Ahojte, chcela by som sa opytat ci mate nejake skusenosti s tabletkami Norethisteron na posunutie menstruacie, ci je to spolahlive, ci ste nemali nejake neprijemne vedlajsie ucinky a ci sa vam potom kvoli tomu nerozhadzal cely cyklus. Dakujem za nazory.
Tabletky Norethisteron na posunutie menstruacie
uff, lillyanka, neprijemna situacia. ale ja ta presne chapem, nakolko mavam silny a bolestivy menzes a najhorsie je, ked mi to vychadza na dni, kedy mam nieco dolezite a potrebujem fungovat v zdravi.
poviem ti ako som to riesila, ked sa mi takato situacia stala v lete, ked som mala akurat odist na dovolenku. mala som to vypocitane, ale akurat v ten mesiac mi meskala a tak sa stalo, ze som to dostala v den cesty! fakt cosi strasne, pretoze ako som uz spominala, bolesti mavam fakt velke, byva mi zle a potrebujem kazdych nielkolko hodin chodit na WC. tam to nebolo realne. tiez som zvazovala ten liek, ale rozhodla som sa, ze to risken bez neho. od minuty ako som dostala menzes pila som fakt litre citronovej stavy a snazila sa to zmiernit. a napodiv - naozaj som nemala velke bolesti a cyklus som si zoslabila. dokonca su zeny, ktore maju natolko citlivy organizmus, ze im staci vypit niekolko litrov stavy a menzes sa mi uplne zastavi. mne sa akurat zoslabil, co mi tiez vyhovovalo. pocas dovolenky som fungovala na tamponoch, hned po plavani v mori som utekala na WC a vymenila si ho, cize snazila som sa drzat max. hygienu. prezila som, nebolo to take strasne a fakt som bola rada, ze som neuzila Norethisteron. ten liek je strasny zasah do organizmu, moze ti narobit velku sarapatu v tele. kamoska mi bola akymsi prikladom toho, ze radsej bez tejto chemie.
a ako by si to mala ty vyriesit, hm. si si ista, ze ti menzes pride akurat v tom tyzdni? ja totizto nemam na den presne, preto sa stane, ze obcas pocitam s tym, ze pride a on pride az o niekolko dni neskor. tampony pouzivas? mozno s nimi by si to nejako zvladla. HAK asi neberies, ze? ja by som skusila este ten citron. mozno na to tvoje telo zareaguje tak ako moje:) skus pit pred tym ako by si ich mala dostat, mozno sa ti troska oddialia. a ak nie, tak pi citronovu stavu v priebehu celej menstruacie. a snaz sa vacsie mnozstvo. mali by sa ti zoslabit, trvat menej dni alebo sa ti aspon znizi intenzita krvacania. mne to vtedy pomohlo, tak hadam aj tebe pomoze:) ak ta este nieco zaujima, kludne napis, predebatujeme, poriesime:) a napis ako si sa rozhodla, v kazdom pripade - drzim palce, aby to dopadlo co najlepsie;)
pre babika.z.cukru: dakujem za nazor, no ja ho chcem pouzit,lebo ideme zo skoly na blokovu vyucbu-v preklade-cely tyzden sa budeme trmacat po lese s batohom, kazdu noc spime inde a bohvie ake hygienicke podmienky tam budu.A neviem si predstavit ako by som mohla cele dni chodit po lese a kadetade s kramami,co sa mam prebalovat v lese pod stromom?Tak preto ho chcem,lebo mi bohuzial vychazdaju kramy presne na ten tyzden :( ty by si co robila?
Prejdi na-Zenské choroby,Norethisteron,tamuž nájdeš príspevky,tam som písala aj ja.
napr: www.zdravie.sk
lillyan, u kazdej zeny je to velmi individualne. niektora nema ziadne vedlajsie ucinky, druha ano. moja kamaratka to raz skusila pocas leta, pretoze akurat jej menzes vychadzal na dovolenku. povedala, ze uz nikdy viac. pocas celej dovolenky mala zavraty, bolela ju hlava, bola nafuknuta. najhorsie vsak bolo, ze nasledujucu menstruaciu mala taku bolestivu, ze nevedela co od bolesti. a nasledujuce mesiace mala cyklus uplne zblbnuty, chodil si kedy chcel. --> toto je ale ta nerpijemna skusenost. na nu to zareagovlo takto. tym nechcem povedat, ze to iste sa stane aj tebe. ty nemozes mat ani najmensi problem.
a preco ho chces pouzit? podla mojho nazoru je to velke svinstvo, velky zasah do organizmu. cyklus sa ti moze uplne rozhadzat a mozem mat nejake neprijemnosti, a tak neviem ci ti to za to stoji. babska rada na mierne oddialenie menzesu je jest vela citronov, citronovej stavy. niekomu to pomoze o par dni oddialit, ale nezarucujem. skus sa zaobist bez tohto lieku, ak to nie je nevyhnutne.