Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
cez hrozno je vidno a potrebuje oporu
hlavne chcem nieco take, co nemusim kupovat, asi tam dam bazu, aj tie ringloty, ved to moze byt aj zmiesame, a je tam miesto, asi tak na 30 vacsich krikov, dobre by boli aj tie cucoriedky, mali by vyrast tak 1,5 - 2 metre, ale to by bolo drahe.
NASAD TAM HROZNO...
neviem,co by som ti poradila,ked chces aby to bolo jedle...
mna napadol ten ZIVY PLOT...aby si prilakala vtacky,aby ti zobali hmyz.../ale ked ty chces nieco jedle,tak ma nic nenapada,zatial...ak ma napadne napisem...
ta BAZA by nebola zla,a aj by ti to tam rozvoniavalo.../sice iba chvilu/
tolko travy, aby som ju davala na kopu nemam, je tam vela stromov jablk a ten rybizel a aj medzi tie uhorky chcem dat a aj medzi paradajky.
a rozmyslam, co dat ku plotu so susedom, aby k nam nebolo vidno, som rozmyslala, ze tam posadim bazu, to by sa k nemu nemalo tak mnozit ako napriklad cernice, alebo by som tam mohla nasadit ringloty, take krickove, viem , kde rastu v prirode, alebo mi nieco jedle porad.
AHOJ SLNKO
no,to je zo vsetkym tak,ked to mas VELKE...
zacnes robit,a ked to skoncis,mozes ZACAT odznova...
ked ti nejaka trava ostane,tak ju nechaj na kope,alebo vykop jamu,ako som pisala,daj tam travu,obcas ju polej a budes mat dobre hnojivo...
ja som to davala aj tak to hnojivo,ked som sadila...vykopala som vacsiu jamu dala trosku tohto hnojiva/k paradajkam,paprike,kapuste...atd./
sak ty si sadila tusim tak uhorky nejak...
mne tiez uz zacina kvitnut aj hrach/a to som si myslela,ze nic z neho nebude,aj paradajky uz budu kazdu chvilu kvitnut/
boli sme chvilu na zahrade, paradajky zacinaju kvitnut, este stale to nemame pokosene cele lebo nemame taku dhlu predlzovacku, tak zajtra to snad poriesime a konecne dokosime a aj mozme zacat kosit odznova. Aspon mam dost travy pod tie stromy a kriky.
SWEET
myslim,ze budes velmi spokojna a ma to aj ten ucel,ze ti nebude vsetko tak zarastat a bude ti aj udrziavat vlahu.../i ked sa obcas prederie trava,ale je to pakatel,a ked uz ,ja som to raz za cas tu travu poprehadzovala.../
ano jedna bude malo,ale ak chces vyskusaj z jednej,ci vam bude chutit a potom mozes urobit viac...
ja som robiavala aj tak,ze len ciste slahacku som natrela medzi oblatky tortove a dala zmrazit na 24 hod.niekedy len na 7-8 hod.poliala cokoladou.../niekedy posypala posekanymi arasidami.../
alebo urobila som ju do misticiek,dala zmrazit a ked som ju vytiahla z mraznicky,poliala som cokoladou...
skusala som dat aj do slahacky VAJECNY KONAK...tiez je dobra...