Ja to nikdy nepochopim...preco sa neda nejaky tovar ako oblecenie neda vratit hoci aj do 3 dni s tym, ze vam vratia peniaze?? Stalo sa mi toto: V sobotu rano som si kupila nohavice za 46 eur a boli mi ok, ale to som neratala s tym, ze mi pocas dna rastie brusko a uz si ich nebudem schopna obliect. Tak som teda dnes sla do butiku aj s nohavicami, boli na nich este nalepky, stitok, mala som aj listok, tasku a vesiak a predavacka, ze oni dokonca ani nezvyknu vymenit tovar, nie to este vratit peniaze. Horko tazko som ju presvedcila, aby zavolala sefovi, a ten "dovolil" aspon vymenu tovaru. Teraz mam v skrini 2 tricka po 25 a 23 eur, som doslova nasrata a chce sa mi revat od zlosti..viem, pomyslite si, co to tu riesim, ale ako to, ze napr. v Rakusku mozte aj po 2 tyzdnoch vratit tovar len tak, predavacka sa vam este podakuje, ze ste u nich vobec boli...ach jaj
Co je to za system v nasich obchodoch??
leila: tvoja reakcia z 21:16 je trochu smiesna. ved ani ty nemusi nakupovat, ked sa ti nelubi. ano, niektory ludia to robia len aby mohli najomne zaplatit a mali z coho zit. bohuzial nemaju na vyber.
to ci ti niekto odzdravi alebo nie to to uz je malickost. mozno ta ten predavac prepocul. aj ked samozrejme slusne je pozdravit sa.
aj tak si myslim, ze je uplne jedno, kto je predavac, kto zakaznik. vsetci sme len ludia a o to tu ide. slusnostou dalej zajdes.
zuzusa vidis ja mam zase opacny problem vsade slusne pozdravim a aj odzdravim a oni nic... mozno seru na mna, ze som mlada...ale to je vsetko o povahe cloveka skor ....
ale na druhej strane chodim do jednej drogerie iba kvoli tomu ze je tam jedna perfektna predavacka...velmi dobra, rada poradi a hlavne slusna... a sprava sa velmi profesionalne....
Mi by sme zase prijali keby zákazníci aspoň odzdravili, niekedy si robíme srandu že dáme namiesto pípaka krvu nech zabučí možno to niektorým trkne.
A možem sa spýtať čo to bolo za značku??
tiež poznám :( s priateľom sme šli reklamovať botasky.. stáli cca 4 000,-(ešte v SK)a spravila sa mu diera na tom mieste ako sa pri chôdzi topánka zohne z hornej strany, teda po bokoch, z vnútorných strán. Lebo špička bola spevnená a potom tam bola látka, tak pri zozhnutí ten spevnený materiál poškodzoval tú látku až sa tam vydreli dierky... No proste hrôza za tie peniaze. Predavačky boli milé, lebo sme tam boli stálimi zákazníkmi ale problém bol ten že zavolali šéfku a tá povedala, že v žiadnom prípade že zato si môže sám lebo ako človek chodí tak si šúcha jednú topánku o druhú a tak sa mu tam vydreli tie dierky... No tak dá sa toto pochopiť, to by musel byť poriadne čaptavý aby sa dali takto zničiť botasky... Tak sme sa nasrali a šli preč a priateľ povedal že sa môže vysrať na nich a na to kupovať si kvalitné veci keď aj tak nič nevydržia.
lenze nikto nenuti, aby tu hnusnu pracu za male peniaze vykonavali...ak ich to nebavi, nech sa zamestnaju inde... a je po probleme ...lebo najvacsi problem ludi je v tom, ze ich nebavi a nenaplna praca, chodia tam len kvoli tomu ,aby mali na najom a ostatne veci... a to je bohuzial asi 90% ludi.....
ani predavacom sa nechce byt nonstop mily, za tie prachy, hnusnu pracu s ludmi a nejakeho vysinuteho sefa? Obsluhovat namyslene panicky, rozmaznane decka a nervoznych chlapov?
