ekozahrada

[zruseny12]

SWEET
ja momentalne zahradku nemam,ale ked som ju mala,tak som trochu davala NPK,ale iba trosku.../lebo mi sme mali sami piesok/
a okolo rastlin,stromov,krikov napr.ribiz som davala TRAVU/vsetku,co som mala,pokosenu,vypletu-TA POLIEVANIM UHNIVALA ZO SPODU A HNED SA HNOJILO,A AJ UDRZIAVALO VLHKO/
teraz zasa mame RIBIZ-tak som okolo RIBIZU dala SLAMU.../ale poda je zasa uplne ina-skor ilovita...NPK NEPOUZIVAM VOBEC/

slnko331

ja nepouzivam ziadne hnojivo, vsetko rastie same, iba ako hovorila mariaa, pokosenu travu okolo stromov a krikov.

slnko331

to som skopirovala z internetu

Bazove vino.

3 l dozretej bazy /bobule/ a 3 l vody pomaly varíme 1 1/2 hod. Keď vychladne prepasírujeme. 1 kg kryštálového cukru dáme do 5 l zaváraninovej flašky a dolejeme bazu čo sme prepasírovali a pridáme 7 ks klinčekov a 1/2 dkg kvasníc a dolejeme toľko vody aby bolo po hrdlo zav. flašky . 10 dní necháme stáť a potom scedíme do fliaš a môžeme piť. Užívame každý večer 0,5 dcl vína - dospelí a deti 1 pol. lyžicu a pri úprave železa udržiav. fázu 3xdo týždňa 0,5dcl alebo deti i pol. lyžicu.

[zruseny12]

aj u nas vyzera vselijak...
uz mam jeden recept na nejaky liker,alebo take nieco,dokonca ty si mi pisala-tusim/viem,ze je to na krv,a je aj antivirusove.../
ale ak ta nebude obtazovat mozes napisat aj recept na VINO...
ja mam na VINO,ale z KVETU BAZY...

slnko331

prave dnes to vonku vyzera, ze bude prsat,

inak nasla som recept na vino z bobuliek bazy a aj liker a to asi urobim, je to na nizky tlak a na krvinky.

[zruseny12]

AHOJ SLNKO
poznam aj ja tu TEKVICU,ale ja mam radsej surov.ananas...
ale pocula som to,ze to ludia takto robievaju/len musi sa pouzit tusim aspon jeden ananaso.kompot,alebo sirup/

no ked bude pekne teplo,tak ti uz teraz vsetko porastie dost rychlo,len polievat a polievat a polievat/ak nebude prsat/
aj mala ti bude pomahat...urcite, nie?

slnko331

a uz sledujem na internete recepty na tekvice, posadila som aj tu obrovsku a chcela by som ju zavarit na sposob ananasu, raz som to uz robila, ale z nespravnej tekvice, dalo sa to jest, ked som to pomiesala s inym kompotom a na to slahacku a aj do kolacov som to davala.

slnko331

noz na kosacke sme vymenili, ale kosit sme dnes neboli, iba ja som bola s malou poliat tie paradajky, co som vcera sadila a uz som poliala aj uhorky a tekvice, ked sa tak pekne umudrili a zacali vyliezat.