fajcí vás priatel cigarety? tolerujete mu to? nevadí Vám to?

Príspevok v téme: fajcí vás priatel cigarety? tolerujete mu to? nevadí Vám to?
Lolka

Mne sa s tým tazko vyrovnáva. Keby to boli 3 cigarety ale unho je to 10. A skodí si zdraviu zatial mu nic nie je, ale neskor sa to moze prejavit. Na zaciatku nasho vztahu sa zriekol fajcenia prestal, pretoze ma lubil a nechcel ma stratit. Ale uz sme spolu asi rok aj to po niekolkých krízach, a tá dalsia kríza sposobila ze zacal fajcit opat, a mne sa nepáci 10 cigariet. Ako sa mam s tým vyrovnat, prijat to? Ako mu pomoct? On musí chciet sám od seba, ja mu neviem pomoct, uz som skusala ak prestane ja nebudem chodit na net. Ale povedal mi ze najprv musí dofajcit nejakých 5 este a ze doobeda mozem na net a poobede uz nie. Neviete nejakú radu? Uz ste sa rozisli s priatelom len kvoli fajceniu? To nie je dovod nie? To asi ani nechcem. On mi len napísal ze si mozem najst lepsieho. Neviete nejaký trik ako ho motivovat aby prestal? Dakujem za odpovede.

dandiena

Tak to asi ťažko pôjde, pokiaľ on nechce. Tiež mám skúsenosť. Fajčil vo veľkom dokonca si kúpil tie elektronické cigarety, že takto postupne prestane a bolo to len horšie lebo ich striedal s klasickými a potom si povieš veď je to jeho život (už nie sme spolu) našťastie.

Viktorius

Ahojte, mne zas vadia ohorky, kade tade pohádzané po zemi. A Aj to ako mi nemfajčiary obmedzujeme fajčiarov. Smrad z cigariet. A myslím si, že dievča má voňať kvetmi a nie cigaretami.

TheTosho

Fajčenie by malo byť tolerované vo vzťahu. Nie je to vôbec podstatná vec vo vzťahu. Malo by to byť vyčítané len ak máte deti alebo ste chorí..

Lolka

on ked prestal, tak tiez mu to nevonalo tie zafajcené miestnosti, ako zasa zacal, ale hadam s tým niekedy prestane, tych 20 co mi napísal to bolo naschval, vraj len 10 tak ma hadam sancu s tým prestat. A myslím, ze mi povedal, ze nie je zafislý ale fajcí lebo mu to chutí. Tak hadam bude mat tolko pevnej vole, ze s tým bude vediet prestat.

leerka

ja ked som zacala chodit s priatelom, tak tiez fajcil, neivem kolko denne, nebolo to vela....pootm vsak prestal, lebo vraj vzdy ked ma znamost, tak prestane a to som jeho druha.... tak aj prestal a asi o 3 mesiace zacal znovu, islo ma roztrhat....ale chvalabohu asi mu svitlo ale;bo co a asi po polroku prestal a drzi sa doteraz....a uz 3.5roka nefajci...a nepohcopi ako predtym mohol...ja nemam rada zafajcene priestory, nikto z rodiny nefajci, takze k tomu ani nemam vztah....a ani nechodime kvoli tomu moc do barov , iba ak je to nevyhnutnost....tak snad sa aj ten tvoj uvedomi a prestane s tym, ale nie, ze si povie, dnes iba pat, zajtra styri a bla bla, treba prestat zrazu a ziadne vyhororkz....

Lolka

jajka pekne si to napísala a myslím ze vystihla, myslím, ze to bude tak, rozhodla som sa myslím, ze mu to odpustím, je to asi prenho aj tazké , alebo ci to nerobí teraz naschval ak ma pocit ze by som ho obmedzovala. Napísala som mu ze ma slová a nie skutky no tak som zvedavá ako bude reagovat.

jajka001_

On aj ked bude kaslat, vadit mu to asi nebude, muzi nie su taki citlivi na svoje zdravie ako zeny. Myslim ze mu vadi ze chces aby prestal fajcit, lebo ma pocit ze to robis preto ze ho chces obmedzovat. Preto ti aj robi take naschvaly - ze budem fajcit aj pri tebe, a budem fajcit este viac, a ked ti to vadi najdi si ineho.
Tazko radit, asi vam to uz neklape tak ako predtym ked prestal kvoli tebe fajcit. Neviem ci je to dovod na rozchod, to je na tvojom posudeni, nakolko ti to vadi. Ale myslim ze sa viazat nanho nemusis, svet je plny inych moznosti :) na tvojom mieste by som to asi riskla a nechala ho vydusit a neprisla za nim a uvidis co povie o tyzden. Ak to teda vydrzis hmm. Nech vidi ze ti na tom naozaj zalezi, jedna vec su reci a druha ciny, jedna vec je ked o tom hovoris a druha ked to naozaj spravis.
A mohol by si uvedomit ze fajcenie je skodlive a fajcit pri inych je sebecke. Ked uz chce tak strasne fajcit nech ide vzdy niekam von.