ekozahrada

maria21

Keby som mala viac času tak sa dá venovať, ale práca domácnosť a ešte teraz sa starám aj o mamu. Tak nemám čas vymýšľať. Keď som bola doma na MD tak som vymýšľala a posadila čo sa dalo a teraz už len spracúvam výsledky, keď sa urodí.

slnko331

tento rok sme pokusne zasadili zemiaky a vsetky vysli, tak uvidime, pivnice mame dve. A urcite tam mate ovocne stromy a kriky, ja mam aj topinambury, v zime ich davam do polievky ako zeleninu a aj ich jeme surove.

maria21

asi len na takých 5 ároch ale väčšinou zemiaky a ostatné len tak pre našu spotrebu. Sme sebestačný málo kupujem. len s uskladnením máme problémy potrebujeme dobrú pivnicu. Tá naša nie je veľmi dobrá.

slnko331

viac nez dost a na kolkych aroch pestujete?
Zasa sa nemusite obmedzovat a mozte skusat vselico, ked je tolko miesta.

maria21

Doma kosí svokor, lebo chova dve kozičky.
Doma máme 30 árov a u mamy 22 árov len záhrada a 10 árov dvor s domom. Len sú tie pozemky blbé úzke a dlhé. To mi na tom všetko vadí. Roboty dosť, ale zvládame.

maria21

My kosíme motorovou lištovou kosačkou. Seno sušíme , syn je poľovník a musí mať seno na zimu pre zver. a sú tam také vysoké staršie stromy a tie nemôžme ani orezať na nižšie lebo nám sa tam dostane zver a všetko nám odspodu obhryzie. Aj sme to oplotili ale zbytočne lebo je tam veľa zveri.

slnko331

35 arov je dost aj na kosenie, mame asi 20 arov a pri doma asi 1 ar a akou kosackou kosite? Mame elektricku, ale ten kabel stale tahat za sebou, no nic moc.

maria21

áno mám záhradku a teraz sa už starám aj o maminu ona už nevládze, má 85 rokov, tak mám dve a ešte aj pri tej chatke máme 5 árov a ovocný sad ( starší) 35 árov ale tam nesadíme len to kosíme. Takže o zábavu mám postarané. No u nás stále ešte neprší.