pečeňové testy

neva

Na gastro vyšetrení sa prevažne robí endo skopia.
Pacienta zdravotná sestra uloží do polohy v ľahu na ľavý bok a do úst medzi zuboradie mu dá umelý chránič, do ktorého musí počas celého vyšetrenia ľahko hrýzť a dbať o to, aby mu počas vyšetrenia nevypadol z úst. (asistujúca zdravotná sestra mu ho jednou rukou pridržiava druhou podľa pokynov lekára zavádza prístroj). Gastroskopia sama o sebe nie je bolestivá, pre zvlášť citlivých pacientov môže byť trocha nepríjemné zavádzanie prístroja a/alebo tlak v oblasti žalúdka po zavedení prístroja, ktorý je spôsobený vzduchom. Tento je však potrebný na rozopnutie stien žalúdka, aby mal endoskopujúci lekár dokonalý prehľad o zmenách na vyšetrovanej sliznici. Ak pacienta vzduch tlačí, môže ho pomaly vypúšťať ústami, vedľa chrániča. Diagnostické vyšetrenie trvá niekoľko minút, pri terapeutickom zákroku záleží od jeho náročnosti, tu sa trvanie pohybuje okolo 30 minút, v závislosti od skúseností personálu a náročnosti liečebného endoskopického výkonu.

nepoviem97*

dobrý den... chcem sa opytat ci nahodou neviete co sa robi pri gastroentrologickom vysetreni (ci niejakom takom) mam len 13 a som objednana na 12.5.

lojo

dobry den mam pecenove testy ALT 1,72 GMT 5,70 ATS 0,77 pytam sa ci je to moc spatne a co mam robit na zlepsenie dak.

RNG

Protokol dr Berksona nepouziva caje, ale presne stanovene extrakty ucinnych latok a presne davky. Berksonov protokol mozno pouzivat aj len tak na precistenie a regeneraciu pecene, alebo pri poskodeni pecene.
Dlzka brania je urcena stupnom poskodenia, moze byt aj niekolko mesiacov, kym sa poskodena pecen zregeneruje a vycisti.

Jozeef

Chcem sa opytat niekoho znaleho,,ze za aky dlhy cas sa mozu tie pecenove testy upravit do normalu. Terat som mal GMT 2.30 a ALT 1.06. O mesiac mi idu testy opakovat, predpisala mi doktorika nejake tabletky, ktomu si sam dokupim tie caje co tu radite. Je mozne ze sa to za mesiac napravy? vdaka za odpoved

moncika

na pecen si mozes v lekarni kupit caj osropestrec mariansky, ja ho nezalievam ale zapijem tu bylinku vodou. je to ciste bez chemie. a tiez je dobra cvikla a mrkva, no a jasne ze dolezita je dieta, ziadne mastne ani sladke,slane.

RNG

Akekolvek zvysene pecenove testy znamenaju nejake drazdenie ci poskodenie pecene.
Najlepsie je to adresovat cistiacim a regeneracnym protokolom dr Berksona, uvadzam este raz:
900 mg sylimarin(aktivna latka z ostropestreca marianskeho
600 mg alfa lipoicka kyselina(univerzalny regeneracny antioxidant)
400 mcg selen(antioxidant, protirakovinny a antiviralny)

Protokol dr Berksona je ucinny pri viralnych poskodeniach pecene, otravach, zaneseni splodinami a inych

adinka

dobry den prajem, zistili mi k 76.8 Susp.hepatopathia, resp. zvysene hodnoty pecenovych testov, nic ma neboli, mam ist na brusne sono, viete mi poradit, co toto moze byt. v januari mi robili testy nic mi nebolo a teraz v novembri toto, co to znamena? viete mi poradit.

ivanaalbertyova

mam zvysene pecenove testy AST-S 2,47,ALT-S 5,21 a GMT-S 2,03 hepatitida vysetrenie c mi vysla neg,co mam robit