Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Orchidea prinaša radost. prosim opomoc pri starostlivosti

Príspevok v téme: Orchidea prinaša radost. prosim opomoc pri starostlivosti
sheila blazniva

Dobry den, viem že moja tema nema nič so zdravim spoločne... ale viem že je tu množstvo mamičiek ale aj inych ktory maju určite radi kvietky a mohli by mi pomoc poradit... dostala som asi pred 2 tyždnami krasnu orchideu.
bohužial kvietky zoschli a opadali.... nezlakla som sa kedže mi v kvetinarstve povedali že na jar ich zhadzuje ale za posledne dva dni som si včimla ze začala strasne schnut a žltnut aj stonka.
Prosim vas ak mi niekto vie dat radu ako dalej budem vam vlemi vdačna.:) a ešte som niečo čitala o jarnom presadzani neviete o tom niečo?
ešte raz dakujem ak mi niekto poradi. ine fora o kvetinkach moc ludia nenavštevuju a viem že tu je vždy plno.
pekny den

karlicka

pre Dominiku : no ja som si jednu stopku nechala s tromi výčnelkami,vraj sa má nechať.tá druhá mi vyschla,tak som ju odrezala

fialocka

mozno je chyba v polievani. Nema sa polievat priamo do crepnika ale do toho obalu (crepnik bez dierky na spodku:). Naliat par cm vody, vlozit do nej crepnik s orchideou a nechat tam asi 5 minut. Potom treba vsetku vodu vyliat. My tak polievame tu nasu, ma dost svetla ale nie priame slnko a kvitne krasne, skoro bez prestania...

Tina11

Ahojte!!! Doma pestujem 3 orchidee. Dvom sa darí dobre. Kvitnú, jedna z nich má dokonca 3 stonky a veľa púčikov z ktorých sa vyvíjajú kvety. Všetko je ako má byť, ale listy sú akoby trošku zvráskavené a stratili svoju pružnosť. Ale jedna, najväčšia orchidea sa veľmi nedrží. Prezimovala bez problémov, na jar začala vyháňať aj nové púčiky. Niektoré aj vykvitli, ale v poslednom čase začali ešte neroztvorené púčiky schnúť a potom odpadávať. Listy začali žltnúť, dokonca 2 odpadli. Teraz nové púčiky nerastú vôbec a narastené kvety akoby vädnú. Korene na vrchu substrátu sú úplne vyschnuté. Je mi jej hrozne ľúto, bojím sa o ňu. O všetky orchidee sa starám rovnako. Mám ich na strane, kde vychádza slnko, hnojím ich 1x za 2 týždne a kropím prevarenou vodou pár krát do týždňa. Je potrebné ich aj ponárať?? Poraďte mi prosím ako mám orchideu zachrániť.

marmir

Milujem orchidee, žijem v Taliansku a mám ich osem. Momentálne mi kvitne 6 z nich. Sú nádherné akurát ma hnevká, že ako prišlo leto niektoré listy na nich zmäkli a sú ako zvráskavené, ich povrch sa podobá pokožke jablká,ktoré máte doma mesiac na stole. Neviem čím to je, mam ich na západnom okne. Prosím vás ak niekto viete, čo môže mojim miláčikom byť, ozvite sa mi. Ďakujem veeeľmi pekne.

ivetus

Prosím o radu pri pestovaní orchideí. Pestujem ich tretí rok, doteraz bez problémov. Teraz mi však odumrelo pár kúskov palaenopsisiek. Nenašla som to ani v knihách. Prejavuje sa to mäkknutím listov, postupne odpadnú kvety ako pri odkvitnutí a potom listy zmäknú úplne, hoci ostanú farebne sýto zelené. Poradte mi, prosím, o akú chorobu sa jedná a ako na to.
Dakujem

dominique

ja mam krasnu orchideu uz skoro rok a asi len 4 mesiace mala prestavku a nekvitla. Polievam ju raz za tyzden. vsetka voda, ktora sa zbiera na spodku kochlika sa musi vyliat prec, aby nehnili korene. Orchidea nepotrebuje vela vody. Zaujima ma jedna vec vsak. Na tych haluzkach, kde uz raz kvitli kvietky vyrastie este nieco? Alebo su zbytocne? Lebo su to take haky a neviem co s nimi..Dakujem

sawwa

prosim o radu, mam orchideu od nedele, presadila som ju hned v pondelok, poliala som ju vodou. asi sa prijala lebo listy odvtedy su tvrde a akoby obzili a aj tie vzdusne korene vykukuju zo zeminy. len ta stonka mi robi starost, kvet uz odkvitol a stonka je akoby vyschnuta odstrihla som ju, ale ona mi schne dalej a neviem co s nou. ci ju odstrihnut alebo nechat tak. nechcem aby mi vyschla. poradite mi prosim?

orchidka

Caute, ja som dostala minuly rok na valentina od priatela orchidejku druhu Phalaenopsis. Mala krasne fialovo-ruzove kvety. Kazdy tyzden som ju poliadne preliala vodou, pokropila listy aj kvety, ktore potom vzdy uplne ozili, este viac sa ta farba zvyraznila /a to som citala, ze kvety sa polievat nemaju/. A tato moja orchidea mala tie iste kvietky na sebe az do konca augusta!!!vsetci sa cudovali,ako moze tak dlho kvitnut.ani ja sama neviem:) co je vsak smutne, tak ta stonka vyschla a odvtedy az poteraz vyhana len nove a nove korene, ktore rastu aj do vzduchu a tiez listy.Ale o stonke ani chyru ani slychu. Mozu sa orchidey hnojit alebo presadzat??

t.i.t.i

Ja som dostala 2 orchidey v marci.Odvtedy kvitnu.Raz za týžden prevarím vodu,do tácky nalejem pod črepíkom.Mám ich v okne,je tam dosť svetlo ale moc teplo nie.Slniečko tam svieti na tu stranu až podvečer.Zatial sa im to darí.Dokedy neviem.Priniesla mi švagriná,ona ich takisto má doma a takto sa o nich stará.