Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
do tych koncin chodime malo, skoda, dobre su aj zavarane a kym by sme to v aute doniesli sem, tak neviem co by z nich bolo.
a ja som vcera zavarala kapari, mam taku bylinkovu knizku a tam to je napisane, pouzila som nerozvinute puky nechtika a dala do octoveho nalevu, mam tri male pohariky. Sice neviem ako to vyuzijem, citala som jeden recept na spagety a tam idu kapari a olivy, tak vyskusam.
SLNKO
boruvky zviknu aj predavat,tu okolo TATIER,keby ste si urobili vylet,tak by si ich mohla kupit,ale dost draho predavaju...
tak by vas to vyslo draho...
inak cernice su ako burina,vsade sa taha plno...
MARIA2
kludne by som ti ich poslala,ale splesniveli by ti,kym by ti nedosli...ja som nechala len cez noc,ze budem robit rano,a uz bolo vidno plesnive,a to sme zberali len zdrave maliny...hned som ich prebrala a dala do mrazaku...a z vcerajsich som urobila dzem...
vcerajsi dazd ich poriadne musel obit,lebo bol husty lejak...tak som zvedava ci este nieco bude,chcela by som este ist...
vidis,ake to je nespravodlive,niekde su zaplavi a niekde zasa suchoty...
maria21,
mozno mne sa dnes podari ale 2 pohare zavarit, je ich dost nachytanych, len boli male a tu kazdy den prsi a stale hlasia prsat az do piatku, ani kosit sa neda a trava zas po kolena
u nas rastie plno cernic aj pri hradzi, tam sme chodili minuly rok na ne
a tie cucoriedky Ti zavidim v dobrom, ja ich mam strasne rada a u nas nerastu, ale ked pridu predavat stromceky, urcite si este kupim
Ahojte
ja som včera zavárala uhorky len 6 pohárov, ale sme aj jedli ukazuje sa že budú ak nepríde plieseň. U nás už vyše týždňa nepršalo strašne je sucho. Už som aj cukinu robila a mám ich dosť ak neopadajú.Černice mám len dva korene, ale je dosť na nich, budú aspoň na jedenie.
Mariaa pošli maliny u nás je ich málo.Ja som ako decko chodila s mamou na maliny do lesa.
nie,nie chodime do lesa,v nedelu sme boli len tak sa prejst a nadabili sme na plno malin-ale nenormalne vela...
tak sme sli aj vcera,skoda by bolo nenazberat,ved za asi hod.a pol sme mali pol vedra...
inak minulu nedelu sme boli na boruvky,tiez je ich dost...
NEBOJ,uhorky budu...
NECH PAPA,CERNICE SU ZDRAVE-aj moja dcera mi takto ujedala z cernic,ked sme mali v rod.dome...ze som nemohla zavarat,ale mne to ani nevadilo,lebo za domom sme mali les,a tam bolo tiez plno cernic...
ked som chcela upiect kolac stacilo vyjst na pol hodinku do lesa a mala som cernice-tiez velmi pekne velke...
dnes sa ukazuje celkom pekne-zatial...
aha, tak na maliny chodite do lesa a ja som myslela, ze do zahradky, cernice sa aj mne ukazuju, minuly rok som zasadila tri korene a maliny mame, len mala ich stiha papat, na rok to uz bude lepsie a dnes snad nepoprsi a pojdem skusit obrat tu strasnu urodu uhoriek a aj cukina uz bola minule dost velka, tak ju skusim doniest, pohare uz mam umyte, uz len tie uhorky
neboj,vonku urcite budes mat UHORKY...ja som mala plno malych uhoriek, ale nerastli,vsetko zltlo,a dva trochu podrastli,ale vyzerali ako ZIAROVKA-NO A TO S TAKYCH UHORIEK NIC NIE JE,ale na buduce sa pozriem ci nie su aj BALKONOVE UHORKY...
vcera sme boi na maliny,nazberali sme pol vedra,ale prisiel taky lejak,ze sme museli ist z lesa prec...inak maliny su krasne velke,ani doma take clovek nevypestuje...
a vyzera,ze bude plno aj CERNIC...