A k slecne stazujucej sa...ty si si bola prvykrat kupovat nohavice? Ved:
1. je jasne,ze poobede mas brucho nafuknutejsie ako rano
2. keby ti predavacka povedala, ze nohavice menia kazdu hodinu farbu uveris jej tak, ako si jej uverila, ze sa roztiahnu??
3. ked uz idem nieco reklamovat, nastudujem si podmienky reklamacie, nech tam nevyzeram jak telatko
predavaci by mohli byt tiez trosku milsi, a usmievavejsi...ved ja som zakaznik, tak by sa ku mne mali aj tak spravat a nie, ze pridem pozdravim ich, oni odute huby anni muuuu, ani buuuuuu, jak teliatka s prepacenim a potom clooveka prejde aj chut tam nakupovat... a ked odchadzam, takisto odzdravim a zase sa nedockam od nich pozdravu...takze tak...
Je to tak keď príde niekto milí sme na neho tiež milí, ale keď si príde niekto iba hubu poutierať tak sme neni naňho ani trochu milí. Snažíme sa ale niekedy sa proste nedá pretvarovať. A výmena tovaru je možná, keď vieme že dotyčný to berie domov na skúšku niekomu inému. Na milých ľudí aj očko privrieme keď príde ako ty- že potrebuje z neznámych príčin vymeniť tovar. Proste všetko je o ľuďoch.
Včera sa mi trebárs stalo že na mňa nahúkal zákazník lebo mu šéf nechcel dať zľavu,odul sa a že ide pozrieť inde tak som mu s úsmevom na perách odpovedala " Nech sa páči, dovidenia."
silika,
neodsudzuj ma, ked ma nepoznas prosim.
Po prve, ak si myslis, ze sa prezieram, velmi sa mylis. Mam 51/178.
Po druhe, v nasich obchodoch jednaju so zakaznikmi ako s handrami, doslova sa im musis prosit a nie raz sa mi stalo, ze som mala pocit, akoby som pani predavacku otravovala. Nebola som pritom v ziadnom velkoobchode, ale v minibutiku, v ktorom si dotycna cely den len preriaduje handricky na vesiakoch, obcas vyjde pred obchodik, cita si casopisy a obcas poklebeti s nejakou zakaznickou. Jednoducho sa nepretrhne, ako by sa zdalo.
A po tretie, dokonca sa pozname, prisla som za nou a na kolenach, doslova na kolenach som ju prosila, ze toto sa mi stalo po prvy krat a cely vikend som bola mimo, lebo som vedela, ze tu na SR budem mat asi "problem" vobec pipnut. Nohavice boli velkost S, na stehnach a lytkach akurat, ked som ich zapla, predavacka ma este uistovala, ze este kusok povolia. Ale zapla som. Nemozem za to, ze poobede sa kusocek "zvacsim" a uz ich nezapnem. Priatel, ked to videl, sam neveril. Co uz.
Bola som ich vratit, na dlhom vesiaku mala 3 KVALITNE nohavice, z ktorych trcali nitky do vsetkych stran, z vreciek odpaduvali kamienky a na jednych bol aj flak od nejakeho cierneho maziva. Ked som ju na to upozornila, posuchala to nechtami a dala naspat. Ved co ak si to niekto nevsimne, a ked pride reklamovat vyhovori sa na to, ze sa to mohlo stat zakaznicke.
Tak taky je system.
Dnes som si kupila nohavice inde, uplne iny pristup, pre istotu som si ich skusala dlho a skontrolovala vsetky detaily, aby som sa druhykrat nepopalila. Viem, bola to scasti aj moja chyba, ze to dopadlo nakoniec takto, ale uznajte, tento pristup je nehorazny. Nepoviem, keby boli ocividne znosene, poobtrhavane stitky a pod.
Poucila som sa, nabuduce budem opatrnejsia.
a nikto nejedná so zákazníkmi ako s handrami ani na slovensku ani nikde..ked príde slušný usmievavý zákazník tak predavač hned pookreje a takisto sa tvári milo ale ked príde nejaká buchta odutá čo poobede priberá tak predavač sa takisto snaží usmievať aj ked si myslí svoje. Takže nabudúce s úsmevom a vymeníš aj tie svoje malé gate.