Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Orchidea prinaša radost. prosim opomoc pri starostlivosti

Príspevok v téme: Orchidea prinaša radost. prosim opomoc pri starostlivosti
sheila blazniva

Dobry den, viem že moja tema nema nič so zdravim spoločne... ale viem že je tu množstvo mamičiek ale aj inych ktory maju určite radi kvietky a mohli by mi pomoc poradit... dostala som asi pred 2 tyždnami krasnu orchideu.
bohužial kvietky zoschli a opadali.... nezlakla som sa kedže mi v kvetinarstve povedali že na jar ich zhadzuje ale za posledne dva dni som si včimla ze začala strasne schnut a žltnut aj stonka.
Prosim vas ak mi niekto vie dat radu ako dalej budem vam vlemi vdačna.:) a ešte som niečo čitala o jarnom presadzani neviete o tom niečo?
ešte raz dakujem ak mi niekto poradi. ine fora o kvetinkach moc ludia nenavštevuju a viem že tu je vždy plno.
pekny den

florry5

zdraviim... moja mama ma doma 17 kusov orcheideiii darii sa vsetkyym..urcite vam rada poradii..stacii jej napisat na jej mail: magdalenka.balonova@centrum.sk

sheila444

Napíš o aký druh orchidey sa jedná, niektoré sú chladnomilné, napr, cybmídie a iné teplomilné. Ak Ti zrazu zhodila kvety, tak buď nemala tie svoje pomienky alebo bola pestovaná vo veľmi \\\"inkubátorových\\\ " podmienkach. O orchideách sa dozvieš všeličo na ! zahrada u mamy\\\" alebo kvety a zahrada forum.

sheila444

Napíš o aký druh orchidey sa jedná, niektoré sú chladnomilné, napr, cybmídie a iné teplomilné. Ak Ti zrazu zhodila kvety, tak buď nemala tie svoje pomienky alebo bola pestovaná vo veľmi \\\"inkubátorových\\\ " podmienkach. O orchideách sa dozvieš všeličo na ! zahrada u mamy\\\" alebo kvety a zahrada forum.

sheila444

salonka

Tak orchideu ja osobne považujem za pre mňa nepotrebnú kvetinu,ikeď je aj nádherná.V živote som nekúpila orchideu ako kvet ku gratulácii,ale ani ja sama ju nemám rada,ako dar.Chváľabohu,ich nedostávam,sem tam sa síce stane,ale ona pekne časom vykape a ja mám po probléme,čo s ňou.Ani teraz mi dlho nevydržala,už je po mesiaci obschnutá,nemá už ani kvety,pritom som ju dávala do nádoby s vodou a nepolievala na zeminu,ako iné kvety.Proste mne tento kvet nesedí ako na údržbu,ani na možnosť dlhodobejšieho pestovania.Neviem,čo robím zle,ale je pravda,že si ja sama orchideu nekúpim,verím,že ju ani skoro nedostanem.

RNG

orchidei su tisice druhov a kazde potrebuje urcite podmienky, dost presne.
Niektore potrebuju vysoku vlhkost(70 85%)a teplotu 25 az 35 stupnov a osvetlenie okolo 5000 luxov,takze sa v byte prakticky pestovat nedaju, niektore su klimaticky menej narocne,vlhkost od 40 do 90 percent staci a znesu teploty az do 15 stupnov celzia. Ja som vyskusal hromady roznych, zazil plno sklamania a nakoniec som si prestudoval (zo zufalosti) trochu literatury, ktora orchidea co znesie a vybral som si zopar, ktore nam aj v nasom suchom byte preziju, a ked ich na leto vylozime von do tiena krikov, tak dokonca aj kvitnu.
Prave teraz mi kvitne dva kvetinace Phalaenopsis(moth orchid), jedna tigrovana, druha ostrozlta..
Urcity cas som mal jednu s velmi intenzivnou vanilkovou vonou, rastucou na kore a machu, ale asi nezniesla nakoniec sucho bytu v zime.

majkaaa

Ja mám tri orchidee,krásne sa držia. Raz za týždeň prevarím vodu,dostatočné množstvo,nechám vychladnúť,do toho pomorím kvetináče,tesne po okraj,aby neboli pod vodou,nechám ich v tom takých 15 minút,potom vyberiem,nech stečie voda,dám na mriežku,nech dokonale voda stečie,aby neboli korene v miske potom v mokrom. Odvďačujú sa mi krásnymi kvetmi.

zuzka17

moja orchidea kvitne uz viac ako mesiac a je stale krasna. zalievam ju raz za tyzden odstatou vodou, do ktorej som dala aj hnojivo na orchidei, kedze kvitne tak potrebuje teraz viac zivin. voda, ktora ostane v crepniku pod nou vylievam, aby jej nehnili korene. treba davat pozor, aby nemala mokre listy, lebo mozu potom hnit. ja ju nerosim, ale ak mate sucho v izbe tak treba skor rosit len vzduch okolo nej, ale nie priamo rastlinu. raz za cas jej treba urobit aj kupel ako uz bolo spominane. zalezi samozrejme aj od truhu, ktory mate. u nas zvycajne dostat Phaleonopsis. Kazdy druh si ziada inu starostlivost.

lelllla

stonka zoschne,to je normalne,netreba sa zlaknut,polievat raz za 10 dni(vodou z cierneho caju-:O)nikedy,inak aj odstatou vodou-nepolievat listky,o kropeni nic neviem,nepraktizujem),niektori stonku suchu odrezu,niketo nie,ja som vyskusala aj tak,aj tak a vzdy novu vyhnala(ale trva to aj 3 mesiace az pol rok)-teraz nezrezavam,nechat na svetlom mieste-dolezite a praktizovat hlavne v lete kupel-cely kvetinac namocit na pol hod do vody,aby az zem bola pod vodou-nebat sa:o),kvietok sa odvdaci