nasla dokonca uplne krivo zositu vec, o ktorej ma predavacka skalopevne presviedcala, aka je to uzasna kvalita,no...povedala som jej s usmevom na rovinu co si o tom ich tovare myslim a kym stihla vybuchnut, odisla som z ich aj tak prazdnej predajne. Uz davno neplati ze cim vyssia cena, tym vyssia kvalita. A svedci o tom aj ich (ne)reklamovaci system. nabuduce si obchod radsej preklepnite dopredu, pripadne hned pri kupe sa uistite, ze v pripade akehokolvek problemu vam tovar vymenia, alebo vratia peniaze. Takych obchodov je mozno menej, ale existuju. Drzim palce.
leerka, som sa zasmiala, vraj po nociach pracky trhám.... dobréééé.....
ja by som tu mohla pisat zazitky s predajcami... kupila som si tielko take velmi pekne zeleno biele, uplne neskutocne, nikde take nemali, dala som si ho a tu zelenu farbu som mala doslova vsade, cela ruka zelena, aj bielu kabelku mi zafarbilo dozelena...dala som ho do troch dni redlamovat a este som im doniesla ukazat aku skodu mi sposobilo na kabelke a ziadne vratenei penazi, ale kdeze, cakala som asi mesiac na odpoved zhora a povedali mi, ze take tielka uz bohuzial nemaju a ze si mam vzbrat iny tovar aze oni to vobec nechapu, lebo sa im to este nikdy nestalo... tak som si kupila asi tristopatdesiateosme saty zase... vrrrrrrr...... a aj zimne topanky som davala reklamovat, boli talianske, lebo si potrpim na topankz a odtrhavala sa mi na nich pracka rovno z koze...a predavacka sa ma pyta, to co ste preboha s nimi robili, tieto topanky sa nekayia, este nikto sa tu nane nestazovat, vy ste prva..a. ja som jej nasrata odpovedala no co asi, po nociach sa nudim ty krava a tu pracku odtial odtrham...tak bola ticho a dala ich reklamovat....
tiež nenávidím obchody-butiky, kde je predavačka alebo dve opretá o pult a čumia. a ohovárajú. ja do butikov, kde nie je ani jeden zákazník nevkročím.
-
ale napr. nenávidím aj obchody v maďarsku. tam len vkročíte v tej sekunde je pri vás predavačka vetou: môžem s niečím pomôcť. tam nemáte šancu sa ani poobzerať, nieto ešte niečo chytiť. doslova dýchajú na chrbát...
To mi ani nehovorte, kupila som si minuly tyzden tenisky reeboky v jednej predajni v Piestanoch za 2500 sk. Mala som ich 3x na sebe,ale jedna z nich ma normalne tlacila tam kde je zisita. TZak som si povedala ze je to asi zle usite a ze to pojdem reklamovat. Mala som vsetko, krabicu, listok, boli ako nove, nenosene a to ste mali vidiet ten cirkus co tam na mna spustili ze co maju oni do tej reklamacie napisat, ze ved to je nezmysel a podobne. Normalne sa mi veduci smial do oci! Kokot s prepacenim! Tak som ho po 10 minutach presvedcila, ze tie tenisky nestali 200 sk a ze ich chcem reklamovat lebo sa mi nedaju nosit. a on ze v poriadku ale ked vam reklamaciu neuznaju, zaplatite za nu 1000 sk. Je toto normalne? skoro ma tam porazilo od zlosti!!! Zobrala som krabicu s topankami a poslala som ich vsetkych do prdele. A mam tenisky, ktore mozem mat na nohe max hodinku.. Pritom segra zije v nemecku a ona s tymto problem absolutne nema, tam su k ludom uplne mily a ohladuplny!