RNG - chcela som, sa ti úprimne po´dakovať za úžasnú radu, oreganový olej poradil okamžite po prvom užití na moje (5 mesiacov) pretrvávajúce problémy s mykoplazmou. problém je, že akonáhle dávku len na niekolko dní vysadím, objavia sa problémy znova (bolesť hrdla, pobolievanie na prieduškách. beriem aj silné probiotiká, obmedzujem cukry.rada by som sa spýtala, ako dolho je potrebné oreganový olej užívať, aby sa mykoplazma zlividovala natoľko, že sa už nevráti s príznakmi ochorenia horných dýchacích ciest. okrem iného mám pocit, že mám viac energie a cítim sa po telesnej aj duševnej stránke posilneá a vyrovnanejšia. ešte raz úprimne ďakujem a odporúčam ako prírodnú aleternatívu pri mykoplazmách.
Oreganový olej
prosim o info, ako sa uziva oreganovy olej. uzivam dve tobolky denne. staci to?
ako dlho sa ma uzivat?
dakujem!!
Marika77 ja mam tiez alergiu na plesne, osobne by som ju nezlahčovala, ale je velmi malo informacii o nej, oproti alergiam pelovym. "Plesnovy" alergen je o to zakernejsi, ze sa vyskytuje nesezonne (oproti peľom), moze byt celorocny a preto si telo od neho prakticky neoddychne.
Co teda robit? Snazit sa vyhybat zdroju plesni (pohrabat listie v okoli rod. domu a spalit, skontrolovat ci je v dome dostatocna izolacia a koli vlhkemu murivu sa nevytvraju plesne, pokial mate plastove okna casto vetrat a otierat hlavne tesnenie na spodnej strane okien, kde casto kondenzuje voda a tvoria sa plesne, nesusit mokre pradlo na radiatoroch, ci susiacich stojanoch v byte, skontrolovat hlavne kupelnu, ktora je casto najvlhkejsim miestom a zakupit ceresit-pohlcovac vlhkosti. Casto cistit vylevky tekutymi prostriedkami na to urcenymi. A tiez nejest syry plesnoveho typu, ci ovocie ani ked je len trosku akoby nahnite, neprechadzat sa v lese po vytrvalejsich dazdoch. Taktiez upravit byt ako pri pelovych alergiach-teda perove vankuse a periny vymenit za protialergicke, ktore mozno bezne prat, snazit sa mat v byte co najmenej kobercov, zavesov, zaclon, ci roznych milych drobnosti na polickach, na ktorych sa zachytava prach aj so sporami z plesni. Odporuca sa klimaticka liecba pri mori, ale s vyberom takej krajiny, kde nie je prilisne vlhko, teda urcite nie Egypt.Rovnako sa treba snazit vyhybat konzervantom a aditivam v potravinach.
oprava, mykozy
Alergie na plesne su obvykle vdychovania sporov plesni z vonku, hoci mozu byt aj z plesni a kvasnych kultur zvnutra.
Na vnutorne telove mukozy je oreganovy olej ucinny,
na vonkajsie treba najst v byte zdroj(mokre steny, podlahy a pod) kde sa tieto vytrusy tvoria.
Nuz ked mas nejaku koznu nakazu, natieraj sa napr kokosovym alebo olivovym olejom s par kvapkami citricidalu(6 kvapiek na deciliter oleja) to ju vynici
Nakaza je aj na vsetkych satach, najma na bielizni, ponozkach a podobne, tak to treba dobre preprat napr s dezinfekcnym prostriedkom(chlorox)
Moj syn(8 rokov) ma potvrdenu alergiu na plesne hlavne Alternaria, trocha Rhizopus a Neurospora. Rokmi sa zhorsuje, podla vysledkov z krvi. Inu alergiu nema. Vakciny zatial ziadne nebral. Na kozi sa mu robia ekzemy, byva zahlieneny. V jari a v lete uziva Xyzal. Dozvedela som sa o oreganovom oleji. Bol by pre neho vhodny? Ako ho ma uzivat? Existuje este nieco, co by mu pomohlo dostat sa z alergie? More...? Vraj je to jedina alergia, ktora sa da vyliecit. Je velmi tazke dopatrat sa k nejakym informaciam o alergii na plesne. Dakujem za kazdu informaciu.
rng prosim porad! som skutocne zufaly, uvazujem o vypovedi v robote, lebo sa tam uz hanbim ist a mam aj samovrazedne myslienky. pretoze svoj problem nedokazem vyriesit. neviem uz, na koho sa obratit. nie je to vrodene, mam to par mesiacov. nie je to rybaci zapach. momentalne uzivam urologicky caj, lebo nic ine mi na oblicky v lekarni nevedeli poradit. moze to byt pecen? co este na oblicky a pecen??? ako zistim, ze dobre nefunguju????
Zapach je najviac sposobeny zvysenym potenim a mikrobami na kozi. Ale moze byt aj od roznych nakaz, hlavne v ladvinach.
A tiez moze byt vrodeny(rybaci zapach, pozri na en.wikipedia.org
RNG velmi pekne dakujem. oreganovy olej budem brat trikrat denne a ten gse si tiez niekde zozeniem. co by som este mohol brat, aby moje telo nevylucovalo zapach? ked som v nejakej miestnosti, zachvilu kazdy otvara okna...:(((
mozno pecen? co na to??
dakujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oreganovy olej je expectorant(odhlienovac) a je silne proti kvasnym a fungalnym infekciam. Ja ho pouzivam najma pri kasle a odporucam proti candide a plesniam v tele.
Davka uvedeneho vyrobku z NOW je 3x1 + kapsula, co sa rovna 3x100 mg carvacrolu.
GSE, povodny od NutriBiotic je 33% povodny citericidal, co je patentovane aktivovany vytazok zo semien grapefruitu, mimoriadne ucinny antimikrobialny prostriedok. Obvykle odporucam 60 kvapiek GSE do litra vody ako vnutornu dennu davku, pit pomaly po malych glgoch cely den
Ten isty roztok sa da pouzivat na vyplachy, kvapky do nosa usi a oci.