Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
no ja tiez sadim stale, ale musim pockat, kym mi tu plochu ten moj prejde kultivatorom, pretoze co som nasadila do tej travy sa neuchytilo a skoda tych malin, som ich mala plne vedro a nic sa nechytilo.
a tiez by som potrebovala presadit ribezle, co mam pri dome, pretoze maly psi uz okusal dva kriky.
nie nevyzaduje,my sme ho ani nesriekali nic,len ostrihali stale...
len ked vela prsi,tak moze sa na nom chytit plesen,ale sak to na vsetkom sa vtedy chyta plesen...ked je velmi vlhko...
ja som sadila stale,necakala som na jesen alebo jar...ale potom som to stale polievala aby sa to chytilo.../ked som si zmyslela v lete,ze idem sadit napr.RIBIZ tak som ho sadila v lete,ale polievala som ho,strala sa a chytil sa mi aj v lete.../
asi to iste tam mame tiez, nevyzaduje specialnu starostlivost, no do jesene mozem rozmyslat, co tam urobim
moc sa v hroznach nevyznam,len viem,ze mi sme mali BAGO...a to je hrozno,ma take mensie kulicky/sak nie uplne male/a vinari ho pouzivaju,ze vraj len na FARBU VINA...
ale ked som urobila zelatinu bola to velmi pekna farba a aj chutne to bolo...a ked dobre dozrelo,bolo velmi saldke...a dobre...
neviem,ci by sa dalo,ale skus to.../mozno sa chyti.../
my sme mali stary koren,ked sme kupili rodinny dom,tak hrozno tam uz bolo...ale ja som s nim bola velmi spokojna...
a to bolo take cierne hrozno
no je to pravda,ze potrebuje oporu,ale ked sa rozvetvi tak je huste...
no,ale ako ty chces...
i nak to hrozno tam na tej zahrade bolo vysadena na 8 aroch a stale zo zeme vylieza, ake to by sa asi presadit nedalo, alebo ano?
HROZNO sa da tvarovat,a bude ti rast ako ty si ho ostrihas...
my sme mali BAGO/to je obycajne hrozno,a da sa vyuzit na vsetko mozne.../
robievala som z neho sirup,zelatinu na zakusky,dzem,vela sa pojedlo,a davala som ho aj do strudli,a aj som ho zavarala...